کاهش آمار ازدواج از سال ۹۵ تا ۹۸
راه اندازی سامانه تصمیم برای رسیدگی به دعاوی طلاق توافقی
تهران (پانا) - بهگفته مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور سامانه تصمیم در زمینه دعاوی طلاق توافقی راهاندازی شده است، در حال حاضر به لحاظ تامین زیر ساختهای پاسخگویی مطلوب، سازمان بهزیستی در نوع طراحی به شیوهای عمل کرده است که اگر سایر انواع دعاوی هم ارجاع شود، سازمان قابلیت پاسخگویی و تامین خدمات روانی اجتماعی را دارد، البته برای ورود به مباحث سایر انواع دعاوی علاوه بر توافق بینبخشی، موضوع تامین منابع مطرح است.
بهگزارش ایسنا، بهزاد وحیدنیا، با اشاره به فعالیت سامانه تصمیم طی چهار سال گذشته بیان کرد: در سال ۱۳۹۵ سامانه تصمیم در زمینه دعاوی طلاق توافقی، برای اولین بار در خراسان رضوی راهاندازی شد و به تدریج در استانهای دیگر نیز شروع به فعالیت کرد؛ به طوریکه تا سال ۱۳۹۸، ۲۴ استان تحت پوشش سامانه تصمیم قرار گرفتند، البته این سامانه تنها برای طلاقهای توافقی و تنها در مراکز استانها فعالیت میکند.
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: براساس ماده ۱۶ و ۱۷ قانون حمایت از خانواده مجموعه قوه قضائیه نیز مکلف به ایجاد مراکز مشاورهای برای کاهش طلاق شده است که البته در تبصره ماده ۱۶ مخیر به تامین خدمات مورد نیاز از طریق مراکز مشاوره سازمان بهزیستی است که تعاملات مطلوبی در سطح ملی و استانی شکل گرفته و سامانه تصمیم یکی از نتایج سیاستگذاریهای مشترک است.
وی افزود: همچنین به تناسب ضرورتی که برای اقدام فوری، متفاوت و فوقالعاده برای مدیریت مسائل مربوط به مردم و به خصوص در حوزه خانواده وجود داشت، نمیتوانستیم منتظر بمانیم که این زیرساختها به تدریج ایجاد شود؛ در نهایت این ظرفیتهای ملی شبکه تامین سلامت روانی اجتماعی در بخش غیردولتی که همان مراکز مشاورهای و روانشناختی هستند به کار گرفته شد. اما نکتهای که وجود دارد این است که در حال حاضر به لحاظ پاسخگویی سازمان بهزیستی در نوع طراحی به شیوهای عمل کرده است که اگر سایر انواع دعاوی هم ارجاع شود، سازمان بهزیستی قابلیت پاسخگویی و ارائه خدمات به مسائل را دارد.
وحیدنیا افزود: البته برای ورود به مباحث سایر انواع دعاوی نیز علاوه بر توافق بینبخشی، موضوع تامین منابع مطرح است.
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر زیرساختهای لازم وجود دارد و هر خدمت روانی و اجتماعی که لازم باشد از طریق این مراکز تامین شود، تامین میشود، این نکتهای است که هم میتواند سیاستگذاران را در طراحی قوانین موضوعی همراهی کند و در بخشهای مختلف نیز میتوانند از این ظرفیتها استفاده کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه برای پیشبرد سامانه تصمیم در فازهای بعدی باید با قوه قضائیه و شورای اجتماعی کشور تعاملاتی شکل گیرد، ادامه داد: توافقی که در نیمه دوم سال جاری میان قوه قضائیه و سازمان بهزیستی صورت گرفت باعث توسعه پوشش خدمات در کلیه استانهای کشور شد تا بتوانیم این سامانه را برای شهرستانهای بالای ۵۰ هزار نفر در کشور نیز راهاندازی کنیم که این اتفاق موجب تحت پوشش قرار گرفتن ۲۱۰ شهرستان دیگر در سامانه تصمیم شد.
به گفته مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور، در حال حاضر ۳۲۰ شهرستان تحت پوشش این برنامه قرار دارند.
وحیدنیا با بیان اینکه حدود ۳۱۰۰ مرکز مشاوره و خدمات روانشناسی سازمان بهزیستی در کشور فعال هستند، گفت: بالغ بر ۹۰۰ مورد از این مراکز و کلنیکهای مددکاری اجتماعی، خدماتی را برای ارائه مشاوره به زوجین ارائه میدهند.
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور یکی از مشکلات سامانه تصمیم در گذشته را تعداد بالای پشت نوبتیها در زمینه خدمات ارزیابی چندبعدی تشخیصی (غربالگری) در برخی از شهرستانها دانست و افزود: در این راستا واحدهای غربالگری یا ارزیابی روانی و اجتماعی و مراکز مشاوره را در کشور توسعه دادیم که این موضوع دسترسی را تسهیل و مدت انتظار افراد را کمتر میکند.
وی با اشاره به آمار طلاق و ازدواج در کشور گفت: از سال ۹۵ تا سال ۹۸ میزان ازدواجها براساس آماری که در سایت ثبت احوال نیز منعکس شده، کاهش داشته است و همچنین در بحث طلاق تغییر چندان محسوسی وجود نداشته است.
ارسال دیدگاه