تهیه‌کننده برنامه‌های طنز رادیویی در گفت وگو با پانا

مهدی ساعی : راز ماندگاری برنامه‌های طنز رادیو این است که زبان نقاد مردم است

تهران (پانا) – «مهدی ساعی»، تهیه‌کننده برنامه‌های طنز رادیویی ازجمله برنامه «کوی نشاط» که با قدمتی ده سال در حال پخش است راز ماندگاری برنامه‌های طنز در رادیو را طرح دغدغه‌ها و نقدهای مردمی با زبان طنز بیان می‌کند.

کد مطلب: ۱۱۶۲۹۲۱
لینک کوتاه کپی شد
مهدی ساعی : راز ماندگاری برنامه‌های طنز رادیو این است که زبان نقاد مردم است

«کوی نشاط» نام برنامه‌ای رادیویی، در رادیو ایران و زیر نظر گروه ورزش و تفریحات این شبکه است. این برنامه محصول کار برنامه‌سازان، نویسندگان و بازیگرانی بود که سابقه فعالیت در عرصه طنز را داشتند. این برنامه از فروردین‌ماه ۱۳۹۱ (شمسی) با تهیه‌کنندگی «امیرعباس اشرف» در رادیو ایران شروع شد، پخش آن در مهرماه ۱۳۹۴ (شمسی) متوقف شد. در سال ۱۳۹۴ تولید برنامه «کوی نشاط» از سر گرفته شد. این بار تهیه‌کنندگی این برنامه به «مهدی ساعی» سپرده شد. مهدی ساعی با طرح و بازیگرانی جدید این برنامه را بازطراحی و تولید کرد.
تهیه‌کننده این برنامه رادیویی در گفت و گو با پانا درباره این برنامه گفت: «کوی نشاط در ساختار جدید به ریتم محتوایی توجه ویژه دارد تا بتواند محتوای موردنظر را در مدت‌زمان کمتری و با ساختار جدیدی ارائه کند. تولید طنز آهنگ و بهره‌گیری از سایر قالب‌های نمایش و تعامل بیشتر مخاطبان در تولید محتوا ازجمله اقدامات انجام‌شده در این سری از تولید «کوی نشاط» است.»

چهره‌های جوان را به برنامه‌های رادیویی می‌آورم
مهدی ساعی با اشاره به اینکه این برنامه طنز هر هفته پنج‌شنبه‌ها از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ صبح از رادیو ایران پخش می‌شود و تکرار برنامه عصر همان روز ساعت ۲۰ به روی آنتن رادیو ایران می‌رود؛ از دیگر فعالیت‌های رادیویی خود سخن می‌گوید.
مهدی ساعی در ادامه یادآور می شود: «این روزها چهار برنامه داریم، یکی برنامه «کوی نشاط» است و دیگری برنامه «یک، دو، صدا» را داریم که یک مسابقه استعدادیابی است و در این برنامه در خدمت استاد چراغعلی و استاد راغب و قاسم افشار هستیم. همچنین برنامه «راه شب» را داریم که در خدمت آقای دکتر بیابانکی هستیم و شب‌ها پخش می‌شود. یک برنامه تعاملی هم داریم که چهره‌های جوان و بااستعداد در آن حضور دارند بانام «پارک ساعی» و پنجشنبه‌ها از رادیو ایران پخش می‌شود.»
ساعی درباره برنامه «یک، دو، صدا» که یک برنامه رادیویی استعدادیابی است،اظهار کرد: «در برنامه «یک، دو، صدا» هرکسی که فکر می‌کند درزمینهٔ اجرا یا موسیقی و خوانندگی استعدادی دارد در رقابتی که ترتیب داده‌شده شرکت می‌کند و توسط داورهای برنامه افراد مستعد شناسایی می‌شوند. در ادامه همین افراد منتخب برای یک برنامه رادیویی به نام «پارک» ساعی انتخاب می‌شوند و در آن برنامه اجرای حرفه‌ای خواند داشت.»
شناسایی استعدادهای جوان رادیویی دغدغه من است
مهدی ساعی، تهیه‌کننده برنامه‌های رادیویی با اشاره به اینکه باید استعدادهای جوان رادیویی را کشف کنیم تا رادیو زنده بماند،افزود: «کسانیکه در برنامه «یک، دو، صدا» به مرحله نیمه‌نهایی برسند به برنامه «پارک ساعی» آمده و کار نویسندگی و اجرا دارند و خودشان کم‌کم مسیر را یاد می‌گیرند.»

وی خاطرنشان کرد: «من به‌عنوان تهیه‌کننده کنارشان هستم اما کل برنامه دست خودشان است و رادیو ایران در کنداکتور پنجشنبه‌ها در بهترین ساعت به آن‌ها یک ساعت برنامه داده و از همان‌جا با جاهای مختلف ارتباط پیدا می‌کنند؛ یعنی کل برنامه توسط همین بچه‌هایی که به یک، دو، صدا می‌آیند و توانمندی دارند تهیه می‌شود و پنجشنبه‌ها از رادیو ایران پخش می‌شود.»

مهدی ساعی با اشاره به شرایط کرونا و تأثیرش برساخت برنامه‌های رادیویی می‌گوید: «در شرایط کرونا ما هیچ تعطیلی نداشتیم و سعی کردیم با رعایت پروتکل‌ها و طولانی کردن ضبط‌ها همه برنامه‌ها را داشته باشیم. درواقع با توجه به اینکه شرایط کرونا را داریم با حضور در رادیو برنامه‌سازی سعی داریم مردم را به ماندن در خانه تشویق کنیم. البته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برنامه‌های سرگرم‌کننده تولید می‌کنیم. باید بتوانیم محتوایی تولید کنیم که شنونده در خانه بماند. علی‌رغم اینکه نگرانی‌های زیادی هم به لحاظ سلامت بچه‌ها داشتیم اما کار را ادامه دادیم و نهایت تماشاگر حضوری را از برنامه حذف کردیم اما کار ادامه پیدا کرد.»

تهیه‌کنندگی برنامه‌های طنز شیرین است
وی درباره جنس تجربه تهیه‌کنندگی برنامه‌های طنز اظهار کرد: «تجربه تهیه‌کنندگی برنامه‌های طنز، شیرین است. درواقع وقتی محتوایی تفریحی و سرگرمی تولید می‌شود برای خود ما بسیار لذت دارد. گروه ده نفره موسیقی و ده نفره نویسندگی و بیست نفره بازیگری داریم و باآنکه ضبط این جنس برنامه‌ها بسیار طولانی است اما خودمان لذت می‌بریم و خودمان از ساخت برنامه لذت می‌بریم.»
ساعی در پایان سخنان خود درباره راز ماندگاری برنامه‌های طنز در رادیو گفت: «برنامه‌های رادیویی طنز ازآنجایی‌که زبان مردم است و دغدغه‌ها و انتقادات مزدم با زبان طنز مطرح کی شود منجر به ماندگاری این نوع برنامه‌ها می‌شود. ازاین‌جهت عموماً برنامه‌های طنز رادیویی باسابقه حتی ده‌ساله و بیشتر هم منتشر می‌شود. در مورد راز ماندگاری کوی نشاط هم همین است. ازاین‌جهت که خیلی برای آن‌وقت می‌گذاریم و وقتی دست‌اندرکاران آن سرپا باشند، این نوع برنامه هم می‌ماند و من تیم علاقه‌مندی را جمع کرده‌ام وگرنه اینکه گروه بازیگری را از ساعت ۹ صبح جمع کنیم و نگه‌داریم سخت است اما بچه‌ها چون خودشان علاقه دارند و می‌مانند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار