نقش روشهای نوین تبلیغاتی در جذب مخاطبان شبکههای اجتماعی و تاثیرگذاری بر انتخابات
دکتر مازیار میرمشاور و پژوهشگر انتخابات میگوید به شدت معتقدم برای انتخابات ۱۴۰۰ باید شور انتخاباتی را در کشور بر اساس روشهای نوین تبلیغاتی و انتخاباتی افزایش داد در این رهگذر و در حالی که تبلیغات سیاسی در شبکههای اجتماعی رنگ و بوی تازهای به خود گرفته و اساسا کار تبلیغات و انتخابات را کاملا متمایز و متفاوت و حتی بسیار منحصر به فرد تر از گذشته نموده است.
به نظر میرسد که سوشیالها و شبکههای اجتماعی به جای راه حلهای قدیمی بخشی در مبارزات کاندیداهای ریاست جمهوری ایالات متحده را در چند دوره گذشته انتخاباتی تشکیل داده است .
با نگاهی گسترده به ماهیت بیش از حد پراکنده و در عین حال کاملا هدفمند تبلیغات در شبکه های اجتماعی برای هر مشاور انتخاباتی می تواند درسهای بسیاری را در درون خود بصورت مستتر و در پرده ای از ابهام داشته باشد.
جو بایدن با تیم های متفاوت و متمایز و در مسیر های موازی و نه متضاد و نه هیچ مدل دیگری در جهان سیاست و انتخابات کار نو منحصر بفردی را به اجرا گذاشتهاند.
به عنوان یک مشاور انتخاباتی بانگاهی دقیق و سه بعدی به استراتژی های جوبایدن و دونالد ترامپ و همچنین سازوکارهای این دو نامزد انتخاباتی در شبکه اجتماعی و بررسی ده ها هزار آگهی از جمهوری خواهان و دموکراتها را به دقت جمع آوری و آنچه را عمومی نموده و عامه ملاحظه نمودند و اثر بخشی و نقاط ضعف و نقاط قدرت انها را مشخص نموده و مورد واکاوی دقیق قرار دادیم.
شاید یکی از جالب ترین نکات در تبلیغات این دوره ان بود که پس از استفاده بازیگران خارجی برای تأثیرگذاری حداکثری و بیشتر و بهتر در انتخابات ۲۰۱۶ میلادی ، در سال ۲۰۱۸ از این تکنیک پر قدرت به عنوان راهی برای بهبود شفافیت و موفقیت در انتخابات برگزیدهاند.
نکته بسیار مهم که توجه ما را بسیار جلب نمود این است که با توجه به مقیاس وسیع و تنوع انواع تبلیغات ایجاد شده و قرار داده شده و گروههای مختلفی که این تبلیغات با توجه به سن قد و وزن اعتقادی و ملی و..... طراحی شده بود در نوع خود بسیار کم نظیر و متنوع بود تا جایی که می توانست همه اقشار مختلف مردم و حتی افرادی که بهیچ وچه حاضر به رای دادن به هیچ کدام از نامزدها بودند را هم هدف قرار داده بودند که این هم به نظر می رسد بسیار هوشمندانه و کاربردی بود .
فقط در یک زمان در ایالت اوهایو، دولتمردان جمهوریخواه ۷،۸ میلیون دلار برای تبلیغات تلویزیونی ماه سپتامبر پیش بینی کرده بودند که تنها فقط حدود ۳۰۲ هزار دلار از آن را هزینه کردند. اما در عوض، تیم جو بایدن که ۱،۳ میلیون دلار برای تبلیغات اوهایو در ماه سپتامبر درنظر گرفته بود، موفق شدند که تمام آن مبلغ را خرج کنند.
طی نگاهی اجمالی به کتابخانه هر نامزد انتخاباتی ۲۰۲۰ ایالات متحده آمریکا ائمه از کاربران و رای دهندگان به طور یکسان تصمیم گیری براساس تبلیغاتی که ارائه می شود و همچنین تبلیغاتی که به دوستان و غریبه ها در سراسر کشور نشان داده می شود به نکته مهمی پی بردیم که تمرکز هر دو کاندیدا روی جنبه عاطفی و ارتباط عاطفی مردم بوده است.
همان گونه که نمانامها و مارکهای بزرگ یک ارتباط عاطفی قوی ایجاد می کنند و در حوزه سیاسی هم دقیقا همین گونه است و این یکی از مولفه های اصلی داشتن یک برند سیاسی و یا مارک سیاسی پرقدرت است.
به نظر میرسد که برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ ، فیسبوک بیش از هر زمان دیگری نقش تعیین کننده ای ایفا می کند به ویژه که هم جوبایدن و هم دونالد ترامپ به دلیل ادامه بحران Covid-۱۹ امکان حضور فیزیکی پر رنگی نداشته و این مورد در انتخابات ۱۴۰۰ ایران هم کاملا مشهود و قابل پیش بینی خواهد بود و غیر قابل انکار است.
شاید جالب باشد بدانید که صفحات بایدن بین ۲۵ اکتبر تا ۳۱ اکتبر ۶٫۱ میلیون دلار برای ۱۹۳۳۶ تبلیغ مختلف هزینه کرده بودند این در حالی است که صفحات تبلیغات مربوط به دونالد ترامپ حدود ۲٫۹ میلیون دلار برای ۵۳،۸۱۷ تبلیغات مختلف هزینه کرده بودند.یا مثلا صندوق پیروزی جو بایدن طی آخرین هفته اکتبر ۲٫۸ میلیون دلار دیگر برای ۶،۸۱۴ آگهی تبلیغاتی انتخاباتی خود هزینه نموده بود.
این در حالی است که کمیته Trump Make America Great Again Again ۱.۵ حدود شش هفت میلیون برای کمپین دونالد ترامپ هزینه کرده است . یا باید بدانید که جو بایدن از ماه اوت ۷۴٫۲ میلیون دلار هزینه کرده اما دونالد ترامپ در همین زمان بیش از ۵۷٫۷ میلیون دلار هزینه کرده است. به گفته همه ، هر دو نامزد بیش از ۵۰،۰۰۰ تبلیغ مختلف سوشیال مدیایی تولید و منتشر نموده اند که به لحاظ کمی و کیفی تا کنون کاملا بی سابقه بوده است.به نظر می رسد که هر کدام از کاندیداهای انتخاباتی بصورت بالقوه به ده هزار یا حتی صدها هزار کاربر شبکه های اجتماعی تبلیغات خود را بصورت مستقیم و غیرمستقیم ارسال نموده و صد البته با تکنیکهای ویژه بیشتر آنها توسط کاربران هم دیده شده است.که در نوع خود کاملا بی سابقه و بی نظیر است. در انتها باید بگویم مطالب فوق فقط نمونه هایی از کل مسیر این دو نامزد انتخابات بوده است و هزینه بالا و تمرکز روی شبکه های اجتماعی و تولید محتوای جذاب برای انواع رده های سنی و سلیقه ای باعث پیروزی جو بایدن در این مسیر سخت گردیدو این الگو و تمرکز بر منافع ملی می تواند در انتخابات ۱۴۰۰ بسیار راهگشا و استراتژیک باشد .
پژوهشگر انتخابات
ارسال دیدگاه