خانوادهها مراقب باشند
شیادان فضایمجازی این بار با اپلیکیشن «شاد» تقبلی دست بهکار شدهاند
شهرری(پانا)- در شرایطی که همه درگیر مبارزه با کرونا و پیامدهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی آن هستند، مجرمان فضایمجازی نیز از این فرصت استفاده کرده و همچنان میتازند و با افزایش جرایم فضایمجازی، شرایط را برای مسئولان و خانوادهها سختتر کردهاند. شیادان فضایمجازی مانند همیشه در کمین نشستهاند تا از کوچکترین فرصت استفاده کنند تا طعمههای خود را به دام بیندازند و با آغاز امتحانات دانشآموزان در دی ماه این بار با اپلیکیشن «شاد» تقلبی دست بهکار شدهاند.
به گزارش ایرنا، در پی شیوع ویروس میکروسکوپی کرونا، سودجویان فضایمجازی در مدارس و دانشگاههای سراسر دنیا بیکار ننشستند و روشهای نوینی برای کلاهبرداریهای مجازی در پیش گرفتند و همچنان خساراتها و کلاهبرداریهایی را میبینیم که در فضایمجازی به بهانه اینترنت رایگان دانشآموزی، معلمی و دانشجویی شکل گرفته و پروندههای بسیاری در این زمینه در پلیس فتای استان های سراسر کشور تشکیل شده است.
پس از رسمیتیافتن اپلیکیشن شاد برای استفاده دانشآموزان و معلمان در سراسر کلاسهای مجازی، شیادان نیز دست به کار شده و اقدام به تبلیغ اپیلکیشنهای دروغین با استفاده از اینترنت رایگان کرده و بسیاری از افراد ناآگاه را دام خود انداختند.
با وجود ارسال لینکهای جعلی تحت عنوان ثبتنام سیمکارت شاد در شبکههای اجتماعی، خانوادهها باید توجه داشته باشند اگر قرار باشد سیمکارت دانشآموزی به هموطنان داده شود از طریق پورتال رسمی اپراتورها یا وزارتخانههای مربوطه اطلاعرسانی خواهد شد.
پلیسفتا به معلمان و دانشآموزان هشدار داده که هرگز فریب اینگونه تبلیغات را نخورند و جهت دریافت هرگونه بسته اینترنت رایگان مخصوص آموزش، فقط از طریق سایتهای اعلامی از طریق رسانهملی یا وزارت آموزش و پرورش اقدام کنند و از خرید در درگاههای جعلی یا ثبتنام در دیگر سایتها بپرهیزند.
پلیس همچنان نسبت به دسترسی مجرمان سایبری به اطلاعات شخصی دانشآموزان از طریق انتشار اپلیکیشنهای جعلی شاد هشدار داده و تاکید کرده است که مدیران، معلمان و دانشآموزان، برای نصب و به روزرسانی اپلیکیشن شاد حتما به سایت وزارت آموزش و پرورش به آدرس اینترنتی https://www.medu.ir یا آدرسهای اینترنتی که از طریق مدرسه یا معلم مربوطه اطلاعرسانی میشود، مراجعه کنند و به پیامهایی که عموما با مضامین نصب و تبلیغ نرمافزارها، به ویژه در کانالهای تلگرامی منتشر میشوند و مجوز دسترسی غیرمجاز میخواهند را نصب نکنند.
اپلیکیشن شاد برای دانش آموزان رایگان است
سرهنگ علیمحمد رجبی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیسفتا ناجا تاکید کرد: استفاده از اپلیکیشن شاد برای کلیه دانشآموزان رایگان است و به روزرسانی آن هم هیچ هزینهای ندارد. در روزهای اخیر با توجه به شروع امتحانات دیماه دانشآموزان، شاهد ارسال پیامها و پیامکهایی با عنوان به روزرسانی اپلیکیشن شاد از سوی برخی مجرمان سایبری هستیم؛ در این پیامها از دانشآموزان خواسته شده اپلیکیشن شاد خود را بهروز کنند و برای به روزرسانی هم باید مبلغ دو هزار تومان هزینه پرداخت کنند، در غیر اینصورت اپلیکیشن شاد آنها غیر فعال شده و دیگر خدماتی به آنها ارائه نمیدهد.
او افزود: این پیامها از سوی مجرمان سایبری برای دانشآموزان ارسال میشود و هدف آنها چیزی جز کلاهبرداری و سرقت اطلاعات بانکی نیست. دانشآموزان و خانوادههای آنها اصلا به این پیامها توجه نکنند و به لینکهای ارائه شده در این پیامها مراجعه نکنند، چرا که درگاههای معرفی شده در این پیامها درگاه فیشینگ بوده و برای سرقت اطلاعات بانکی ایجاد شده است.
رجبی افزود: متاسفانه با وجود اپلیکیشن شاد، برخی از معلمان برای آموزش دانشآموزان به دلایلی مثل کندی سرعت، محدود بودن امکانات از این اپلیکیشن استفاده نمیکنند و اپلیکیشنهای خارجی مثل تلگرام، واتساپ را پیشنهاد میکنند و یا در کنار آموزش در اپلیکیشن شاد از اپلیکیشنهای خارجی نیز استفاده میکنند و ارسال و دریافت تمرین و آموزش بیشتر را در سایر اپلیکیشنها انجام میدهند.
این مقام انتظامی افزود: به خانوادهها و دانشآموزان توصیه کرد مراقب باشند چرا که برخی مجرمان با سوءاستفاده از نرم افزار شاد به اکانت شبکههای اجتماعی کاربران دسترسی غیرمجاز پیدا میکنند.
او خاطرنشان کرد: هموطنان میتوانند در صورت مشاهده موارد مشکوک و یا نیاز به کسب مشاوره، موضوع را از طریق سایت پلیسفتا به آدرس www.cyberpolice.ir قسمت ثبت گزارشهای مردمی جهت رسیدگی ارسال کنند.
ارسال دیدگاه