اخبار اجتماعی در هفته‌ای که گذشت؛

روند صعودی ابتلا به کرونا؛ واکسیناسیون سراسری آغاز شد

تهران (پانا) - افزایش آمار مبتلایان و فوتی‌های کرونا و خطر شکل‌گیری موج چهارم بیماری، آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور، انتقاد به مصوبه معافیت مالیاتی کارانه پزشکان، افزایش وام نوسازی تاکسی‌های فرسوده و تصویب آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت بیمه‌ای و قضایی محیط‌بانان بخشی از خبرهای حوزه اجتماعی است در هفته‌ای که گذشت.

کد مطلب: ۱۱۶۲۴۵۰
لینک کوتاه کپی شد
روند صعودی ابتلا به کرونا؛ واکسیناسیون سراسری آغاز شد

در هفته‌ای که گذشت اخبار متعددی در حوزه اجتماعی منتشر شد که بیشتر این اخبار تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفت. در ادامه مروری بر مهم‌ترین رویدادهای این حوزه آمده است:

آمار کرونا در ایران

تاکنون یک میلیون و ۴۸۸ هزار و ۹۸۱ نفر به این بیمای مبتلا شده‌اند و ۵۸ هزار و ۶۸۶ نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند و تا کنون یک میلیون و ۲۷۲ هزار و ۲۸۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

همچنین بر اساس آخرین تحلیل‌ها، ۳۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۷۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳۴ شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار دارند. شهرستان‌های عجب شیر در آذربایجان شرقی، اردستان در اصفهان، اسفراین در خراسان شمالی، گرمسار در سمنان، بافت در کرمان، پاوه در کرمانشاه، بندرگز و کردکوی در گلستان، آستانه اشرفیه، بندرانزلی، رشت، رودبار، رودسر، صومعه سرا و لاهیجان در گیلان، آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، قائمهشر، محمودآباد، نکا، نور و نوشهر در مازندران، بستک، بندرلنگه و قشم در هرمزگان، بهار، تویسرکان و رزن در همدان و ابرکوه در یزد در وضعیت نارنجی قرار دارند.

افزایش مراجعه بیماران کرونایی به بیمارستان‌ها

در هفته‌ای که گذشت میزان مبتلایان به بیماری کرونا رو به افزایش است و به گفته ضا صالحی، متخصص بیماری‌های عفونی، بار مراجعه بیماران کرونایی به بیمارستان‌ها با شیب ملایمی رو به افزایش است و وضعیت فعلی اپیدمی در کشور ما بسیار ناپایدار و شکننده است بنابراین عادی انگاری شرایط می‌تواند احتمال بازگشت اپیدمی به شرایط ناگوار پیک‌های قبلی را افزایش دهد. به گفته وی، شکل‌گیری موج چهارم بیماری در کشور کاملا به مردم بستگی دارد و در صورت وقوع پیک چهارم با پیک عادی روبرو نیستیم و با توجه به ویروس جهش یافته انگلیسی، قدرت انتقال و فوتی‌ها بیشتر خواهد بود.

آغاز واکسیناسیون سراسری علیه کرونا در ایران

واکسیناسیون سراسری علیه بیماری کرونا در کشور طی مراسمی نمادین در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران و استان‌های دیگر با دستور رئیس‌جمهوری در هفته‌ای که گذشت آغاز شد. واکسیناسیون در ایران با محموله واکسن روسی کرونا که چند روز گذشته بخشی از آن وارد کشور شده است، با اولویت بخش‌های ICU بیمارستان‌های ریفرال شروع شد. پارسا نمکی - فرزند وزیر بهداشت نیز اولین نفر تزریق کننده واکسن کووید-۱۹ بود.

تعداد نوبت دریافت این واکسن دو نوبت است که به فاصله ۲۱ روز از یکدیگر تجویز می‌شود و بنا به گفته کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو، واکسن در مرحله اول به کسانی تزریق می‌شود که تست مثبت PCR نداشته باشند، اما به طور کلی در پروسه واکسیناسیون منعی برای تزریق به افرادی که قبلا مبتلا شده‌اند وجود ندارد. در عین حال بر اساس اعلام وزارت بهداشت، واکسیناسیون کرونا برای عموم افرادی‌که در گروه‌های اولویت‌دار قرار دارند اختیاری است و الزامی برای این کار وجود ندارد.

ممنوعیت ورود خودروهای غیربومی به شهرهای زرد مسافرپذیر

به دلیل ویژگی‌های خاص ویروس کووید ۱۹، سرعت انتشار و انتقال در فصل زمستان، شیوع ویروس جهش‌یافته در اقصی نقاط دنیا و عدم دستیابی به درمان قطعی باید اذعان داشت که این وضعیت شکننده بوده به نحوی که برابر اخبار و گزارش‌‌ها روند نزولی در برخی از شهرستان‌ها و استان‌‌ها متوقف و مجدد شاهد افزایش مراجعات و حضور در مراکز درمانی هستیم. در هفته‌ای که گذشت، کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا اعلام کرد که به منظور مدیریت روند بیماری در برخی از شهرهای زرد مسافرپذیر ممنوعیت ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی و جریمه ۵۰۰ هزار تومانی در صورت عدم رعایت تعیین شده، اجرایی می‌شود. بر این اساس این مقررات در همه شهرستان‌‌های با وضعیت زرد در سه استان مازندران، گیلان و گلستان و شهرهای مشهد، شیراز، قم، کیش، قشم، بوشهر و بندرعباس که در صورت وضعیت زرد، ممنوعیت مورد نظر اعمال خواهد شد.

انتقاد به یک مصوبه مجلس

مجلس در راستای اصلاح ساختار بودجه سال ۱۴۰۰، تصمیماتی در ارتباط با معافیت‌ کارانه‌ پزشکان گرفته است. از طرفی کمیسیون تلفیق و بودجه، حقوق اعضای هیات علمی و قضات را از مالیات پلکانی و کارانه‌ پزشکان را از سقف حقوق پرداختی به کارکنان دولت معاف ‌کرده است که به نظر می‌رسد این تصمیم مجلس به معنای مشروعیت بخشیدن به حقوق بالای پزشکان است. محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار می‌گوید: تصمیمات مجلس درباره معافیت مالیاتی ‌کارانه پزشکان و معافیت مالیاتی هیات‌ علمی‌ها و قضات منطقی نیست زیرا موجب مشروعیت حقوق‌های غیرمعمول می‌شود و ناعدالتی را افزایش می‌دهد.

وام نوسازی تاکسی‌های فرسوده ۹۰ میلیون تومان شد

با افزایش قیمت‌های خودرو، موضوع نوسازی تاکسی‌های فرسوده به مشکل برخورده است که سازمان‌های متولی برای حمایت از تاکسیرانان تسهیلاتی را در نظر گرفته‌اند. در هفته‌ای که گذشت، محمد روشنی، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران از افزایش وام نوسازی تاکسی‌های فرسوده به ۹۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: این وام از ابتدای اسفندماه به تاکسیرانان متقاضی پرداخت می‌شود. به گفته وی، این وام از ابتدای اسفندماه با کارمزد ۴ درصد با بازپرداخت ۷ ساله پرداخت خواهد شد.

وی تاکید می‌کند: کاری که مجلس انجام داده است در راستای تعارض منافع است. مشکل اصلی نظام سلامت موضوع تعارض منافع است. تعارض منافع به شکل‌های مختلف در نظام سلامت بروز پیدا می‌کند. وقتی می‌گوییم چرا قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بعد از ۱۴ سال اجرا نشده است به دلیل تعارض منافع در نظام سلامت است زیرا فکر می‌کنند اگر قانون اجرا شود به ضرر پزشکان است در صورتی که اینگونه نیست و بودجه این قانون در جای دیگری است اما نمی‌خواهند کادر پرستاری رشد کند.

تصویب آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت بیمه‌ای و قضایی محیط‌بانان

اوایل امسال قانون حمایت بیمه‌ای و قضایی محیط بانان ابلاغ شد و بر اساس یکی از بندهای این قانون، شش ماه زمان پس از ابلاغ درنظر گرفته و وزارت دادگستری موظف شده بود با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح و حسب مورد با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی، آیین نامه اجرایی را تدوین کند و آیین نامه، در هیات وزیران به تصویب برسد. سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در هفته‌ای که گذشت از تصویب آیین نامه اجرایی قانون حمایت بیمه ای و قضایی از کارکنان اجرایی یگان های حفاظت سازمان محیط زیست و سازمان جنگل بانی در هیات دولت خبر داد. بر اساس ماده یک، ماموران یگان حفاظت دستگاه های اعم از رسمی، پیمانی و قراردادی در قالب دستورالعمل تشکیل یگان های حفاظت در دستگاه های اجرایی مشمول این قانون می شوند. این آیین نامه همچنین از افراد غیر از ماموران یگان حفاظت که از سوی دستگاه های مشمول به حسب مورد برای انجام ماموریت سازمانی استفاده می شوند، تشکل های مردم نهاد، همیاران طبیعت، نیروهای داوطلب مردمی و نیروهای سایر دستگاه ها بر اساس مواد ۹، ۱۶ و ۲۰ قانون مدیریت بحران کشور مصوب سال ۱۳۹۸، حمایت بیمه ای و قضایی می کند.

بررسی لایحه «تامین امنیت زنان در برابر خشونت» به کجا رسید؟

لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت پس از حدود ۱۰ سال کش و قوس بین دولت و قوه قضاییه، بالاخره در نیمه دی ماه امسال در دولت به تصویب رسید و در آخرین روزهای دی ماه امسال برای بررسی نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد. این لایحه سال ۹۰ از سوی مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری تدوین شد. لایحه‌ای که در ابتدا ۵ فصل و ۹۲ ماده داشت اما پس از ۶ بار ویرایش در آذر سال ۹۱ به ۵ فصل و ۸۱ ماده تغییر پیدا کرد. تغییراتی که همچنان ادامه داشت تا اینکه لایحه مذکور پس از ۳ سال بازنویسی، در دولت یازدهم به ۵ فصل و ۷۷ ماده تغییر یافت. این لایحه به دلیل دارا بودن موارد جزایی برای بررسی به قوه‌ قضاییه ارسال و نهایتا در شهریورماه سال ۹۸ به دولت بازگشت داده شد. لایحه مذکور که نام آن به «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» تغییر یافته است هر چند دیر به تصویب رسیده است اما در صورت تصویب می‌تواند برای عاملان خشونت‌ خانگی، بازدارنده باشد. به گفته فاطمه قاسم‌پور، عضو فراکسیون زنان مجلس، لایحه مذکور مراحل قانونی خود را برای بررسی در کمیسیون‌های مربوطه در مجلس شورای اسلامی طی می‌کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار