نگرانی ژاپن از افزایش غنیسازی اورانیوم در ایران
تهران (پانا) - سخنگوی ارشد دولت ژاپن روز سهشنبه در واکنش به تصمیم جمهوری اسلامی ایران مبنی بر افزایش درصد غنی سازی اورانیوم مدعی شد کشورش نگران آخرین بیانیه تهران مبنی بر از سرگیری غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم است.
به گزارش ایرنا از رویترز، «کاتسونوبو کاتو» روز سه شنبه در توکیو در نشستی با خبرنگاران مدعی شد دولت ژاپن نگرانهای شدیدی در مورد این اقدام تهران دارد. تلویزیون "ان. اچ. کی" ژاپن هم در گزارشی اعلام کرد: ایران می گوید که غنی سازی اورانیوم با خلوص ۲۰ درصد را در یک مرکز هسته ای در فردو از سر گرفته است. بر اساس این گزارش، آژانس بین المللی انرژی اتمی هم آغاز روند غنی سازی در جهت ۲۰ درصد در ایران را تأیید کرده است.
تلویزیون ژاپن افزوده است: جو بایدن رییس جمهوری منتخب آمریکا گفته است که بازگشت به توافق هسته ای ایران را که ترامپ در سال ۲۰۱۸ به طور یک طرفه از آن خارج شده بود ، بررسی خواهد کرد.
پیشتر سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده بود: فرایند تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در مجتمع غنیسازی شهید علی محمدی (فردو) آغاز شده است.
علی ربیعی، درباره چگونگی اجرایی شدن آیین نامه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها بیان داشت: دولت پیش از این هم اعلام کرده که قانون مصوب مجلس را لازم الاجرا میداند و به آن پایبند خواهد بود. هرچند دولت از ابتدا این طرح را به مصلحت ندانسته و به خاطر طرف مشورت قرار نگرفتن دولت در تصویب نهایی آن انتقادهایی را وارد میدانست اما این مسائل تاثیری بر تعهد دولت به اجرای این قوانین نداشته است.
سخنگوی دولت افزود: رئیس جمهور در روزهای گذشته دستور راه اندازی غنی سازی ۲۰ درصد را صادر نمودند و از ساعاتی پیش پس از انجام اقدامات اولیه از قبیل اطلاعرسانی به آژانس بینالمللی انرژی اتمی و تحویل پرسشنامه طراحی بر مبنای تعهدات پادمانی کشور، فرآیند تزریق گاز شروع شد و تا ساعاتی دیگر اولین محصول «یو اف ۶»(UF۶) به دست خواهد آمد.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز در خصوص از سرگیری غنی سازی ٢٠ درصد در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: ما بر اساس مصوبه پارلمانمان، غنیسازی ۲۰ درصدی را از سر گرفتیم. به نحو مقتضی به آژانس بینالمللی انرژی اتمی اطلاعرسانی شده است.اقدامات جبرانی ما در انطباق کامل با بند ۳۶ برجام است و بعد از سالها عدم پایبندی چند عضو دیگر برجام اجرا شده است. تدابیر ما در صورت پایبندی همه به تعهداتشان، کاملا بازگشتپذیر است.
ایران ۲ سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرفهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گامهایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش آغاز و پیوسته اعلام کرد در صورت بازگشت آمریکا به برجام و اجرای تعهدات برجامی از سوی دیگر طرفهای این توافق بین المللی، گامهای برداشته شده در مسیر کاهش تعهدات برجامی از سوی تهران به سرعت برگشت پذیر خواهد بود.
ارسال دیدگاه