معلم؛ اقیانوس مهرورزی و مسئولیتپذیری
تهران (پانا) - معلمان آموزشوپرورش استان خوزستان بخشی از تاریخ «حماسه، مهر و همدلی» در نظام تعلیم و تربیت کشور هستند، در این گزارش «روایـاتی از فداکاریهای معلمان خوزستانی»، در آستانه هفته بزرگداشت مقام معلم منتشرشده است.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، سطر سطر تاریخ کشورمان سرشار از ایثار، پایمردی، ازخودگذشتگی، صبوری و مهرِ بینهایت معلمانی است که فرشته وار؛ هنر معلمیشان را به سانِ اثری ماندگار در جایجای ایران عزیز اسلامی به یادگار مینهند تا جریان گرم و سیالِ حیات را در شاهرگهای تعلیم و تربیت حفظ کنند.
معلمان این سرزمین تجسم تمام نمایِ روشنیاند و هرروز صبح با قلبی پر از مرواریدهای درخشانِ انساندوستی و تعهّد، درسهای سپید، آبی و آفتابیِ معرفت، شعور و آگاهی را سطر به سطر و صفحه به صفحه در لحظههای فرزندانمان دوره میکنند تا نور؛ میهمان همیشگی خانه سرنوشت کودکان و نوجوانانِ کشور عزیزمان شود.
معلمان ِاستان پهناور خوزستان نیز دوشادوش دیگر آموزگاران و دبیران ایران عزیز اسلامی، مادرانه و پدرانه؛ آیندهسازان میهن را در دامان "درایت، هنر، فرهیختگی و دانش" خویش میپرورانند و در این راه جـان خویش را صرف تعلیم، نوعدوستی، تلاش، تربیت و خودباوریِ آنها میکنند. این گزارش انعکاسدهنده ذرهای از فداکاریهای معلمان خوزستانی طی سه سال گذشته است.
معلمی که برای تدریس به منزل دانشآموز سرطانی رفت
خبر کوتاه و امیدبخش بود. یک معلم فداکار در شهرستان لالی برای تدریس به منزل زهرا که به بیماری سرطان مبتلاست رفت تا این کودک از نعمت تحصیل محروم نماند. زهرا پس از طی کردن یک دوره سخت و طاقتفرسای بیماری از ناحیه هر دو پا دچار معلولیت حرکتی شده است و توانایی رفتن به مدرسه را نداشت. حوا احمدی، معلم مهربانی است که با حضور در کنار زهرا او را برای باسواد شدن یاری کرد.
برآورده کردن آرزوی دانشآموز روشندل خوزستانی با اهدای یک دستگاه تایپ پرکینز
فاطمه، دانشآموز نابینای خوزستانی از لحظهای گفت که دستانش دستـگاه تایپ پرکینز ویژه روشندلان را لمس کرد. با این دستگاه، دنیای تاریک فاطمه پر از امید و شادی شد. حالا انگشتان فاطمه که از نوشتن خـط بریل با قلم پلاستیکی و زبری طاقتفرسا و بیمحابای کاغذ رهایی یافته است، حرفهای زیادی برای گفتن دارد. از فاطمه پرسیدم اولین جملهای که با این دستگاه تایپ نوشتی چه بود؟ او گفت: «نوشتم خانم باقری دوستت دارم!». اسما باقری، معلم فاطمه است معلمی که با عشقی بینهایت دانش، سخاوت و نوعدوستی به دانشآموزانش میآموزد.
مدیر ۳ مدرسه در اهواز برای دانش آموزان بیبضاعت کتاب درسی خریدند
ماهِ مهر همیشه سرشار از خاطره است. خاطرههایی که در پاییزِ زرد و نمناک و سرد، به خواندن و نوشتن و دانستن پیوند میخورد. ماه مهر بوی مدرسه میدهد و دانشآموز بیکتاب، عبارتی نامأنوس است در پاییز برگریز و گاه این عبارت غمناک، رنگ واقعیت میگیرد. صبیحه بیت سیاح، حسن طرفی و سید جلال فاضلی سه مدیر مدرسه در مناطق محروم اهواز در ماهِ مهربانی برای دانش آموزان کم برخوردارشان کتاب درسی خریدند.
تدریس داوطلبانه معلمان خوزستانی در بیمارستان کودکان سرطانی اهواز
آموزش به کودکانی که دنیای آنها روی تختهای فلزی و در کنار پایههای سِرُم با دنیای دیگر کودکان این شهر متفاوت است، رنگ و جـنس دیگری دارد. اسما عنایتی، راضیه طاهری و مهسا حاتمی آموزگارانی بودند که پس از پایان یافتن ساعت کار رسمیشان در مدارس، با اشتیاقی وصفناپذیر به انتهای اتوبان گلستان اهواز میرفتند تا در بیمارستان شهید بقایی۲ به فرشتههای بستری در بیمارستان کودکان سرطانی اهواز درس بدهند.
تدریسِ خانم معلم بر روی درِ یخچال خانه
شیوع ویروس کرونا تدریس را از میان کلاسهای درس به درون خانه معلمان کشاند. معصومه عنصری آموزگار پایه سوم دبستان دریکی از شهرهای محروم خوزستان که در منزل تخته وایت برد نداشت، با نوشتن عبارات و مفاهیم درسی بر روی یخچال خانهاش از آنان ویدئو تهیه کرد و برای دانشآموزانش در فضای مجازی ارسال کرد. او آیینه تمام نمای معلم فداکاری است که دغدغههای معلمیاش را اینچنین به اشتــراک گذاشت.
پارکینگ معلم اهوازی کلاس درس مجازی دانش آموزان استثنایی شد
معصومه فولادی، دبیر علوم متوسطه اول مدرسه یگانه در شهرستان اهواز است. این خانم معلم متعهد پس از تعطیلی مدارس به دلیل مقابله با شیوع کرونا، یک کلاس درس را در پارکینگ خانهاش شبیهسازی کرد و صندلیهایی خالی را به یاد دوران مدرسه در آن جای داد تا ازآنجا به دانش آموزان درس بدهد. با همان لبخندها و شوخیهای روزهای تدریس حضوری.
تولید روزانه یک هزار ماسک رایگان توسط معلم خوزستانی
شیما سخرائی، معلم پایه اول دبستان شهیده سیلاوی در شهرستان سوسنگرد از استان خوزستان است. او برای حفظ سلامت پزشکان، پرستاران و همشهریانش در آغاز پاندمی کرونا که تهیه ماسک دشوار بود، روزانه تعداد زیادی ماسک تولید میکرد و بهرایگان در اختیار بهداشت و بیمارستانها قرار میداد، او گفت: با انجام این کار خیرخواهانه میخواهم به دانشآموزانم درس انسانیت، همدلی و جهاد بدهم و به آنان بیاموزم که در شرایط سخت و دشوار نباید هموطنانشان را تنها بگذارند.
تهیه بستههای آموزشی برای دانش آموزان روستایی
علی حسین چام مدیر آموزگار روستای بُرج جایزان در طی سال تحصیلی روزانه ۵٠ کیلومتر را در جادههای ناهموار روستایی طی میکرد تا بستههای آموزشی را به دست دانشآموزانش که به فضای مجازی دسترسی نداشتند، برساند. حدود ۵۰ درصد از دانش آموزان آقا معلم به اینترنت دسترسی نداشتند برای همین او محتواهای آموزشی که تولید کرده بود را با این روش به دست آنها میرساند.
ایثار معلم روستای احمد فداله در کُرونا
محسن رضایی معلم روستایی دله چنار منطقه عشایری احمد فداله سردشت دزفول در استان خوزستان است که دانشآموزانش به دلیل ضعیف بودن اینترنت و آنتن دهی پایین تلفنهای همراه امکان استفاده از شبکه شاد را در طول سال تحصیلی نداشتند. او پس از تعطیلی مدارس به عشق دانشآموزانش به محل خدمتش برگشت و در طبیعت بــِکر اطراف مدرسه شاگردانش را که به فضای مجازی دسترسی نداشتند، به شکل حضوری آموزش داد.
پیمودن روزانه ۱۵ کیلومتر راه برای آموزش دانشآموز نابینای روستاهای شوشتر
فرزانه زحمتی در روزهایی که مدارس تعطیل به دلیل شیوع کرونا تعطیل شد، ۱۵ کیلومتر را با وسیله شخصیاش طی میکرد تا به خانه صادق، دانشآموز روشندل که در روستای حاج منعم از توابع شهرستان شوشتر زندگی میکرد برسد و با او خط بریل تمرین کند.
تدریس معلم گتوندی به دانشآموز معلول در منزل
عاطفه رجبی، معلم مدرسه استثنایی پیام در شهر گتوند است. او به فاطمه که دارای مشکل جسمی و حرکتی است و به دلیل ضعف بسیار زیادی که درحرکت عضلات دست دارد، نمیتواند برای آموزش از موبایل و تبلت استفاده کند، در منزل درس داد. این معلم خوزستانی به الفبا گفت: وقتی به دلیل مقابله با ویروس کرونا مدارس تعطیل شد نگران این بودم که در آموزش فاطمه وقفه ایجاد شود به خاطر همین از خانوادهاش خواستم که آموزش فاطمه را بهصورت حضوری انجام دهم.
روشنی؛ هدیه معلمان خوزستانی به چشمانِ حورا
حورای ۹ ساله در یک خانواده ۵ نفری و در یک گاوداری مَتروکه در روستای سویسه شهرستان کارون زندگی میکرد و دارای مشکل بینایی بود اما به دلیل فقر مالی و شرایط نامناسب درآمدی پدر امکان عمل چشم هورا وجود نداشت. حلیمه قریشوندی معلمِ حورا وقتی متوجه ضعف بینایی در شاگردش شد با کمک دیگر همکارانش زمینه عمل چشم حورا را فراهم کرد. حورا اکنون دو چشم بینا دارد.
معلم اندیمشکی ارثیهاش را به دانش آموزان محروم اهدا کرد
حسین اسدی، راهبر آموزشی مناطق روستایی در شهرستان اندیمشک با ارثیه ۱ میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومانی پدر مرحومش برای دانش آموزان کم برخوردار، روستایی و حاشیهای تبلت خرید و ساخت مدرسه در مناطق روستایی بخش الوار گرمسیری و دیگر مناطق محروم از برنامههایی است که برای کمک به تحصیل دانش آموزان کم برخوردار دارد.
معلم بازنشسته اهوازی به دانش آموزان کم برخوردار تبلت هدیه کرد
فریبا مالگرد پس از سی سال معلمی هنوز هم قلبش برای دانش آموزان این سرزمین میتپد و دغدغه آموزش آنها را والاترین دغدغه زندگیاش میداند. او معلمِ عاشقی است که با عزمی راسخ پای نظام تعلیم و تربیت ایستاده است. او برای اینکه دانش آموزان محروم مدرسه سابقش از آموزشهای ارائهشده در شبکه شاد محروم نمانند، دو تبلت به آنها هدیه داد.
معلم اهوازی با ارثیهاش برای دانش آموزان مدرسه ساخت
صادق نیسی گمراوی؛ پس از معلم خیّر اندیمشکی دومین فرهنگی خوزستانی بود که در یک فعالیت خیرخواهانه و انسان دوستانه ارثیهاش را صرف نظام تعلیم و تربیت کرد. او با سهم ارث خود برای دانش آموزان اهوازی در کوی شهید مجاهد یک مدرسه سه کلاسه میسازد.
تدریس معلم دزفولی از روی تخت بیمارستان
فرخنده محمد هیودی معلم مدرسه استثنایی پگاه پریدار شهرستان دزفول است. این خانم معلم پس از بستری شدن در بیمارستان برای زایمان، وقفه ای در آموزشهایش ایجاد نشد و ساعتی پس از به دنیا آوردن فرزندش از روی تخت بیمارستان شروع به تولید محتوای آموزشی برای تدریس کرد.
تدریس معلم دزفولی به کودکان کـارِ افغان در خیابان
حسن گلچین دزفولی دکترای تخصصی برنامهریزی درسی دارد و مدیر آموزگار مدرسه روستایی فلسفی در منطقه سردشت دزفول است. این معلم خوزستانی ماههاست که علاوه بر تدریس به دانشآموزانش در مدرسه و دانشجویانش در دانشگاه، برای آموزش کودکان کـار تبعه کشور افغانستان به خیابان میرود، در کنار این کودکان بر روی زمین مینشیند و به آنها علـم، دانش و مهارتهای زندگی میآموزد.
ساخت سه مدرسه توسط معلّـمِ مدرسه سازِ خوزستانی در مناطق عشایری لالی
رشید محمد حسینی که از بدو استخدام به عنوان معلم به مناطق عشایری لالی گام نهاد؛ برای حفظ سلامتی دانشآموزانش تصمیم گرفت همزمان با تدریس و پیشبردن فرآیند تعلیم و تربیت، کلاسهای درس ایمن بسازد و در حال حاضر موفق شده است که با مشارکت خیرین سه مدرسه در مناطق عشایری تل حاجعلی، هارکیزه و دوتالکی لالی احداث کند.
معلمان آموزشوپرورش استان خوزستان بخشی از تاریخ "حماسه و مهر و همدلی" در نظام تعلیم و تربیت این کشور هستند. این معلمان فرشتههایی هستند که به وسعت یک آسمان مهربانند و به عظمت یک دریـا سخاوتمند. این انسانهای «سرافراز و سربلند» آینه تمام نمای انسانیت، دوراندیشی، اندیشه ورزی، شکیبایی و مسئولیتپذیریاند که هیچ سد و مانعی قادر نیست در مقابل تعهد آنها برای انجام رسالت آموختن بایستد.
ارسال دیدگاه