جشنواره تئاتر «شهر و شهروند» برگزیدگانش را شناخت

تهران (پانا)- در آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی تئاتر خانوادگی «شهر و شهروند»، برگزیدگان نهایی این جشنواره اعلام و تجلیل شدند.

کد مطلب: ۱۱۶۴۴۳۲
لینک کوتاه کپی شد
جشنواره تئاتر «شهر و شهروند» برگزیدگانش را شناخت

به گزارش اداره ارتباطات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری، تعداد ۵۷ اثر از ۲۴ استان به مرحله داوری راه یافت که بر اساس اعلام هیأت داوران، در بخش عروسکی، خانواده موسوی از مبارکه اصفهان مقام اول، خانواده فروتن از شهرستان خاش سیستان و بلوچستان مقام دوم و خانواده غلامیان از شهرستان شاهین‌شهر اصفهان مقام سوم را کسب کردند.
در بخش غیر عروسکی نیز نمایش خانواده بهرامی از بروجرد لرستان به عنوان اثر برگزیده معرفی شد.
در بخش کارگردانی، یاسر میرشکاری از شیراز، مقام اول و یاسر توسلی اردکانی از شیراز مقام دوم را کسب کردند. هیأت داوران در این بخش اثری را برای مقام سوم انتخاب نکرد.
در بخش نویسندگی، صغرا علی پور از شهرستان سورشجان چهارمحال بختیاری، مقام اول، وحیده قوهستانی از شیراز مقام دوم و زهرا موسوی از اصفهان مقام سوم را کسب کردند.
در بخش بازیگری مرد، هیأت داوران اثری را برای مقام اول انتخاب نکرد. مجتبی لاله زاری از یزد مقام دوم و حجت یکتا از بروجرد لرستان مقام سوم را کسب کردند.
در بخش بازیگری زن، ویدا موسوی از اصفهان مقام اول، سارا ظریف صنایعی از شیراز مقام دوم و مهسا دهقانی از یزد مقام سوم را کسب کردند.
در بخش بازیگران خردسال نیز هیأت داوران مقام اول تا سوم را از شهر شیراز انتخاب کردند که بر این اساس، آیسا اسدی پور مقام اول، زهرا توسلی اردکانی، مقام دوم و ترمه ابوعلی مقام سوم را کسب کردند.

«جشنواره تئاتر خانوادگی، شهروندان را به تعمق در مصادیق فرهنگی وا می دارد»

معاون فرهنگی شهردار شیراز و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی تئاتر خانوادگی شهر و شهروند گفت: این جشنواره تلنگری بود برای شهروندان تا استعدادهای خود را کشف کنند، توانمندی های خود را شناخته و در عین حال ذهنشان را با مفاهیم و مصادیق فرهنگ شهروندی گره بزنند.
دکتر مرتضی جعفری افزود: جشنواره تئاتر خانوادگی شهر و شهروند تلاشی بود برای تبدیل یک تهدید به فرصت تا شهروندان بتوانند بهترین استفاده را از دوران خانه نشینی شیوع کرونا ببرند. رییس سازمان فرهنگی شهرداری، دریافت آثار متعدد از شهرهای مختلف ۲۴ استان کشور را نشان دهنده روحیه مشارکت جویی در میان مردم دانیت و گفت: اولین مؤلفه شهروندی همین مشارکت جویی در کنار قانون مداری و مسئولیت پذیری است. ازین رو برگزاری چنین برنامه‌هایی روحیه مشارکت و جامعه‌پذیری را تقویت می‌کند.
رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این آیین گفت: شهروندی رابطه ای دوسویه است بین شهر و ساکنانش که محور اصلی آن، مسئولیت‌پذیری و مشارکت‌جویی است. دکتر دستغیب اظهار داشت: وظیفه و رسالت مدیریت شهری بسترسازی برای حرکت شهرنشینان به سمت شهروندی است؛ چراکه معتقدیم اگر ساکنان شهر تمام مولفه‌های فرهنگی، اخلاقی و قانونی زندگی اجتماعی در شهر را رعایت کنند، بی شک شهر، محلی مناسب برای زندگی آرام، شاد و پر نشاط خواهد بود.


وی افزود: در این راستا یکی از بهترین اتفاق‌هایی که می‌توانست در دوران کرونا خانواده ها را مشغول تفکر و تعمق در مفهوم فرهنگ شهروندی کند، برگزاری چنین جشنواره ای است که علاوه بر ایجاد خلاقیت در میان شهروندان، می‌تواند آنها را در مسیر توسعه شهرشان مشارکت دهد.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان این مطلب که فرهنگ‌سازی در جامعه نیاز به برنامه‌ریزی های بلندمدت اجتماعی و فرهنگی دارد، گفت: انچه در این زمینه اهمیت دارد، بررسی تاثیرپذیری برنامه ها به خصوص در حوزه فرهنگی و هنری است که میزان اثرگذاری برنامه‌ها باید مورد سنجش و ارزیابی قرار گیرد. به این منظور برای مشارکت بیشتر شهروندان باید برنامه هایی پیش‌بینی شود که با ذائقه مردم سازگارتر است و در بلند مدت در بین شهروندان نهادینه می‌شود.
دکتر حمید امجد؛ پژوهشگر و نویسنده حوزه تئاتر و سینما نیز در آیین اختتامیه جشنواره ملی تئاتر شهر و شهروند با بیان این مطلب که چیزی بیش از زنده بودن نیاز است تا انسان بتواند معنای واقعی زندگی را ورای مسایل غریزی درک کند اظهار داشت: بازی اولین و کلی ترین عاملی است که انسان را از غریزه به فرهنگ و تمدن پیوند می زند. وی با اشاره به اینکه مخاطبان اصلی و مورد هدف این جشنواره، کودکان هستند، گفت: بازی، آن هم از نوع نمایش، باعث می‌شود انسان‌ به ویژه کودکان خود را در نقش‌های مختلف تصور کنند و بتوانند جهان را از دریچه نگاه دیگران ببینند. بچه‌ها از طریق بازی، زندگی را تجربه می‌کنند و برای زیست اجتماعی آماده می‌شوند.


حمید امجد خاطرنشان کرد: وقتی بتوانیم فرصت «خود را به جای دیگری گذاشتن» و بازی و نمایش را برای همه اقشار و سنین مختلف شهروندان فراهم کنیم، یعنی آنها را به مشارکت اجتماعی، همدلی و همراهی دعوت کرده‌ایم. در واقع فردی که بتواند خود را به جای دیگری بگذارد، هویت دیگران را بهتر می‌پذیرد و بی‌شک چنین فردی، انسانی اخلاق‌مدارتر، قانون‌مدارتر و شهروندی بهتر خواهد بود. جامعه‌ای که شهروندانش را از کودکی با فرهنگ و عناصر آن از جمله نمایش و تئاتر آشنا کند، می‌توان امید بیشتری به فرهنگ‌مداری و زیست‌پذیری آن جامعه و حرکتش به سمت توسعه پایدار داشت.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار