دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی:
ایجاد 7منطقه آزاد تجاری و 13 منطقه ویژه اقتصادی به تصویب رسید
تهران (پانا) - دبیرشورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی عنوان کرد در نشست امروز با اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از بررسی گزارش های کمیسیون اقتصادی مجمع، ایجاد ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی و هفت منطقه آزاد تجاری-صنعتی به تصویب رسید.
به گزارش دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، حمیدرضا مومنی پس از نشست مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: پس از بحث و گفتوگوی کارشناسی در خصوص تمام محدوده های پیشنهادی و با تکیه بر تجربیات مناطق موجود تشکیل هفت منطقه آزاد و ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی تصویب شد.
وی با تاکید بر اینکه نتیجه و ماحصل تصمیم مجمع تشخیص برای کشور و مردم مفید، تاثیرگذار و به مصلحت کشور است، اظهار کرد: با رأی اعضا، ایجاد هفت منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی مهران در استان ایلام، سیستان در استان سیستان و بلوچستان، بانه ـ مریوان در استان کردستان، بوشهر در استان بوشهر، قصر شیرین در استان کرمانشاه، اردبیل در استان اردبیل و اینچه برون در استان گلستان به تصویب رسید.
وی ادامه داد: همچنین اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با ایجاد ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی شامل مناطق ویژه اقتصادی لار و فسا در استان فارس، ابرکوه و میبد در استان یزد، زنجان در استان زنجان، گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد، سرو در استان آذربایجان غربی، خواف و قوچان در استان خراسان رضوی، خرم آباد در استان لرستان، تاکستان در استان قزوین، شاهین شهر در استان اصفهان و ساوجبلاغ در استان البرز موافقت کردند.
مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خاطر نشان کرد: نگاه کارشناسانه و عزم جدی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و توجه ویژه به خواسته های نمایندگان مردم این مناطق در مجلس شورای اسلامی، شایسته تقدیر است.
حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه این نشست افزود: در تصویب مناطق آزاد جدید همه ملاحظات مربوط، رعایت و ضعفهای مناطق آزاد قبلی اصلاح شد ضمن اینکه قانون مناطق آزاد نیز در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.
وی با اشاره به برخی جوسازی ها در این خصوص ادامه داد: همه زمینهایی که در محدوده منطقه آزاد در نظر گرفته شده دولتی است بنابراین شایعه شکل گیری بورس بازی زمین هم رد میشود.
لازم به ذکر است، لایحه جدید مناطق آزاد و ویژه اقتصادی سالهای ۹۷ و ۹۸ در مجلس شورای اسلامی سه مرتبه مطرح و تصویب شد و در هر دفعه شورای نگهبان آن را رد کرد و در این میان این لایحه در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز نتوانسته بود به تصویب برسد.
ایران اکنون دارای مناطق آزاد تجاری-صنعتی کیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، اروند و ماکو است و دولت دوازدهم برنامههای ویژه ای را برای مناطق آزاد و ویژه در نظر گرفت که موجب جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی شده است.
ارسال دیدگاه