گزارش پانا از وضعیت بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

آیا ریزش این هفته شاخص منطقی است؟

تهران ( پانا) - شاخص کل این هفته از ابتدای نخستین روز معاملات هفته منفی بود اما در روز چهارشنبه به عنوان آخرین روز معاملاتی بالاخره مثبت شد و 9 هزار واحد رشد کرد. شاخص بورس در جریان معاملات روز چهارشنبه به عنوان آخرین روز معاملاتی این هفته بازار سرمایه با ثبت رشد ۹هزارواحدی، در ارتفاع یک ‌میلیون و ۲۲۱هزار واحد قرار گرفت.

کد مطلب: ۱۱۳۷۴۳۱
لینک کوتاه کپی شد
آیا ریزش این هفته شاخص منطقی است؟

کارشناسان بازار سرمایه با تاکید براینکه تداوم ریزش شاخص بورس منطقی نیست می‌گویند تداوم افت این روزهای قیمت سهام شرکت‌ها و شاخص از جنس هیجان نیست و عدم حمایت دولت و ارکان بازار سرمایه به بی‌اعتمادی و ادامه افت بدون منطق بازار سهام کمک می‌کند.

به دلیل سقوط چند هفته‌ای در بازار بورس این سوال مطرح است که آیا ممکن است سرمایه‌داران هم در ریزش اخیر بورس و ادامه روند ریزشی سهمی داشته باشند. کارشناسان بازار سرمایه معتقدند قانون‌گذاران و تصمیم‌سازان بازار سرمایه در این روند بی‌نقش نیستند و راهکارهایی برای بازگشت رونق به بورس وجود دارد.

به عقیده کارشناسان حمایت عملی دولت و مجلس با جلوگیری از صدور بخشنامه‌ها و تصویب قوانینی که به صادرات و درآمدزایی شرکت‌های بورسی آسیب وارد می‌کند و باعث عدم اعتماد سرمایه‌گذاران به این شرکت‌ها می‌شود. همچنین ایجاد مشوق‌های مالیاتی برای سرمایه‌گذاری در بازار بورس و جذب سرمایه‌های سرگردان از بازارهای موازی به بازار بورس از دیگر راهکارهای رونق‌بخشی به بازار سرمایه است.

افت ۲۸ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات روز شنبه ۱۷ آبان

شاخص بورس در جریان معاملات روز شنبه ۱۷ آبان بازار سرمایه با ثبت افت ۲۸هزار واحدی، در ارتفاع یک‌میلیون و ۲۶۲هزار واحد قرار گرفت.

در جریان دادوستدهای روز شنبه ۱۷ آبان بازار سرمایه ۶میلیارد و ۱۳۹میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۳هزار و ۹۴۷میلیارد تومان در ۴۳۱هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۲۸هزار و ۹۱واحدی، در ارتفاع یک‌میلیون و ۲۶۲هزار و ۴۸۰واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز شنبه ۱۷ آبان به نام نمادهای معاملاتی شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و معدنی و صنعتی گل گهر شد و در مقابل شرکت‌های ایران خودرو، آهنگری تراکتورسازی ایران و گروه صنعتی بازر با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی منفی را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۷۳۴۶واحد، کل (هم‌وزن) ۳۳۶۳واحد، قیمت (هم‌وزن) ۲۲۰۳واحد، آزاد شناور ۳۶۵۸۹واحد و شاخص‌های بازار اول و دوم به ترتیب ۲۴۶۴۷ و ۴۰۷۸۶واحد افت کردند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۹۶۹ میلیون ورقه به‌ارزش ۳هزار و ۸۸۶میلیارد تومان در ۲۰۶هزارنوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۲۷۳واحد افت کرد و در ارتفاع ۱۵هزار و ۸۹۱واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی پتروشیمی مارون، پلیمر آریا ساسول و پتروشیمی زاگرس شد و در مقابل شرکت‌های صنعتی مینو، بیمه تجارت نو و گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی بیشترین اثر مثبت را بر شاخص فرابورس به نام خود ثبت کردند.

افت۲۲هزار واحدی شاخص بورس در معاملات روز یک شنبه

شاخص بورس در جریان معاملات روز یک شنبه بازار سرمایه با ثبت افت ۲۲هزار واحدی، در ارتفاع یک‌میلیون و ۲۴۰هزار واحد قرار گرفت.

در جریان دادوستدهای روز یک شنبه ۱۸ آبان بازار سرمایه ۲میلیارد و ۳۴۷میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۲هزار و ۲۸۸میلیارد تومان در ۲۷۵هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۲۲هزار و ۴۰۱واحدی، در ارتفاع یک‌میلیون و ۲۴۰هزار و ۴۸۵واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز یک شنبه ۱۸ آبان به نام نمادهای معاملاتی شرکت‌های ملی صنایع مس ایران، معدنی و صنعتی گل گهر و فولاد مبارکه اصفهان شد و در مقابل شرکت‌های لابراتور داروسازی دکتر عبیدی، سرمایه‌گذاری دارویی تامین و صنعتی آما با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی منفی را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۵۸۵۸واحد، کل (هم‌وزن) ۲۷۰۸واحد، قیمت (هم‌وزن) ۱۷۷۳واحد، آزاد شناور ۳۱۳۷۶واحد و شاخص‌های بازار اول و دوم به ترتیب ۲۰۲۱۶ و ۳۰۳۳۳واحد افت کردند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۸۳۸میلیون ورقه به‌ارزش یک هزار و ۸۰۱میلیارد تومان در ۱۶۴هزارنوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۲۷۳واحد افت کرد و در ارتفاع ۱۵هزار و ۶۱۷واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی پلیمر آریا ساسول، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه و سنگ‌آهن گهر زمین شد و در مقابل شرکت‌های صنعتی مینو، دامداری تلیسه نمونه و داروسازی کاسپین تامین بیشترین اثر مثبت را بر شاخص فرابورس به نام خود ثبت کردند.

افت ۲۵ هزار واحدی شاخص در معاملات روز دوشنبه

شاخص بورس در جریان معاملات روز دوشنبه بازار سرمایه با ثبت افت ۲۵هزار واحدی، در ارتفاع یک‌میلیون و ۲۱۵هزار واحد قرار گرفت.

در جریان دادوستدهای روز دوشنبه ۱۹ آبان ۹۹ بازار سرمایه ۷میلیارد و ۹۰۶میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۵هزار و ۹۹۵میلیارد تومان در ۶۸۳هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۲۵هزار و ۳۶۷واحدی، در ارتفاع یک‌میلیون و ۲۱۵هزار و ۱۵۵واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز دوشنبه به نام نمادهای معاملاتی شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و معدنی و صنعتی گل گهر شد و در مقابل شرکت‌های خدمات انفورماتیک، گروه صعتی پاکشو و سرمایه‌گذاری سیمان تامین با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی منفی را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۶۶۳۴واحد، کل (هم‌وزن) ۲۷۹۶واحد، قیمت (هم‌وزن) ۱۸۳۱واحد، آزاد شناور ۳۴۱۷۴واحد و شاخص‌های بازار اول و دوم به ترتیب ۲۴۷۵۲ و ۲۷۰۸۷واحد افت کردند.

افت ۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات روز سه شنبه بازار سرمایه

شاخص بورس در جریان معاملات روز سه شنبه ۲۰ آبان بازار سرمایه با ثبت افت ۳هزار واحدی، در ارتفاع یک‌میلیون و ۲۱۱هزار واحد قرار گرفت.

در جریان دادوستدهای روز سه شنبه ۲۰ آبان بازار سرمایه ۹میلیارد و ۳میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۶هزار و ۳۹میلیارد تومان در ۸۶۴هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۳هزار و ۲۲۶واحدی، در ارتفاع یک‌میلیون و ۲۱۱هزار و ۹۳۸واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز سه شنبه به نام نمادهای معاملاتی شرکت‌های گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید، پتروشیمی جم و پالایش نفت تهران شد و در مقابل شرکت‌های معدنی و صنعتی گل گهر، معدنی و صنعتی چادرملو و ملی صنایع مس ایران با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی منفی را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۸۴۳واحد، کل (هم‌وزن) ۱۲۰۲واحد، قیمت (هم‌وزن) ۷۸۷واحد، آزاد شناور ۳۹۶۹واحد و شاخص‌های بازار اول و دوم به ترتیب ۹۱۰ و ۱۲۱۸۱واحد افت کردند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله یک میلیارد و ۳۱۵میلیون ورقه به‌ارزش ۴ هزار و ۲۱۲میلیارد تومان در ۴۳۵هزارنوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۳۱واحد رشد کرد و در ارتفاع ۱۵هزار و ۵۱۵واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی سنگ‌آهن گهر زمین، پلیمر آریا ساسول و پتروشیمی زاگرس شد و در مقابل شرکت‌های سرمایه‌گذاری صبا تامین، ذوب آهن اصفهان و پتروشیمی تندگویان بیشترین اثر منفی را بر شاخص فرابورس به نام خود ثبت کردند.

شاخص بورس بالاخره مثبت شد/ رشد ۹ هزار واحدی شاخص کل در روز چهارشنبه

شاخص بورس در جریان معاملات روز چهارشنبه به عنوان آخرین روز معاملاتی این هفته بازار سرمایه با ثبت رشد ۹هزارواحدی، در ارتفاع یک ‌میلیون و ۲۲۱هزار واحد قرار گرفت.

در جریان دادوستدهای روز چهارشنبه ۲۱ آبان ۹۹ بازار سرمایه بیش از ۹میلیارد و ۷۲۷میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۸هزار و ۵۷۹میلیارد تومان در بیش از ۹۳۵هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد ۹هزار و ۱۱۶واحدی در ارتفاع یک‌میلیون و ۲۲۱هزار و ۵۷واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز چهارشنبه به نام نمادهای معاملاتی شرکت‌های ملی صنایع مس ایران، معدنی و صنعتی گل گهر شد و در مقابل شرکت‌های پالایش نفت بندرعباس، سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران و سایر اشخاص بورس انرژی با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی مثبت را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۲۳۸۳واحد، کل (هم‌وزن) ۱۰۶واحد، قیمت (هم‌وزن) ۷۰واحد، آزاد شناور ۸۴۹۰واحد و شاخص‌های‌‌‌ بازار اول و دوم به ترتیب ۸۱۶۳ و ۱۲۵۸۸ واحد رشد کردند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله یک میلیارد و ۴۳۹میلیون ورقه به‌ارزش ۵هزار و ۷۸میلیارد تومان در ۴۰۶هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۷۹واحد رشد کرد و در ارتفاع ۱۵هزار و ۵۹۴واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی پلیمر آریا ساسول، سنگ آهن گهر زمین و فولاد هرمزگان جنوب شد و در مقابل شرکت‌های سرمایه‌گذاری صبا تامین، پالایش نفت لاوان و پالایش نفت شیراز بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار