ارتباط رژیم غذایی با کاهش ریسک کم شنوایی زنان
تهران (پانا) - محققان با بررسی ارتباط سه رژیم غذایی متفاوت و ریسک کاهش شنوایی دریافتند رژیم غذایی سالم با کاهش خطر کم شدن شنوایی در زنان مرتبط است.
بهگزارش سالمخبر، برخی مطالعات نشان میدهند که رژیم غذایی ممکن است بر ریسک کاهش شنوایی تاثیر داشته باشد. در مطالعات قبلی هم به بررسی این رابطه پرداخته شده است اما ارتباط آن همچنان نامشخص بود.
در مطالعه جدید توسط محققان بیمارستان زنان و بریگام، محققان رابطه بین سه رژیم غذایی متفاوت را با ریسک ابتلا به کاهش شنوایی در ۷۰,۹۶۶ زن که مدت ۲۲ سال تحت نظر بودند بررسی کردند: رژیم غذایی مدیترانهای جایگزین (AMED)، شیوههای تغذیهای توقف فشارخون بالا (DASH)، و شاخص تغذیه سالم جایگزین ۲۰۱۰ (AHEI-۲۰۱۰).
«شارون کورهان»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «تغذیه خوب در سلامت عمومی بدن تاثیر مهمی دارد و حتی در کاهش ریسک کم شدن شنوایی هم سودمند است.»
محققان اطلاعات مشروحی از رژیم غذایی زنان را هر چهار سال یکبار بررسی کرده و دریافتند زنانی که رژیم غذاییشان شباهت بیشتری با الگوهای رژیم غذایی AMED یا DASH داشت حدود ۳۰ درصد کمتر با ریسک کاهش شنوایی متوسط یا شدید مواجه بودند.
همچنین محققان مشاهده کردند زنانی که الگوی تغذیهای شان بیشتر شبیه به AHEI-۲۰۱۰ بود کاهش ریسک کم شدن شنوایی حتی بیش از ۳۰ درصد بود.
رژیم غذایی AMED شامل روغن زیتون خام و تصفیه نشده، غلات، حبوبات، سبزیجات، میوه، مغزیجات آجیلی، و ماهی است.
رژیم غذایی DASH سرشار از میوه و سبزیجات و لبنیات کم چرب بوده و میزان سدیم آن پایین است. رژیم غذایی AHEI-۲۰۱۰دارای مولفه های مشابه با دو رژیم غذایی دیگر است.
محققان عنوان می کنند برای تایید این مسئله نیاز به آزمایشات بیشتری است.
ارسال دیدگاه