فرجیراد: بیانیه آژانس و سازمان انرژی اتمی فرمول خوبی برای اجرا است
تهران (پانا)- یک استاد ژئوپلتیک دانشگاه خاطرنشان کرد توافق سازمان و آژانس بین المللی انرژی اتمی فرمول خوبی بود که بر اساس آن هم به نوعی مصوبه مجلس به اجرا در آمد و هم در مورد نظارت ها تصمیم خوبی گرفته شد.
به گزارش ایسنا، عبدالرضا فرجی راد در ارزیابی خود از بیانیه سازمان انرژی اتمی و آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: به نظرم فرمول خوبی اجرا شد یعنی از یک طرف مصوبه ای که مجلس شورای اسلامی داشت به نحوی اجرا شد از طرفی دیگر فرمول و برنامه ای را در نظر گرفتند تا نظارت ها با یک مقدار کاهش بیشتر انجام شود.
وی تصریح کرد: در واقع حداقلی که کارشناسان آژانس نیاز دارند تا سه ماه انجام می شود تا نگرانی ها برطرف شود و با این اقدامی که صورت گرفت به نحوی اجازه داده نشد تا در ارتباط ایران و غرب تنش ایجاد شود.
این استاد ژئوپلتیک دانشگاه همچنین اظهار کرد: اخیرا پیشنهاد مذاکره غیر رسمی از سوی اروپایی ها داده شده و گویا آمریکا آن را پذیرفته ایران هم در حال بررسی است و تصورمی کنم احتمالا این پیشنهاد را بپذیرد .
فرجی راد در ادامه خاطر نشان کرد: در این برنامه حتی به نوعی هشدار داده شد تا در این سه ماه اگر تحریم ها برداشته شود مشکلی نیست و کارشناسان آژانس می توانند طبق روال قبل کار خود را انجام دهند. اما اگر تحریم ها برداشته نشود ایران هم دسترسی آژانس را از این فرصتی که به آنها داده کمتر می کند.
فرجی راد با اشاره به مواضع اخیر مقامات امریکایی در خصوص بازگشت به برجام گفت: این مساله از سوی طرفین منوط شده به بازگشت هر کدام از آنها. در واقع از یک طرف آمریکا اعلام می کند که ایران باید ابتدا به برجام برگردد از سوی دیگر ایران به آمریکا اعتماد ندارد و درست هم می گوید آن ها از برجام خارج شدند و باید برگردند تا ایران هم اقداماتی که در مورد کاهش تعهدات برجامی انجام شده به شکل ثابت برگردد.
فرجی راد افزود: طبیعتا باید راه حل سیاسی سومی پیدا شود و این احتمال وجود دارد که این راه حل در نشست غیر رسمی ۴ بعلاوه ۱ که آمریکا در آن نشست مهمان است پیدا شود بنابراین اگر بتوانند دو طرف را قانع کنند که احتمالش زیاد است ممکن است به این نتیجه برسند که دو طرف در یک ساعت و زمان مشخصی اقدامات لازم را انجام دهند.
این استاد دانشگاه در رابطه با واکنش مجلس نسبت به بیانیه آژانس بین المللی انرژی اتمی با سازمان انرژی اتمی گفت: ممکن است برخی از نماینده ها آن را قبول نداشته باشند اما توافقی انجام شده توسط سازمان انرژی اتمی که به نظر می رسد سازمان هم نظر شورای عالی امنیت ملی را داشته است.
وی با بیان این که در همه جای دنیا مجلسی ها با دولتی ها همیشه در چالش بودند و این طبیعت دموکراسی است گفت: برخی از نمایندگان مجلس مخالف هستند که چرا با آمریکا مذاکره می کنیم و یا چرا آمریکا می خواهد به برجام برگردد برجام دیگر از بین رفته است برخی دیگر هم نظرات سیاسی خود را دارند اما نهایتا مقامات ارشد کشور تصمیم نهایی را می گیرند زیرا این مساله ملی است و با اقتصاد و معیشت مردم گره خورده است.
ارسال دیدگاه