چرا تعداد «اراذل و اوباش» روز به روز زیاد میشود؟
تهران (پانا) - به گفته یک حقوقدان با اشاره به ایجاد قرارگاه مقابله با اراذل و اوباش اساسا باید ببینیم چرا آمار جرایم و تعداد افرادی که اراذل و اوباش خوانده میشوند روز به روز زیاد میشود و این مسئلهای است که خود دولت نیز میداند که زمان مشکلات اقتصادی و تنگ دستی آمار جرم بالا خواهد رفت.
به گزارش ایسنا، عبدالصمد خرمشاهی، در ارتباط با تشکیل قرارگاه اراذل و اوباش در دادستانی تهران ضمن اعلام بیاطلاعی از جزئیات آن با بیان اینکه وظیفه حفظ نظم بر عهده نیروی انتظامی است، گفت: مطابق با قوانین مربوطه باید با افرادی که نظم و امنیت جامعه را برهم میزنند برخورد کرد و این وظیفه نیروی انتظامی به عنوان ضابط قوه قضائیه است اما تشکیل این نوع قرارگاهها معلوم نیست که مطابق با کدام مقررات است و شامل چه نهادها و تشکیلاتی است و شرح وظایفشان چیست. اینها کاملا مبهم است.
این حقوقدان ادامه داد: آن چه در بادی امر به نظر میرسد این است که آن چنان که باید و شاید ماموران مربوطه در برخورد با افرادی که قانونگریز هستند و نظم جامعه را برهم میزنند موفق نبودهاند والا نیازی به وجود این نوع تشکیلات نیست و همانطور که گفتم براساس قانون وظیفه برخورد با قانونشکنان و کسانی که مرتکب جرایم مشهود میشوند برعهده نیروی انتظامی و سایر نهادهایی است که با آن همکاری میکنند.
وی در ارتباط با سابقه تشکیل چنین قرارگاههایی در دادستانی گفت: ممکن است به شکلهای دیگری مثل نهادهای نظامی از قبیل بسیج و سپاه که به کمک نیروی انتظامی آمدهاند این موارد را دیده باشیم اما مشخصا وظیفه حفظ امنیت و ایجاد آرامش در جامعه برعهده نیروی انتظامی است و نیروی انتظامی چارت سازمانی مشخص و تکالیف گستردهای دارد و فکر میکنم از تشکیلاتی است که بیشترین بار را برعهده دارد و برای برخورد با هنجارشکنان تحت هر اسمی که میخواهند برروی آن بگذارند باید از پرسنل این نیرو استفاده شود که آموزشهای لازم را دیده باشند و به تکالیف قانونی خودشان آگاه باشند.
خرمشاهی در ارتباط با تاثیر تشدید مقابله با اراذل و اوباش به جای پرداختن به ریشه این قبیل اقدامات نیز گفت: تشدید مقابله با قانونشکنانی موسوم به اراذل و اوباش تازگی ندارد و هرازگاهی تشکیلات قضایی یا انتظامی حرکتهایی کردهاند که مقابله با افرادی که نظم جامعه را به هم میزنند تشدید شود اما تشدید شدن این اقدامات این موضوع را به ذهن متبادر میکند که آمار جرایم بالا رفته است و برخورد با آنها از توان ماموران مربوطه خارج شده است.
این حقوقدان افزود: اساسا باید ببینیم چرا آمار جرایم و تعداد افرادی که اراذل و اوباش خوانده میشوند روز به روز زیاد میشود و این مسئلهای است که خود دولت نیز میداند که زمان مشکلات اقتصادی و تنگ دستی آمار جرم بالا خواهد رفت و من فکر میکنم باید بستر این جرایم از بین برود و از منظر معاش و امنیت مالی دولت بیشتر به فکر مردم باشد، بخصوص در این روزهایی که کرونا کار مردم را مختل کرده است و وقتی که مردم به لحاظ اقتصادی دغدغهای نداشته باشند خواه ناخواه آمار جرایم پایین خواهد رفت.
وی با بیان اینکه پیشگیری از جرم را نیز نباید فراموش کرد گفت: قبل از اینکه جرمی به وقوع بپیوندد باید از آن پیشگیری کرد که هزینه کمتری هم در پی خواهد داشت و یکی از وظایف قوه قضائیه پیشگیری از جرم است و این مسائل اگر جدی گرفته نشود با تشکیل این نوع قرارگاهها بهبودی در آمار جرایم به وجود نمیآید.
دادستانی تهران در اطلاعیهای از تشکیل قرارگاه مقابله با اراذل و اوباش خبر داد و گفت: جلسات قرارگاه مبارزه با اراذل و اوباش هر ۱۵ روز یکبار با حضور مسئولان ارشد قضایی، انتظامی و امنیتی استان تهران برگزار میشود. تاکنون جزئیات بیشتری از ساز و کار و وظایف این قرارگاه منتشر نشده است.
ارسال دیدگاه