آموزش و پرورش در هفته‌ای که گذشت؛

از تداوم توقف کلاس‌های حضوری تا برگزاری مجازی انتخابات شوراهای دانش‌آموزی

تهران (پانا) – بیست و سومین دوره این انتخابات شوراهای دانش‌آموزی، تعیین منابع مالی برای اعمال مدرک دوم فرهنگیان، آغاز عملیات ساخت بیش از ۴۳ هزار مسکن برای فرهنگیان و نامگذاری خیابانی در منطقه یک تهران به نام مرحوم «محمدرضا حافظی» از خبرهای مهم حوزه آموزش و پرورش در هفته اخیر بودند.

کد مطلب: ۱۱۳۴۱۴۷
لینک کوتاه کپی شد
از تداوم توقف کلاس‌های حضوری تا برگزاری مجازی انتخابات شوراهای دانش‌آموزی

با استمرار سیر صعودی گسترش همه‌گیری کووید ۱۹ در کشور بسیاری از مراکز کشور از جمله مدارس فعالیت‌های حضوری خود را محدود کرده است، این روزها به صورت غیرحضوری به کار خود ادامه می‌دهند. در اغلب مراکز استان‌ها و شهرهای بزرگ، کلاس‌ها به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود و حتی به صورت حداقلی هم تشکیل نمی‌شوند.

یکی از مهم‌ترین رویدادهای حوزه دانش‌آموزی در هفته اخیر برگزاری انتخابات شوراهای دانش‌آموزی بود که بیست و سومین دوره این انتخابات به صورت الکترونیکی و در بستر شبکه آموزشی دانش‌آموزان (شاد) روز سه شنبه ششم آبان ماه همزمان در سراسر کشور راس ساعت ۹ صبح با پیام وزیر آموزش وپرورش آغاز شد. همه دانش‌آموزان تمامی دوره‌ها از پایه سوم ابتدایی به بالا می‌توانستند مشارکت داشته باشند و به عضویت هیات رئیسه شورای دانش‌آموزی درآیند.

این هفته وزیر آموزش و پرورش خبر آغاز پروژه ۴۳ هزار و ۷۷۵ واحد مسکونی برای فرهنگیان خبر داد که این واحدها در ۱۸ استان و ۶۶ شهرستان احداث خواهد شد. همچنین طبق تصمیم جلسه کمیسیون نام‌گذاری و تغییر نام معابر و اماکن عمومی شهر تهران قرار شد خیابانی به نام «محمدرضا حافظی» خیر مدرسه‌ساز فقید و بنیان‌گذار جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور نامگذاری شود.

طی روزهای اخیر شاهد درخشش دانش‌آموزان ایرانی در مسابقات شطرنج قهرمانی دانش‌آموزان جهان و نیز مدال‌آوری اعضای نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در چهارمین المپیاد فیلم‌سازی بودیم.

برخی از مهم‌ترین اخبار حوزه آموزش و پرورش کشور در هفته اخیر را در ادامه می‌خوانید:

ادامه توقف کلاس‌های حضوری به علت گسترش پاندمی

گرچه از نیمه شهریورماه این اختیار به خانواده‌ها داده شد که یکی از روش‌های آموزش حضوری یا غیرحضوری را انتخاب و از ظرفیت‌های ایجاد شده از سوی آموزش و پرورش استفاده کنند، اما گسترش شیوع پاندمی کووید ۱۹ باعث شد در اکثر شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها آموزش به شیوه غیر حضوری دنبال شود.

محسن‌بیگی مدیرکل دفتر سلامت و امور تندرستی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به تفویض اختیار استانی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت که در اغلب شهرها از جمله تهران حدود سه هفته است کلاس‌ها دیگر حتی به صورت حداقلی هم تشکیل نمی‌شوند.

وی افزود: در برخی استان‌های دیگر نیز همین وضعیت را داریم که البته شرایط با توجه به تصمیمات ستاد کرونای استانی متفاوت است. ممکن است تعطیلی در شهری طولانی و در شهر دیگر کوتاه تر باشد.

منابع مالی اعمال مدرک دوم فرهنگیان تعیین شد

حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه وبودجه و محاسبات مجلس گفت که ایراد شورای نگهبان به تامین منابع اعمال مدرک دوم فرهنگیان برطرف شده است و بر اساس ماده ۳ طرح تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش، این وزارتخانه مکلف به اعمال مدرک دوم فرهنگیان شد.

وی در تشریح ماده ۳ این طرح گفت: وزارت امور اقتصادی موظف است در اجرای ماده (۷۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی، مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۹۳/۱۲/۴، با اصلاحات و الحاقات بعدی، منابع موضوع ماده مذکور را به صورت سه ماهه از مؤسسات و بنگاه‌های اقتصادی مربوط وصول کند و پس از واریز به خزانه و درج در قالب ردیف مشخص در بودجه های سنواتی برابر موافقت نامه‌‌های مربوطه در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار دهد.

نماینده مردم همدان در مجلس با اشاره به تبصره این ماده گفت: براساس تبصره ماده ۳ این طرح نیز، وزارت آموزش و پرورش نیز مکلف است نسبت به اعمال مدرک تحصیلی مرتبط بالاتر افرادی که فعالیت آموزشی در مدارس دارند بدون رعایت سقف، اقدام کند.

برگزاری مجازی انتخابات شوراهای دانش‌آموزی در شبکه شاد

بیست و سومین دوره از انتخابات شوراهای دانش‌آموزی روز سه شنبه ششم آبان ماه به صورت الکترونیکی و در بستر شبکه آموزشی دانش‌آموزان (شاد) در سراسر کشور با پیام وزیر آموزش وپرورش برگزار شد.

همه دانش‌آموزان از پایه سوم ابتدایی به بالا می‌توانستند در شوارها مشارکت داشته باشند. پیش بینی می‌شود حدود ۱۰ میلیون نفر از دانش‌آموزان در ۱۰۰ هزار واحد آموزشی سراسر کشور در این دوره از انتخابات شرکت و حدود ۷۵۰ هزار نفر از داوطلبان را با آرای خود به عضویت شوراهای مدارس در آورند.

رعایت اخلاق و ارزش‌های اسلامی و مقبولیت در بین دانش‌آموزان، داشتن روحیه مسئولیت‌پذیری و توان ایجاد ارتباط با دیگران، برخورداری از نظم و انضباط تحصیلی و پای‌بندی به رعایت قوانین مدرسه، برخورداری از وضعیت تحصیلی متوسط و رو به رشد، برخورداری از وضعیت رفتاری متعادل از جمله شرایط داوطلبان برای عضویت در شورای دانش‌آموزی است.

وزیر آموزش‌وپرورش با صدور پیامی به مناسبت بیست‌وسومین دوره انتخابات شوراهای دانش‌آموزی در مدارس سراسر کشور؛ مسئولان آموزش‌وپرورش، مدیران و اولیای را ملزم به شنیدن صدای دانش آموزان به‌عنوان مدیران آینده کشور دانست.

اسماعیل بحری‌زاده قائم مقام معاون وزیر در سامان دانش‌‌آموزی با اشاره به برنامه‌های سازمان دانش‌آموزی برای روز ۱۳ آبان از راه‌اندازی پویش دانش‌آموزی «#سیزده_آبان» در بستر شبکه شاد برای دانش‌آموزان خبر داد. وی در این باره گفت: «دانش‌آموزان می‌توانند براساس محورهای تعیین شده محتوای تصویری تولید و از طریق سازمان دانش‌آموزی شهرستان و یا منطقه خود به سامانه ارتباطی پیشتازان (ساپ) کانال سازمان دانش‌‌آموزی ارسال کنند.»

آغاز عملیات ساخت بیش از ۴۳ هزار مسکن برای فرهنگیان

وزیر آموزش و پرورش در پیام توییتری نوشت: خشت گذاری ۴۳ هزار و ۷۷۵ مسکن برای فرهنگیان عزیز در ۱۸ استان و ۶۶ شهرستان آغاز شد.

حاجی میرزایی در این پیام یادآور شد که برای تامین آورده اولیه نیز به ازای هر یک، ۴۰ میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفتیم.

درخشش دانش‌آموزان ایرانی در مسابقات شطرنج قهرمانی دانش‌آموزان جهان

آناهیتا زاهدی فر دانش‌آموز تهرانی نائب قهرمانی مسابقات شطرنج دانش‌آموزان زیر ۱۷ سال جهان و دانش‌آموز آراد نظری مقام سوم این مسابقات را از آن خود کردند.

این مسابقات در دوران شیوع بیماری کرونا به‌صورت آنلاین و تحت پلتفرم chess premium و نظارت دوربین از سوی کمیته فنی فدراسیون جهانی ورزش دانش‌آموزی (ISF) در دو مرحله مقدماتی و فینال برگزار شد. مرحله مقدماتی این مسابقات به روش سوئیسی و در ۱۱ دور برگزار شد.

در مسابقات زیر ۱۴ سال در بخش دختران و پسران جهان برگزار و دانش‌آموزان دختر سحر معصومی و خورشیدی توانستند بااقتدار به مقام قهرمانی دانش‌آموزان جهان دست یابند.

درخشش اعضای نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در چهارمین المپیاد فیلم‌سازی

اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان جایزه‌های طلا، نقره و برنز چهارمین المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان را در بخش‌های «فیلم» و «ایده» از آن خود کردند.

در بخش ایده، ایده‌ گروهی «هاف تایم» از گروه نقاب، به‌خاطر طراوت ایده، جسارت در بیان و شخصیت‌های اکتیو تموفق به دریافت جایزه طلا شد. ایده‌های گروهی «همسایه» از گروه حافظ و «رکاب» از گروه باحال‌ها، جایزه‌های برنز این المپیاد را به خود اختصاص دادند.

خیابانی در منطقه یک تهران به نام مرحوم «محمدرضا حافظی» نام‌گذاری شد

بر اساس گزارش چهل و هفتمین جلسه کمیسیون نام‌گذاری و تغییر نام معابر و اماکن عمومی شهر تهران مبنی بر نام‌گذاری و تغییر نام برخی معابر شهر، در جلسه ۲۴۲شورای شهر و به‌اتفاق آرا با خیابان «دکتر محمدرضا حافظی» موافقت شد.

بر اساس این موافقت، خیابان نظامی در منطقه یک شهر تهران واقع در حدفاصل خیابان دکتر شریعتی تا خیابان میرزاپور به نام دکتر محمدرضا حافظی تغییر نام خواهد یافت. جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور هم که به همت مرحوم حافظی بنا شده بود و روند فعالیت خیرین در عرصه مدرسه‌سازی را ساماندهی می‌کرد، ساختمانش در این محدوده قرار گرفته است.

مرحوم محمدرضا حافظی رئیس فقید جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور و بنیان‌گذار این مجموعه بوده است که از سال ۱۳۷۷ این تشکل را بنا کرد و امروزه ثمرات آن برای نظام تعلیم و تربیت کشور همچنان باقی و جاری است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار