پیشنهاد ۱۷ مادهای دکتر زالی برای حمایت از اصناف و بنگاههای کوچک
تهران (پانا) - فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران، امروز طی مکاتبه ای به وزیر بهداشت خواستار حمایت حداکثری از اصناف و بنگاه های کوچک در برابر اثرات منفی اقتصادی بیماری کرونا شد.
به گزارش سایت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی در این مکاتبه با اشاره به اثرات سوء و منفی کرونا بر اوضاع اقتصادی در بنگاههای اقتصادی کوچک؛ موضوع وامهای استقراضی از بانکها در این اصناف را مهم و قابل توجه برشمرد.
وی سررسید اقساط بانکی و ناتوانی در بازپرداخت آن، سررسید چکهای صادره و عدم امکان پاس کردن آن، سررسید شدن اجارهبهای اماکن استیجاری و عدم امکان پرداخت آن و عدم فروش اجناس خریداری شده ویژه شب عید و عدم فروش آن و به جا ماندن بدهی ناشی از خرید را از چالش های مهم پیش روی اصناف برشمرد.
زالی همچنین در ادامه این مکاتبه تعطیلی واحدهای صنفی در اوج فروش (شب عید) و زیانهای ناشی از آن، متضرر شدن ویژه برخی از رستههای صنفی به دلیل کاهش مشتری، مشکلات پرداخت هزینههای سربار شغلی از قبیل آب، برق، گاز، تلفن، مالیات و عوارضها، عدم فروش محصولات در برهه زمانی کنونی باتوجه به ترس عمومی ایجاد شده ناشی از وجود ویروس کرونا، نگرانی واحدهای صنفی از مالیات عملکرد سال ۹۹ و افزایش جرائم مالیاتی صنوف به دلیل عدم پرداخت به موقع مالیات با توجه به نبود درآمد، نا توانی در پرداخت هزینه های پرسنلی، تعدیل نیرو و افزایش نرخ بیکاری در بین صنوف، انباشت مواد اولیه تهیه شده توسط واحدهای تولیدی کوچک صنفی و ورشکستگی و تعطیلی در برخی صنوف را از دیگر چالش های مهم بنگاه های کوچک اقتصادی دانست.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا برای برون رفت از وضعیت چالش های اصناف، پیشنهاداتی مشتمل بر ۱۷ ماده را عنوان کرد.
۱ - اضافه کردن برخی از مشاغل گروه شغلی دو به گروه شغلی یک وتشدید پروتکل های بهداشتی زیرا اگر پیک های آتی داشته باشیم این موضوع موجب نارضایتی فراوان در اصناف و گروه های شغلی می گردد چون بیشترین نارضایتی ها و فشار اقتصادی بر گروه شغلی ۱و۲ می باشد که ۸۰ درصد مشاغل را شامل می شود.
۲ - صدور مجوز پرداخت تسهیلات با اقساط حداقل ۲۴ماهه جهت واحدهای صنفی در حداقل زمان.
۳ - تخفیف در محاسبه مالیات عملکرد سال یا معافیت مالیاتی برای واحدهای صنفی خاص با تایید اتحادیه.
۴ - امکان تخفیف و تقسیط عوارض شهرداری و ممانعت از مسدود شدن حساب کسبه.
۵ - بخشش جرایم مالیاتی در زمینه مشوقهای صنفی و اقدامات عملی.
۶ - پیگیری کاهش، تخفیف یا معافیت اجاره مجتمعهای تجاری و سایر املاک تجاری سطح شهر و ایجاد مشوقهای مالیاتی جهت مالکان آنان.
۷ - پیگیری کاهش یا تخفیف شارژهای داخلی پاساژها و مجتمعهای تجاری با هماهنگی مدیران مجتمعها.
۸ - جلوگیری از سوء سابقه شدن چکهای برگشتی از ایام شیوع بیماری کرونا در صدور و بخشنامههای قانونی لازم به بانکهای عامل.
۹ - امکان صدور دسته چک به بازاریان با داشتن چک برگشتی در زمان شیوع کرونا با صدور بخشنامههای قانونی لازم به بانکهای عامل.
۱۰ - معافیت حق بیمه کارفرما تا زمان مشخص، به تشخیص ستاد ملی کرونا با توجه به تعطیلی اصناف و طرحهای فاصلهگذاری اجتماعی در استانها و کشور بهطور یکنواخت.
۱۱ - ایجاد مشوقهای مالیاتی.
۱۲ - کسر خسارت وارده به اصناف از مالیات عملکرد سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹.
۱۳ - امکان تعویق افتادن ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد واحدهای صنفی.
۱۴ - کاهش یا ثابت نگهداشتن تعرفههای حاملهای انرژی واحدهای تجاری.
۱۵ - منظور کردن فعالیت تمامی صنوف به فعالیتها و زیربخشهای اقتصادی و صنوف تولیدی و خدماتی آسیبپذیر از کرونا با توجه به تعیین ۱۰رسته شغلی صرفا جهت مشاغل آسیبپذیر که این موضوع باعث تضییع حقوق سایر واحدهای صنفی با توجه به تعطیلی مکرر واحدهای صنفی براساس مصوبات ستاد ملی و استانی کرونا میشود.
۱۶ - بخشودگی مالیات عملکرد و جرایم مربوطه اتحادیههای صنفی با توجه به غیرانتفاعی بودن ساختار اتحادیهها.
۱۷ - طراحی ساز و کارهای حمایتی جهت گسترش تجارت مجازی و الکترونیکی جهت مشاغل مربوطه.
بر اساس این گزارش، وی از دکتر نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تقاضا کرد تا ضمن طرح پیشنهادات مذکور در ستاد ملی کرونا، این پیشنهادات تصویب و به اجرا در آید.
ارسال دیدگاه