چرا در خواب حرف می زنیم؟
تهران (پانا) - حرف زدن در خواب بدون آنکه خود از آن باخبر باشیم امر بسیار رایجی است. تحقیقات نشان داده نزدیک به ۶۶ درصد افراد حرف زدن در خواب را در مقاطعی از زندگی خود تجربه کردهاند. گرچه حرف زدن در خواب معمولاً بی ضرر است و به هیچ درمانی نیاز ندارد، اما میتواند مزاحم خواب کسی که در کنار شما میخوابد شود و او را از خواب مورد نیازش محروم کند.
بهگزارش آخرین خبر، در ادامه میخواهیم به علل مختلف حرف زدن در خواب بپردازیم و ببینیم چطور میتوان این مسأله را برطرف کرد.
ابتدا باید ببینیم این مسأله چه دلایلی دارد.
۱- ژنتیک
کارشناسان نتوانستهاند علت دقیق حرف زدن در خواب را پیدا کنند. تحقیقات نشان داده این مسأله می تواند ارثی باشد. محققان فنلاندی و ژاپنی پی بردهاند دوقلوها اغلب در خواب حرف می زنند، امری که می تواند با خوابگردی یا همان راه رفتن در خواب و دیدن کابوس همراه باشد. برخی محققان می گویند اگر والدینتان در خواب حرف می زنند احتمال اینکه شما هم در خواب حرف بزنید بیشتر است.
۲- کمبود خواب
هر کسی ممکن است در خواب حرف بزند اما بعضی عوامل، به ویژه کمبود خواب می تواند منجر به حرف زدن در خواب شود. کارشناسان معتقدند اغلب افراد زمانی در خواب حرف می زنند که دچار اضطراب هستند یا کمبود خواب دارند. نداشتن استراحت کافی می تواند بر مغز ما اثر بگذارد و کیفیت خواب مان را تحت تأثیر قرار دهد.
۳- اختلالات خواب
حرف زدن در خواب خود نوعی اختلال خواب محسوب می شود که اصطلاحاً به آن سامنیلوکی (Somniloquy) گفته می شود. این اتفاق برای هر کسی و در هر زمانی می تواند رخ دهد، اما افرادی که از دیگر انواع اختلال خواب رنج می برند ریسک حرف زدن در خواب در آن ها بالاتر است. پزشکان معتقدند میان سامنیلوکی، خواب گردی و دیدن کابوس ارتباط وجود دارد.
۴- مصرف برخی داروها
یکی از عوارض جانبی بسیاری از داروها اختلال در خواب است. داروهایی که مصرف آن ها می تواند منجر به بروز رفتارهای خاصی مانند حرف زدن در خواب شود، معمولاً بر روی توانایی کنترل عضلات در زمان خواب اثر می گذارند. افزایش تون عضلانی (انقباض خفیف و پیوسته عضلات که باعث حفظ وضعیت ظاهری بدن می شود و به بازگشت خون به قلب کمک می کند) ممکن است باعث لگد زدن، مشت زدن، بیرون پریدن از تخت و صحبت کردن شود. برخی از داروهای رایج مانند ضدافسردگی ها می توانند باعث حرف زدن در خواب شوند.
حرف زدن در خواب را چگونه کنترل کنیم
هیچ روش شناخته شده ای برای کاهش این مسأله وجود ندارد اما تغییر برخی عادتها ممکن است به کنترل آن کمک کند.
چند راهکار:
نزدیک زمان خواب تان غذای سنگین نخورید.
جای خواب راحتی برای خود فراهم کنید. برای این کار تشک و بالش با کیفیتی تهیه کنید.
عصرها و شب ها دیروقت قهوه نخورید.
یک برنامه ثابت برای خواب خود داشته باشید و همیشه به آن عمل کنید.
ارسال دیدگاه