تولید 5.5 میلیون تن سیبزمینی در ایران در سال 99
تهران (پانا) - مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت در سال زراعی ۹۹-۱۳۹۸ سطح زیر کشت سیب زمینی کشور بالغ بر ۱۴۹ هزار هکتار بوده که از این سطح بیش از ۵.۵ میلیون تن محصول سیبزمینی تولید شده است.
![تولید 5.5 میلیون تن سیبزمینی در ایران در سال 99](https://cdn.pana.ir/thumbnail/MTIwYTFmtGvn/gjzVaZ-S_20YtK6_oleWnZi7LTjceVfkf-tEjQhhSgVYJkTSbMZ4IZicyAcgRMj-WWFHy9iIp1lNx8-qtxRZcN02dEbH-ZTHvCRKA6-nHM8sAIKXaKdntA,,/MTIwYTFmtGvn.jpg)
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، «حسین اصغری» افزود: متوسط عملکرد سیب زمینی در هکتار با ۵۰۰ کیلوگرم افزایش از ۳۶.۶ تن در سال زراعی ۹۸-۹۷ به ۳۷.۱ تن در سال زراعی ۹۹-۹۸ رسیده است.
وی با اشاره به این که میزان صادرات سیب زمینی به بازارهای هدف در سال ۹۹ جهش قابل ملاحظه ای داشته است، اظهارداشت: صادرات این محصول در سال ۹۹ معادل ۹۵۰ هزار تن بوده که نسبت به سال ۹۸ حدود ۸۳ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: صادرات سیب زمینی در سال ۹۸ معادل ۵۱۸ هزار تن بوده است.
اصغری خاطرنشان کرد: متوسط قیمت سیب زمینی در سال ۱۳۹۹ بر اساس اطلاعات اخذ شده سر مزرعه ۲۱ هزار و ۵۰۰ ریال و در میدان مرکزی تره بار ۲۷ هزار و ۵۰۰ ریال بوده است.
مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از مهمترین چالش های پیش رو که باید مورد توجه قرار گیرد، ضایعات تحمیلی به محصول به جهت نگهداری در انبارهای نامناسب است که موجب جوانه زدن و کاهش کیفیت محصول می شود به طوری که امکان مصرف خوراکی آن وجود ندارد.
اصغری افزود: ضروری است در مناطق تخصصی کشت از جمله استان اردبیل نسبت به توسعه سردخانه های نگهداری، تلاش شود تا شاهد فساد محصول نباشیم.
مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در سطح ۱۴۲ هزار و ۳۲۶ هکتار برای تولید ۵ میلیون و ۳۴۵ هزار و ۹۳۶ تن محصول برنامه ریزی و به استان ها جهت اجرا ابلاغ شده است.
اصغری اظهار امیدواری کرد: با اطلاع رسانی های انجام شده و رعایت برنامه، بازار متعادلی داشته باشیم که در آن منافع تولید کنندگان و مصرف کنندگان تامین شود.
ارسال دیدگاه