رکود بازار هتلهای شمال
تهران (پانا) - با توجه به برخورداری استان گلستان از شرایط اقلیمی گوناگون و مطلوب و همچنین وجود پتانسیل در حوزههایی نظیر کشاورزی سالها است که گردشگران داخلی و خارجی این استان را بهعنوان مقصد نهایی سفرهای خود انتخاب میکنند بهطوری که استان گلستان یکی از مناطق گردشگرپذیر در کشور محسوب میشود. شیوع ویروس کرونا برای این استان خسارتی بیش از ۵۰ میلیارد تومان را به همراه داشت، از همین رو متولیان بازار گردشگری این استان راهکاری را برای جبران زیان مالی کرونا در نظر گرفتهاند.
بهگزارش دنیایاقتصاد، احمد تجری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان در اینباره گفت: با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی اغلب کسب و کارهای گردشگری از اسفند گذشته تا پایان آذرماه سالجاری
۵۲ میلیارد و ۶۳۵ میلیون تومان خسارت مالی به فعالان بازار توریسم تحمیل شد که بیشترین خسارات آن به تاسیسات اقامتگاهی همچون هتل، متل و هتلآپارتمانهای این استان بوده است. آمار و اطلاعات مربوط به زیان مالی در ایام شیوع کووید-۱۹ برای این بخش از حوزه گردشگری ۳۷ میلیارد تومان تعیین شده است. همچنین دفاتر خدمات مسافرتی، اقامتگاههای بومگردی و سنتی، سفرهخانهها، مهمانپذیر و پانسیون از جمله بخشهایی هستند که در دوران کرونا متضرر شدهاند. علاوه بر آن کسب و کارهایی مانند واحدهای پذیرایی، خانه مسافرها، راهنمایان گردشگری، موسسات آموزشی حوزه گردشگری و مزرعه گردشگری کشاورزی به ترتیب در جایگاههای بعدی میزان برآورد خسارت وارده ناشی از توقف سفرها را به خود اختصاص دادهاند.
بستههای حمایتی که در حالحاضر اعلامشده تنها میتواند بخشی از خسارات حوزه گردشگری را جبران کند. در حالحاضر۴۰ واحد هتل، متل و هتلآپارتمان، ۱۹ واحد پانسیون و مهمانپذیر، ۲۲ واحد خانهمسافر، ۱۱۶ اقامتگاه بومگردی، یک مزرعه گردشگری دارای مجوز بهرهبرداری، ۴۴ واحد پذیرایی، ۲۲ سفرهخانه، چهار موسسه آموزشی گردشگری، ۷۷ واحد دفتر خدمات مسافرتی و ۱۰۱ راهنمای گردشگری دارای کارت شناسایی در استان گلستان فعالیت میکنند.
تجری عنوان کرد: از فعالیتهایی که میتواند موجب رونق گرفتن بازار گردشگری شود برگزاری جشنواره بینالمللی فرهنگ اقوام ایرانزمین با حضور سفرای کشورهای هدف، نمایشگاه مجازی صنایعدستی، گروههای موسیقی، وبینارهای آموزشی و معرفی جاذبههای گردشگری استان است. اما با توجه به شرایط موجود میتوان جشنواره بینالمللی فرهنگ اقوام را که از جمله برنامههای شاخص استان گلستان بهشمار میرود در بهمن ماه سالجاری بهصورت مجازی برگزار کرد. تولید محتوا با همکاری تاسیسات گردشگری و ظرفیت راهنمایان گردشگری جوان و با انگیزه از جمله برنامههایی است که در ادارهکل در راستای رونق گردشگری استان گلستان در دوران کرونا انجام داده است. علاوهبر آن درحال برنامهریزی برای بستههای سفر ارزانقیمت و اجرای طرح سفر سلامت با اجرای کامل رعایت پروتکلهای بهداشتی در این دوران هستیم تا بازار گردشگری این استان را از رکودی که بر آن حاکم است خارج کنیم. ترغیب سایتهای فعال در حوزه گردشگری برای دریافت مجوز و بهرهمندی از آنها در راستای معرفی و بازاریابی گردشگری گلستان یکی دیگر از اقدامات ما در دوران شیوع کرونا است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان گفت: در دوران شیوع کرونا اغلب دفاتر خدمات مسافرتی استان گلستان تعطیل بودند و سفرهای داخل استانی نیز با کاهش ۹۰ درصدی مواجه بود. همچنین ضریب اشغال هتلها در این استان قبل از شیوع کرونا بین ۴۰ تا ۵۰ درصد و مراکز بومگردی حدود ۸۰ درصد بود اما محدودیت سفر و منع ورود خودروهای غیربومی به گلستان و جلوگیری از فعالیت تور و گروههای گردشگری، ضریب اشغال واحدهای اقامتی گردشگری استان را ۵ تا ۱۰ درصد کاهش داده است.
ارسال دیدگاه