احترام برومند*

سینمای کودک حمایت ویژه می‌خواهد

جمعیت ما در ۳۰ سال گذشته بیشتر شده و به دو برابر و نیم رسیده و طبیعی است که فیلم‌ها از هر طیف و با هر کیفیت که ساخته شود عده‌ای مخاطب داشته باشد هرچند که فیلم‌های خوبی هم ساخته می‌شود که اصلاً مخاطب ندارند. فیلم‌های کودک و نوجوان هم از این قاعده مستثنی نیست.

کد مطلب: ۱۱۳۱۵۳۲
لینک کوتاه کپی شد

اما شرایط برای فیلم‌های این گروه سنی کمی متفاوت است. هم تعداد فیلم‌های مخصوص کودک و نوجوان کم است و این فیلم‌ها کم ساخته می‌شوند و هم اکران خوب به آنها داده نمی‌شود. با توجه به شرایط و هزینه‌هایی که ساخت فیلم دارد تهیه‌کننده‌ها به ساختن فیلم‌های کودک و نوجوان رغبت ندارند چون هزینه و مخارج ساخت این فیلم‌ها تفاوتی با فیلم‌های بزرگسال ندارند اما سینماداران و پخش کننده‌ها از آنها برای اکران مناسب حمایت نمی‌کنند. وقتی این حمایت‌ها بخوبی انجام نمی‌شود و خانواده‌ها هم فرزندان‌شان را به تماشای این فیلم‌ها نمی‌برند طبیعی است کم کم کسانی که علاقه‌مند به این حوزه هستند گرایش، علاقه و شوق و ذوق‌شان را با وجود همه علاقه‌ای که دارند از دست می‌دهند. چون همه چیز تحت تأثیر مسائل اقتصادی است و مخارج ساخت فیلم به تبع همه اتفاقات دیگری که در کشور افتاده بالا رفته و باید از کسی که چند میلیارد تومان برای ساخت فیلم کودک و نوجوان خرج می‌کند حمایت شود و سینمای خوب در اختیارش گذاشته شود و اکران خوب داشته باشد تا این کار را ادامه دهد. اما در عمل شاهد این حمایت‌ها و توجه‌ها نیستیم. حتی تلویزیون سعی نمی‌کند از لحاظ تبلیغاتی از این سینما حمایت کند و برای تبلیغات رقم‌های معمول و گزاف را از فیلم‌های کودک و نوجوان دریافت نکند.

آموزش و پرورش بخش دیگری است که باید به این فیلم‌ها نگاه ویژه داشته باشد و بچه‌ها را برای تماشای این فیلم‌ها ببرد که این اتفاق هم کمتر می‌افتد. با این شرایط یکی دو فیلم خوب کودک و نوجوان که منتظر اکرانش بودم به نمایش درآمد و من حتی متوجه هم نشدم چون تبلیغات درستی برایش انجام نشد. چند انیمیشن جدید هم که با کیفیت جهانی در ایران و توسط هنرمندان ایرانی ساخته شد در داخل کشور مورد توجه قرار نگرفت و بچه‌های ایرانی به دنبال تماشایشان نبودند و در خارج از ایران در جشنواره‌ها شرکت کردند. برای ساخت فیلم‌های مناسب کودکان این زمانه باید بررسی کنیم که بچه‌ها با چه افکار و سلایقی زندگی می‌کنند و فکر نکنیم که با بچه‌هایی از دنیا بی خبر روبه‌رو هستیم. بچه‌های امروز به وسیله موبایل و لپ تاپ‌شان همه دنیا را می‌بینند و درک بالایی دارند. به همین دلیل اگر فیلم خوبی برایشان ساخته شود حتماً از آن استقبال می‌کنند. در این مدت که اکران آنلاین رونق گرفته فیلم‌های کودک در این اکران‌ها قرار گرفته که به بچه‌ها بگوییم آنها را ببینند؟ در عوض کنار بزرگ‌ترهایشان فیلم‌هایی را می‌بینند که مناسب سن و سال‌شان نیست و ادبیات و موضوع فیلم می‌تواند برایشان مضر هم باشد. در این شرایط برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان کار بسیار سختی است و من به تلاش‌های بنیاد سینمایی فارابی و علیرضا تابش، دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان احترام می‌گذارم و قدر این زحمات شان را می‌دانم. چون این چند سال با چنگ و دندان جشنواره فیلم کودک و نوجوان را حفظ کرده‌اند.

امسال و به دلیل اینکه قرار است جشنواره با توجه به شرایط ویژه این روزها به صورت آنلاین برگزار شود امکانی قرار داده شده که کودکان و نوجوانان می‌توانند به صورت رایگان فیلم‌های جشنواره را در خانه تماشا کنند. این اتفاق بسیار خوبی است به شرط اینکه تبلیغات خوبی برایش انجام شود و همه از این اتفاق باخبر شوند. استفاده از این شرایط و این امکان خاص نیاز به تبلیغات رسانه‌ای درست دارد و با توجه به فراگیری شبکه‌های اجتماعی از طریق فضای مجازی اگر این تبلیغات انجام شود، می‌تواند بسیار مؤثر باشد و به سینمای کودک و نوجوان رونق بدهد. من از کسانی که به رغم همه بی توجهی‌هایی که به سینمای کودک شده هنوز برای سینمای کودک و نوجوان فعالیت می‌کنند، سپاسگزارم. به امید موفقیت سینمای کودک و نوجوان و به امید موفقیت همه برگزارکنندگان این جشنواره که در این اوضاع و احوال کار بسیار سختی را انجام می‌دهند.

*مجری و بازیگر

منبع: ایران

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار