پایان فروردین؛ آخرین مهلت ارسال آثار برای شرکت در جشنواره «برایم بگو»
تهران (پانا) - اولین جشنواره سراسری «برایم بگو» از سوی اداره کل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی ویژە دانشآموزان سراسر کشور است و علاقهمندان میتوانند به صورت انفرادی یا گروهی برای شرکت در مسابقه ثبتنام کنند.
اولین جشنواره سراسری «برایم بگو» (خاطرات روزگاران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس) از زبان بزرگترها برای دانشآموزان با تحقیق، تنظیم، تدوین و نگارش کتاب، تولید پادکست و ویدئوکست در حوزۀ خاطرات شفاهی دفاع مقدّس و انقلاب اسلامی کاری مشترک بین معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، اداره کل فرهنگی و هنری، اردوها و فضاهای پرورشی و حوزه هنری انقلاب اسلامی با مشارکت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان، سازمان بسیج دانشآموزی، سازمان دانشآموزی و شبکه امید و شبکه پویا است.
اولین جشنواره سراسری برایم بگو یا خاطرات روزگاران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از زبان بزرگترها برای دانشآموزان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به صورت کشوری برگزار میشود. این مسابقه با هدف تقویت ارتباطات بین نسلی میان دانشآموزان و نقشآفرینان حوادث انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و حسب تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی بر افزایش صد برابری آثار ادبی و هنری مربوط به دفاع مقدس برگزار خواهد شد. از جمله اهداف تربیتی و آموزشی این جشنواره شناسایی دانشآموزان دارای استعداد پژوهش و نگارش در حوزۀ علوم انسانی، علوم اجتماعی و تاریخ معاصر است.
این جشنواره در راستای تقویت مهارتهای نوشتاری دانشآموزان در حوزه ادبیات و آئین نگارش و همینطور تقویت مهارتهای دیدن، گفتوگو، تفکر و اندیشه، همدلی و... با محوریت زمینه سازی برای تقویت توانایی اندیشیدن، تقویت و تربیت سواد دیداری، شنیداری و ادراکی، تقویت و پرورش خالقیت و ذوق هنری و ادبی و توجه به موضوعات و مسائل فرهنگی، اجتماعی معاصر توسط دانشآموزان برگزار میشود.
این مسابقه، ویژۀ دانشآموزان سراسر کشور بوده و علاقهمندان میتوانند به صورت انفرادی یا گروهی برای شرکت در مسابقه ثبتنام کنند. یکی از مزیتهای این طرح این است که برگزیدگان استانی به عضویت باشگاه نویسندگان دانشآموزی در خواهند آمد و از مزایای این باشگاه، دورهها و کارگاههای آموزشیِ پیش بینی شده برخوردار خواهند شد. این باشگاه وظیفه شناسایی، کشف و پرورش و حمایت از استعدادهای دانشآموزی در عرصه نویسندگی تاریخ شفاهی دفاع مقدس و انقلاب اسلامی را عهده دار خواهد بود.
موضوعات جشنواره:
افتخارات ما، قهرمانان ما، شهیدان ما، رزمندههای ما، مساجد ما، شهرهای ما، روستاهای ما، محله ما، خانوادههای ما، مدرسههای ما
قالبهای آثار ارسالی:
کتاب، ویدئوکست، پادکست
تقویم اجرایی:
اعلام و فراخوان شرکت در مسابقه: ۱۲بهمن ۱۳۹۹
مهلت ارسال اثر با مراجعه به کانال برایم بگو در شبکه شاد: تا پایان فروردین۱۴۰۰
مهلت تنظیم، تدوین و نگارش نهایی اثر، پس از طی دورههای آموزشی: تا پایان تیر ماه۱۴۰۰
داوری و اعلام نتایج نهایی تابستان ۱۴۰۰
شرایط عمومی شرکت در مسابقه:
۱ .شرکت کننده یا شرکت کنندگان هر اثر الزاماً باید در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ دانشآموز یکی از دورههای تحصیلی متوسطه ۱و۲ وزارت آموزش و پرورش باشند.
۲ .مطابق شناسنامه هر اثر، پدیدآورنده یا پدیدآورندگان آن، صاحب اثر شناخته خواهند شد. بدیهی است چنانچه در هر مرحله از رقابت، عدم اصالت و انتساب اثر با فرد یا افراد ارائه دهنده مشخص شود از ادامه رقابت کنار گذاشته خواهد شد.
۳ .این مسابقه به دو صورت انفرادی و گروهی برگزار میشود. تعداد افراد یک گروه نمیتواند بیش از ۳ نفر باشد. آثار دانشآموزان در ۳ گروه مجزا داوری میشود. آثار دانشآموزان پایه ۷ و ۸ در یک گروه، آثار دانشآموزان پایه ۹ متوسط اول و ۱۰ متوسطه دوم در یک گروه، آثار دانشآموزان پایه ۱۱ و ۱۲ در یک گروه دیگر. همچنین آثار دانشآموزان دختر و پسر در هر یک از پایههای فوق جداگانه داوری میشود. لازم به ذکر است آثار دانشآموزان با نیازهای ویژه نیز به صورت جداگانه داوری خواهند شد
۴ .حضور کلیه دانشآموزان در پایههای تحصیلی هفتم به بالا در این مسابقه بلامانع است. اعلام و اطلاع رسانی و توزیع فراخوان شرکت در مسابقه علاوه بر امکانات و نرم افزارهای موجود در فضای مجازی و رسانههای دیداری و شنیداری، برعهدۀ اداره کل آموزش و پرورش هر استان و ادارات آموزش و پرورش شهرستانها، مناطق، بخشها و مدیریت مدارس و دبیرستانهای سراسر کشور خواهد بود.
۵ .دانشآموزان باید فایل کتابهایی که بر اساس ضوابط مندرج در این دستورالعمل تولید شده را به صورت تایپ شده و در قالب یک فایل به همراه شناسنامه اثر در یک پوشه زیپ شده در سامانه مذکور بارگذاری کنند.
۶ .نحوه ارسال آثار توسط دانشآموزان از طریق سامانه شاد و کانال اختصاصی برایم بگو از طریق آدرسهای زیر انجام خواهد گرفت.
@baraymbego_ketab
@barayambego_podcast
@barayambego_videocast
۷ .آثار ارسالی دانشآموزان در مرحله اولیه توسط داوران مجربی متشکل از کارشناسان وزارت آموزش و پرورش و حوزه هنری و داوری خواهند شد و برگزیدگان این مرحله به تفکیک پایههای مندرج در بند ۵ و به تفکیک رشته و جنسیت از هر گروه ۱۰۰ نفر و تعداد ۵۰ نفر از دانشآموان با نیازهای ویژه به باشگاه استعدادهای دانشآموزی وارد میشوند. در مجموع از هرگروه ۲۵۰ نفر.
۸ .برای راه یافتگان به باشگاه استعدادهای دانشآموزی در اولین دوره علاوه بر عضویت دائم در باشگاه تا پایان دوره تحصیل در آموزش و پرورش، دورههای آموزشی کوتاه مدت شامل: روش تحقیق، فن مشاهده، فن مصاحبه، فن نگارش، اصول صفحه آرایی کتاب، طراحی صفحه، آموزش تولید پادکست، آموزش تدوین ویدئو و ... در شبکه شاد برگزار خواهد شد این آموزشها برای دانشآموزان عضو باشگاه رایگان خواهد بود.
۹ .بعد از ارائه آموزشهای مقدماتی، دانشآموزان فرصت خواهند داشت تا آثار اولیه خود را تصحیح و تکمیل کنند. بعد از آماده سازی آثار و ارسال مجدد آن به باشگاه، این آثار توسط اساتید و داوران برجسته کشوری مورد داوری قرار گرفته و در هر رشته به ۳ دانشآموز حائز رتبه اول، ۳ دانشآموز حائز رتبه دوم و ۳ دانشآموز حائز رتبه سوم به تفکیک رشته، پایه و جنیست جوایز ارزشمندی اهدا خواهد شد.
۱۰ .شناسنامه اثر به همراه فایل اثر در یک پوشه تجمیع و با فرمت زیپ در شاد در کانال برایم بگو ارسال میشود.
۱۱ .در پایان از ۲۴۳ دانشآموز که آثارشان برگزیده شده در تابستان ۱۴۰۰ تقدیر به عمل آمده و به آنها لوح و جوایز ارزشمندی اهدا خواهد شد. نحوه برگزاری مراسم اختتامیه ضوری یا غیرحضوری مبتنی بر دستورالعملهای ستاد ملی کرونا در استان خواهد بود.
۱۲ .به منظور تشویق و حمایت از دانشآموزان نویسنده و خالق سراسر کشور، دبیرخانه جشنواره، کتاب منتخب اول هر رده را در شمارگان محدود منتشر خواهد کرد.
۱۳ .آثار برگزیده ضمن بهره مندی از جوایز و لوح تقدیر در اختیار حوزه هنری قرار خواهند گرفت تا پس از امکان سنجی و ارزیابی در اولویتِ تولید محصول در دیگر قالبهای فرهنگی و هنری نظیر موشن گرافی، پادکست، فیلم کوتاه و ... قرار گیرند.
ارسال دیدگاه