تئاتریهای مازندران صاحب کتابخانه تخصصی شدند
ساری (پانا) - همزمان با آغاز اجرای نمایشهای سیودومین جشنواره تئاتر مازندران، کتابخانه تخصصی تئاتر و آرشیو فیلم تئاتر برای هنرمندان حوزه نمایش استان در دفتر انجمن هنرهای نمایشی مازندران افتتاح شد.
یاسر محمودی برنتی رئیس انجمن هنرهای نمایشی مازندران از آمادهسازی کتابخانه تخصصی تئاتر در دفتر انجمن هنرهای نمایشی مازندران و بهرهبرداری از آن همزمان با آغاز اجرای نمایشهای مرحله نهایی سیودومین جشنواره تئاتر استان خبر داد.
او در حاشیه این مراسم به خبرنگاران گفت: «همواره نیاز به یک منبع کامل و جامع از کتاب، فصلنامه و مجلههای تئاتری و همچنین فیلم تئاترهای شاخص برای این که هنرمندان تئاتر مازندران بتوانند از آنها بهره بگیرند در این استان احساس میشد. طی سالهای اخیر برخی مجموعهها مانند آموزشگاهها تلاش کردند تا حدودی این خلاء را برطرف کنند. اما با این حال مرکزی که بتواند منابع نوشتاری و تصویری تئاتر را در اختیار هنرمندان تئاتر استان قرار دهد وجود نداشت.»
به گفته او کتابخانه تخصصی تئاتر مازندران که امروز به طور رسمی به بهرهبرداری رسیده، مجموعهای شامل ۵۸۵ کتاب و فصلنامه، بیش از هزار فیلمتئاتر و حدود ۱۲۵۰ بروشور و پوستر تئاتر است که از امروز در محل کتابخانه برای مطالعه و پژوهش در اختیار هنرمندان هنرهای نمایشی قرار میگیرد.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی مازندران با بیان این که عمده این کتابها و فیلمها از مرکز هنرهای نمایشی تحویل گرفته شده است، گفت: «آثار مکتوب این کتابخانه شامل ۷۵ کتاب مربوط به جشنوارههای ملی، ۱۴۰ کتاب فرهنگی، ۱۶۰ نمایشنامه، ۷۰ کتاب تخصصی تئاتر، ۴۰ کتاب پژوهشی و ۱۰۰ فصلنامه هنری است. ضمن این که ۱۲۵۰ اسناد تئاتر مانند پوستر و بروشور از نمایشهای مختلف ملی و استانی مربوط به دو تا سه دهه اخیر در این کتابخانه گردآوری شده است.»
محمودی برنتی درباره فیلمهای موجود در این مجموعه نیز خاطرنشان کرد: «۶۵۰ فیلم از تئاترهای سراسری و کارگاههای آموزشی تئاتر و ۴۲۰ فیلم تئاتر از آثار هنرمندان استان نیز در این مجموعه گردآوری شده که منبعی کمنظیر برای علاقهمندان به تئاتر و به ویژه تئاتر دو سه دهه اخیر استان و کشور به حساب میآید. در حال حاضر نقطه ضعف کتابخانه کتابهای مربوط به تاریخ هنر است که امیدواریم بتوانیم این جای خالی را با کمک هنردوستان و مسئولان پر کنیم.»
او درباره برنامهریزی برای شیوه استفاده از آثار موجود در این کتابخانه نیز گفت: «تمایل ما بر این است که کتابخانه تخصصی تئاتر کارکردی پژوهشکدهای برای فعالان حوزه تئاتر داشته باشد. یعنی برای استفاده بهتر و بیشتر همه هنرمندان و علاقهمندان به پژوهش در زمینه تئاتر، در همین مکان کتابها در اختیار متقاضیان قرار بگیرد و مطالعه شود. اما برای فیلمها این امکان وجود دارد که آثار به هارد متقاضیان انتقال داده شود و در اختیارشان قرار بگیرد.»
رئیس انجمن هنرهای نمایشی مازندران از برنامهریزی برای راهاندازی یک شعبه از کتابخانه تخصصی تئاتر در غرب استان نیز خبر داد و اظهار کرد: «در تقاضایی که از مرکز هنرهای نمایشی برای دریافت کتاب و فصلنامههای تئاتری داشتیم، درخواست کردیم که از هر عنوان دو جلد به مازندران اختصاص داده شود که خوشبختانه با همکاری مدیران مرکز، این اتفاق افتاد. در نظر داریم در غرب مازندران نیز به مرکزیت شهرستان نوشهر، یک کتابخانه تئاتر راهاندازی کنیم تا علاقهمندان به پژوهش و مطالعه تئاتر در غرب استان نیز از این فرصت بهرهمند شوند.»
محمودی برنتی یادآور شد که پس از پایان جشنواره تئاتر استان، هماهنگیهای لازم با رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان نوشهر برای انتقال کتابها و راهاندازی این کتابخانه انجام خواهد شد. همچنین شعب انجمن هنرهای نمایشی یا ادارات فرهنگ و ارشاد در همه شهرستانهای استان میتوانند فیلمتئاترهای موجود در آرشیو کتابخانه تخصصی تئاتر مازندران را به صورت کپی و با ارائه هارد دیسک در اختیار بگیرند.
ارسال دیدگاه