رشد و اصلاح اندک شاخص در معاملات این هفته بازار سرمایه

تهران (پانا) - معاملات این هفته بازار سرمایه نیز با افت و خیر همراه بود و درحالی که در معاملات روز شنبه و یک شنبه رشد ۱۹ و ۳۲ هزار واحدی شاخص و رسیدن به ارتفاع یک‌میلیون و ۵۲۶هزار واحد وجود داشت در معاملات روز دوشنبه و سه شنبه افت ۱۰ و ۵ هزارواحدی شاخص تجربه شد و در معاملات آخرین روز هفته در ارتفاع یک ‌میلیون و ۵۰۶هزار واحد قرار گرفت.

کد مطلب: ۱۱۴۵۲۱۷
لینک کوتاه کپی شد
رشد و اصلاح اندک شاخص در معاملات این هفته بازار سرمایه

بورس بعد از مدت‌ها اصلاح، از حدود سه هفته گذشته وارد مدار صعودی شد و روزهای امیدوارکننده‌ای را برای سهامداران به ارمغان آورد، اما از دو روز گذشته شاخص بورس مسیر نزولی را در پیش گرفت که از نظر کارشناسان چنین روندی طبیعی است و نگران‌کننده نیست.

شاخص بورس بعد از رشد حدود ٢٠ درصدی در چند روز اخیر به مقاومت کانال یک میلیون و ٥٠٠ هزار واحد نزدیک شد و روند بازار را به فاز اصلاحی نزدیک کرد، اما برخی از شایعه های فضای مجازی در دامن زدن روند اصلاحی بازار بی تاثیر نبوده است.

در مجموع با پایان یافتن ریسک انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، آرام شدن فضای بازار ارز و عدم افزایش نرخ سود بانکی، ریسک زیادی بازار را تهدید نمی کند و سهامداران نباید ترس چندانی را از روند منفی شاخص بورس که گاهی در بازار ایجاد می شود، داشته باشند.

در روز چهارشنبه به عنوان آخرین روز معاملاتی این هفته، عرضه اولیه سهام بوعلی انجام شد و تعداد ۴۲۰میلیون سهم شرکت پتروشیمی بوعلی سینا، معادل ۱۲ درصد سهام این شرکت، در بازار دوم بورس تهران عرضه شد.

این میزان سهام در محدوده قیمتی ۳۹ هزار و ۳۶۰ ریال تا ۴۱هزار و ۴۳۰ریال برای هر سهم و با سهمیه ۲۰۰سهمی برای هر کد حقیقی و حقوقی عرضه خواهد شد.

همچنین مدیر این عرضه، شرکت کارگزاری خبرگان سهام، متعهد عرضه شرکت صنایع پتروشییم خلیج فارس و متعهد خرید نیز شرکت تامین سرمایه سپهر دماوند به میزان ۵۰درصد از سهام قابل عرضه در روز عرضه اولیه بود.

ثبت رشد ۱۹هزار و ۷۳۰واحدی در معاملات روز شنبه

شاخص بورس در جریان معاملات روز شنبه ۱۵ آذر بازار سرمایه با ثبت رشد ۱۹هزار و ۷۳۰واحدی، در ارتفاع یک ‌میلیون و ۴۹۰هزار واحد قرار گرفت.

در جریان دادوستدهای روز شنبه، ۱۵ آذر ۹۹ بازار سرمایه بیش از ۱۱میلیارد و ۲۶۷میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۱۲هزار و ۵۳۶میلیارد تومان در بیش از یک میلیون و ۵۹۸هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد ۱۹هزار و ۷۳۰واحدی در ارتفاع یک‌میلیون و ۴۹۰هزار و ۷۱۱واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز شنبه به نام نمادهای معاملاتی صنایع پتروشیمی خلیج فارس، معدنی و صنعتی گل گهر و معدنی و صنعتی چادرملو شد و در مقابل شرکت‌های پالایش نفت تهران، پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت بندرعباس با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی مثبت را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۵۱۵۹واحد، کل (هم‌وزن) ۸۶۹۵واحد، قیمت (هم‌وزن) ۵۶۹۳واحد، آزاد شناور ۲۱۹۴۱واحد و شاخص‌های‌ بازار اول و دوم ۱۴۱۵۷ و ۴۰۸۹۲ واحد رشد کردند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۲میلیارد و ۹۶۵میلیون ورقه به‌ارزش ۶هزار و ۴۲۴میلیارد تومان در ۷۸۹هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۳۳۷واحد رشد کرد و در ارتفاع ۱۸هزار و ۸۰۳واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی پتروشیمی مارون، بانک دی و صنعتی مینو شد و در مقابل شرکت‌های تولید نیروی برق دماوند، پالایش نفت لاوان و تولید برق ماهتاب کهنوج بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

رشد ۳۲ هزار واحدی شاخص در معاملات روز یک شنبه

شاخص بورس در جریان معاملات یک شنبه بازار سرمایه با ثبت رشد ۳۲هزار و ۴۲۹واحدی، در ارتفاع یک‌میلیون و ۵۲۶هزار واحد قرار گرفت.

در جریان دادوستدهای روز یک شنبه ۱۶ آذر بازار سرمایه بیش از ۱۳میلیارد و ۳۱۷میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۱۵هزار و ۹۰۱میلیارد تومان در بیش از یک‌میلیون و ۹۶۳هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد ۳۲هزار و ۴۲۹واحدی در ارتفاع یک‌میلیون و ۵۲۳هزار و ۱۰۶واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز یک‌شنبه به نام نمادهای معاملاتی سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی، صنایع پتروشیمی خلیج فارس و ایران خودرو شد و در مقابل شرکت‌های مخابرات ایران، بانک پارسیان و گروه صنعتی پاکشوما با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی مثبت را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۸۴۸۰واحد، کل (هم‌وزن) ۱۰۲۰۲واحد، قیمت (هم‌وزن) ۶۶۸۰واحد، آزاد شناور ۳۶۲۲۰واحد و شاخص‌های‌ بازار اول و دوم ۲۵۰۷۶ و ۶۰۷۹۱ واحد رشد کردند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۴میلیارد و ۴۰۶میلیون ورقه به‌ارزش ۷هزار و ۴میلیارد تومان در ۱۱۱۵هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۳۹۹واحد رشد کرد و در ارتفاع ۱۹هزار و ۲۰۳واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی پتروشیمی مارون، پلیمر آریا ساسول و سنگ‌آهن گهر زمین شد و در مقابل شرکت‌های بانک دی، تولید نیروی برق دماوند و تولید برق ماهتاب کهنوج بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

ثبت افت ۱۰ هزار واحدی شاخص در معاملات روز دوشنبه

شاخص بورس در جریان معاملات روز دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹ بازار سرمایه با ثبت افت ۱۰هزار واحدی، به اصلاح و استراحت در ارتفاع ۱.۵ میلیون واحد پرداخت.

در جریان دادوستدهای روز دوشنبه بازار سرمایه ۲۲میلیارد و ۶۲۷میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۲۰هزار و ۴۰۷میلیارد تومان در ۲ میلیون و ۵۶۶هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۳ میلیارد و ۸۹۱میلیون ورقه به‌ارزش ۶هزار و ۹۱۳میلیارد تومان در یک میلیون و ۲۳۲ هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۲۳واحد افت کرد و در ارتفاع ۱۹هزار و ۱۷۸واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی پلیمر آریا ساسول، پتروشیمی زاگراس و ذوب آهن اصفهان شد و در مقابل شرکت‌های پتروشیمی مارون، سنگ آهن گهر زمین و پالایش نفت لاوان بیشترین اثر مثبت را بر شاخص فرابورس به نام خود ثبت کردند.

ثبت افت ۵ هزار واحدی شاخص در معاملات روز سه شنبه

شاخص بورس در جریان معاملات سه‌شنبه بازار سرمایه با ثبت افت ۵ هزار واحدی، در ارتفاع یک ‌میلیون و ۵۰۷هزار واحد قرار گرفت.

در جریان دادوستدهای سه شنبه ۱۸ آذر ۹۹ بازار سرمایه بیش از ۱۴میلیارد و ۴۲۳میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۱۳هزار و ۹۵۸میلیارد تومان در بیش از ۲ میلیون و ۱۳۳هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۵۵۲۸واحدی در ارتفاع یک‌میلیون و ۵۰۷هزار و ۳۶۴واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز سه شنبه ۱۸ آذر ۹۹ به نام نمادهای معاملاتی صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی و معدنی و صنعتی گل گهر شد و در مقابل شرکت‌های ملی صنایع مس ایران، بانک صادرات و گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۳میلیارد و ۱۰۳میلیون ورقه به‌ارزش ۶هزار و ۴۷۴میلیارد تومان در یک میلیون و ۱۶۷هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۴۸واحد رشد کرد و در ارتفاع ۱۹هزار و ۲۲۶واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی شرکت‌های پتروشیمی مارون، سنگ آهن گهر زمین و تولید نیروی برق دماوند شد و در مقابل شرکت‌های پلیمر آریا ساسول، سرمایه‌گذاری صبا تامین و بانک دی بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

تداوم استراحت شاخص بورس در ارتفاع ۱.۵ میلیون واحد

شاخص بورس در جریان معاملات روز چهارشنبه ۱۹ آذر ۹۹ بازار سرمایه با ثبت افت یک هزار واحدی، در ارتفاع یک ‌میلیون و ۵۰۶هزار واحد قرار گرفت.

در جریان دادوستدهای روز چهارشنبه بازار سرمایه بیش از ۱۳میلیارد و ۳۱۳میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۱۴هزار و ۵۹۱میلیارد تومان در بیش از یک میلیون و ۹۹۰هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۱۲۲۴واحدی در ارتفاع یک‌میلیون و ۵۰۶هزار و ۲۷۴واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز چهارشنبه به نام نمادهای معاملاتی صنایع پتروشیمی خلیج فارس، معدنی و صنعتی گل گهر و سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی شد و در مقابل شرکت‌های مخابرات ایران، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و فولاد مبارکه اصفهان با افت خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۳میلیارد و ۷۸۳میلیون ورقه به‌ارزش ۱۲هزار و ۵۴۳میلیارد تومان در یک میلیون و ۶۷۹هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۲۰۵واحد رشد کرد و در ارتفاع ۱۹هزار و ۴۳۱واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی شرکت‌های بیمه پاسارگاد، صنعتی مینو و پتروشیمی تندگویان شد و در مقابل شرکت‌های پتروشیمی مارون، پلیمر آریا ساسول و پتروشیمی زاگرس بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار