آیا منابع طبیعی ویتامین B۶ را میشناسید
تهران (پانا) - ویتامین B۶ (پیریدوکسین، پیریدوکسال، پیریدوکسامین) ویتامین محلول در آب است، که برای عملکرد بهتر سیستم عصبی، سیستم ایمنی، سوخت و ساز بدن و تولید گلبول های قرمز خون و اکثر عملکرد های بدن ضروری است.
ویتامینB۶ ، با کمک آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ برای تولید گلبول های قرمز و همو گلوبین، مورد نیاز می باشند. کمبود ویتامین B۶ می تواند به التهاب پوست (درماتیت)، افسردگی، گیجی، تشنج و اختلال در تولید گلبول های قرمز و بروز کم خونی منجر شود.
عملکرد سیستم ایمنی بدن
ویتامین B۶ به عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن کمک می کند. کمبود ویتامین B۶، تولید لنفوسیت ها، یک نوع از سلول های سفید خون که در عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن نقش دارند را، مختل می کند.
سلامت قلب
ویتامین B۶ عامل تبدیل هموسیستئین به اسید آمینه سیستئین و کاهش همو سیستئین جریان خون می باشد. هموسیستئین اسید آمینه ای است که، مقدار زیاد آن باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی می گردد.
منابع طبیعی ویتامین B۶
گوشت
مرغ، بوقلمون، گوشت گاو، گوشت خوک (که در دین مبین اسلام حرام است.) منابع بسیار خوبی از ویتامین B۶ هستند. سینه ی مرغ کباب شده، دارای ۰,۶۴ میلی گرم B۶ و همان مقدار از سینه ی بوقلمون دارای ۰,۵۴ میلی گرم B۶ است.
ماهی
ماهی کاد، ماهی آزاد، هالیبوت، ماهی قزل آلا، ماهی تن، فقط چند نمونه از ماهی های حاوی سطوح بالای ویتامین B۶ هستند و می توانند بخشی از رژیم غذایی سالم و متعادل روزانه شما را تشکیل دهند. ماهی تن ۱,۸ میلی گرم و همچنین ماهی قزل آلا دارای ۰,۵۲ میلی گرم ویتامین B۶ است.
سبزیجات و میوه ها
فلفل، اسفناج، سیب زمینی پخته، نخود سبز، سیب زمینی شیرین، کلم بروکلی، مارچوبه و شلغم، همه منابع بسیار خوبی از ویتامین B۶ هستند. این سبزیجات همچنین، کم چربی و حاوی ویتامینها و مواد مغذی فراوان اند که، برای سلامتی بدن ضروری هستند. ۱۰۰ گرم موز حاوی ۰,۳۷ میلی گرم، ۱۰۰ گرم آووکادو ۰,۲۹ میلی گرم و ۱۰۰ گرم آلو خشک حاوی ۰.۷۵ میلی گرم ویتامین B۶ است.
آجیل و دانه ها
بادام زمینی، دانه های آفتابگردان و فندق، همه منابع خوبی از ویتامین B۶ است. هر ۱۰۰ گرم تخمه آفتابگردان حاوی ۱,۳۵ میلی گرم، ۱۰۰ گرم پسته حاوی ۱.۱۲ میلی گرم ویتامین B۶ است.
لوبیا و حبوبات
نخود، عدس و سویا، فقط چند نمونه از حبوبات و دانه های غنی از B۶ هستند.
ارسال دیدگاه