توصیه‌های کرونایی:در خانه بمانید تا زنجیره انتقال کرونا قطع شود

تهران (پانا) - طبق تاکیدات چندباره وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا رعایت پروتکل‌های بهداشتی و در خانه ماندن بهترین راه قطع زنجیره ویروس کرونا است.

کد مطلب: ۱۱۴۰۲۶۹
لینک کوتاه کپی شد
توصیه‌های کرونایی:در خانه بمانید تا زنجیره انتقال کرونا قطع شود

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون (ظهر روز ۳۰ آبان ماه) تعداد ۸۲۸ هزار و ۳۷۷ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۴۳ هزار و ۸۹۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند. همچنین تا کنون ۵۸۹ هزار و ۲۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. این در حالی است که طی هفته‌های اخیر عدد مرگ و میرهای کرونایی به روزانه بالای ۴۰۰ نفر رسیده است و وضعیت اکثر نقاط کشور بحرانی است و محدودیت‌های جدید از امروز آغاز می‌شود و بنا به گفته متولیان نظام سلامت، محدودیت در تردد، تجمع و قرنطینه افراد مثبت ۱۰۰ درصد به کاهش آمار بیماری کمک می‌کند و با این اقدامات زنجیره سرایت بیماری قطع می‌شود.

بر این اساس همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی، شستن دست‌ها، رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در تجمعات، دورهمی‌ها و در خانه ماندن بهترین راه برای قطع زنجیره ویروس کرونا تلقی می‌شود.

بر اساس دستورالعمل مبارزه با بیماری کرونا نکات عمومی که باید در آموزش‌ها و ارائه خدمات مد نظر قرار گیرد به شرح زیر است:

- برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا، دست‌های خود را مرتب و درست حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید یا با مواد ضدعفونی کننده الکلی ۷۰ درجه، دست‌ها را ضدعفونی کنید

- ضدعفونی کردن دست‌ها پس از هر بار تماس با سطوح آلوده یا غیرمطمئن ضروری است

- سطوح آشپزخانه و محل کار را مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.

- دست ندهید و روبوسی نکنید

- بیرون از منزل به صورت خود دست نزنید

- هرگز به چشم، بینی و دهان خود دست نزنید

- از دیگران ۲ متر فاصله بگیرید

- در بیرون از منزل حتما از ماسک استفاده کنید

- دستمال کاغذی استفاده شده را به سطل زباله درپوش دار بیندازید

اگرچه علایم سرماخوردگی هم در کرونا دیده می‌شود ولی علایم اصلی کرونا سرفه، تب و تنگی نفس هستند. در صورت وجود تنگی نفس یا علایم شبه آنفلوآنزا همراه با سرفه و تب، با زدن ماسکی که صورت و بینی را می‌پوشاند به مراکز ۱۶ ساعته یا مراکز مشخص کرونا و در صورت عدم دسترسی به نزدیک‌ترین بیمارستان در شهر خود مراجعه کنید.

شماره تماس‌های ۴۰۳۰ و ۱۹۰، آماده پاسخگویی به سوالات شما درباره پیشگیری و درمان کرونا است. در صورت وجود هر گونه سوال، با تماس با این مراکز از اقدامات صحیح آگاه خواهید شد.

افراد بالای ۶۰ سال، زنان باردار، مبتلایان به بیماری‌های مزمن شامل قلبی عروقی، تنفسی، سرطان و افراد با ضعف سیستم ایمنی در معرض خطر بیشتری از بیماری کرونا هستند. لازم است مراقبت از این افراد با دقت بیشتری باشد.

در صورت وجود علایم بیماری از هر گونه سفر پرهیز کنید. در صورت بیمار بودن در خانه استراحت کنید و سعی کنید که از سرویس بهداشتی جدا استفاده کنید. هرگونه اضطراب نابجا را از خود دور کنید و با کسب اطلاعات صحیح سبب آرامش خود و نزدیکان شوید.

نباید فراموش کرد که فردی که کرونا مثبت است، اصلا نباید از خانه خارج شود. فرد کرونا مثبت حتی اگر بدون علامت باشد، می‌تواند ویروس را انتقال دهد. بنابراین فرد کرونا مثبت چه با علامت و چه بی علامت اصلا نباید از خانه خارج شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار