عارضه شایع آرنج تنیس بازان
تهران (پانا) - بهگفته یک جراح ارتوپد عارضه آرنج تنیس بازان در خانمهای خانهدار شایع است.
بهگزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ذبیحالله حسنزاده، متخصص بیماریهای استخوان و جراح ارتوپد، گفت: اصطلاح آرنج تنیس بازان، یک بیماری شایع روزمره در بین افرادی است که به طور مداوم از دستشان استفاده میکنند. این عارضه در ناحیه آرنج اتفاق میافتد و نقطهای از برجستگی استخوان آرنج دچار مشکل میشود، به طوریکه بیمار از درد شدیدی رنج میبرد و نمیتواند حرکاتی که به کمک مچ دست برای فعالیت انجام میدهد را به خوبی و درستی، انجام بدهد.
حسنزاده افزود: آرنج تنیس بازها معمولا در بین تنیس بازهای غیرحرفهای و خانمهای خانهدار یا افرادی که کارهای مداومی مانند تایپ یا نوشتنهای طولانی انجام میدهند یا افرادی مثل کارگران کارخانه ها که بیش از حد با مچ دستشان کارهای سنگین میکنند، رخ میدهد.
او با بیان اینکه این مشکل در گروه خاصی از افراد ایجاد میشود، ادامه داد: نقطه درد از استخوان بالای آرنج آغاز میشود و در قسمتهای پایین آرنج منتشر میشود و به حدی میرسد که فرد هنگام کار با مچ دستان و انگشتانش، درد شدیدی در ناحیه آرنج احساس میکند.
این متخصص بیماریهای استخوان و جراح ارتوپد بیان کرد: درمانهای متفاوتی مثل تزریق دارو، تزریق خون یا PRP و در نهایت جراحی برای این عارضه وجود دارد.
او گفت: تعداد مبتلایان به عارضه آرنج تنیس بازان که ناچار به جراحی میشوند در طول سال، زیاد نیست که معمولا با استراحت و مصرف داروهای ضد التهاب مثل پروفن، نوافن و ناپروکسن و ... قابل درمان است و در کاهش درد نقش موثری دارد.
حسن زاده افزود: یکی دیگر از راههای ساده برای کاهش درد در قسمت آرنج، استفاده از آرنج بند کوتاه یا بلند است. این آرنج بند، نقطه فشار عضلات را شبیه دهانه اسب، مهار میکند و حرکتِ دست را کنترل میکند تا فرد متحمل درد نشود.
عارضه آرنج تنیس بازان، قابل درمان است
این متخصص بیماریهای استخوان و جراح ارتوپد بیان کرد: اگر فردی فعالیتش زیاد باشد و نتواند دست خود را استراحت بدهد، آرنج بند به کارش نمیآید؛ در این مرحله، از آتل گچی یا گچ گرفتن کامل دست برای بی حرکت کردن دست و آرنج استفاده میکنیم. تا به مدت ۳ تا ۴ هفته دست فرد، بی حرکت بماند و دردش کنترل شود و کاهش پیدا کند.
حسنزاده گفت: یکی از بهترین و موثرترین درمانها، تزریق داروی تریامسینولون به علاوه یک میلی گرم داروی بی حس کننده مثل لیدوکائین است که در نقطه التهاب تزریق میشود و آرنج چند روزی توسط آرنج بند بسته میشود و بی حرکت میماند. این دارو با وجود اینکه جزو گروه داروهای کورتونی است اما چون جذب بدن نشده و باعث ایجاد پوکی استخوان نمیشود تا چند ماه و حتی چند سال اثرش باقی می ماند.
او بیان کرد: افرادی که درد مقاوم دارند و با درمانهای دارویی و تزریق، درمان نمیشوند باید از فیزیوتراپی کمک بگیرند. همچنین افرادی که نه به تزریق و نه به فیزیوتراپی واکنش نشان ندادند و معمولا درد زیادی را تحمل میکنند باید از تزریق خون و تزریق PRP ، استفاده کنند. در تزریق PRP، از خون فرد استفاده میکنند و پس از غلیظ کردنش، پلاکت های خون را در مرحل تزریق میکنند.
این متخصص بیماریهای استخوان و جراح ارتوپد تصریح کرد: در مرحله آخر که هیچ یک از درمانهای پیشنهادی جواب نداد، با جراحی، عضلات آرنج و مچ دست، آزادسازی میشوند.
حسنزاده گفت: به طور کلی استراحت دادن به دست و بی حرکت نگه داشتن دست به مدت چند هفته و استفاده از داروهای ضد التهاب، سادهترین و موثرترین روش درمان هارضه شایع آرنج تنیس بازان است.
ارسال دیدگاه