یاقوت های سرخ نی ریز روانه بازار شدند
نی ریز(پانا)-مدیر جهادکشاورزی شهرستان نیریزاز شروع برداشت انار خبرداد و گفت سالانه ۶۰هزار تن انار از ۳هزار هکتار باغ این شهرستان برداشت می شود که ازایننظر مقام اول سطح و تولید را در استان فارس به خود اختصاص داده است.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نیریز، علیرضا بصیری, افزود: متوسط عملکرد در باغهای این شهرستان ۲۰ تن در هکتار و بالاترین عملکرد در باغهای نمونه بیش از ۱۶۰ تن در هکتار است که در سال جاری به دلایلی از جمله سرمازدگی بهاره و پاییزه انارکاران با کاهش حدود ۴۰ درصدی محصول، مواجه شدهاند.
وی گفت: عمدهترین رقم انار تولیدی نیریز رباب است که به دلیل رنگ دانه (آریل)، درصد فیبر و بریکس بالا(میزان مواد جامد محلول در آب انار)،طعم میوه و رنگ و ضخامت پوست، بسیار بازار پسند بوده و شهرت جهانی دارد.
بصیری خاطر نشان کرد : انار نیریز زمینه ایجاد ۲هزار و ۷۰۰ فرصت شغلی موقت را فراهم کرده است و علاوه بر مصارف داخلی به کشورهای آسیای میانه، حوزه خلیج فارس، کره جنوبی، روسیه، و برخی کشورهای اروپایی صادر میشود.
وی با بیان اینکه در بخش صنایع تبدیلی با توجه به پتانسیل بالای شهرستان، کارخانه های صنعتی فرآوری انار نی ریز مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: از جمله تولیدات آنها آب انار، رب، سس، شربت، مارمالاد، ژله، بستنی، ترشی، سرکه و لواشک انار است که با استقبال خوب و ارزآوری برای کشور همراه بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز اظهار کرد: در چند سال اخیر، تولید محصولات گواهی شده در دستور کار این مدیریت قرارگرفته است بطوریکه در سال گذشته اولین گواهی ارگانیک محصول انار فارس در نیریز و زیر نظر مرکز ملی تایید صلاحیت ایران(NACI ) صادر شد که بر اساس آن، انطباق مدیریت فرایند تولید تا عرضه محصول شامل تولید، فرآوری، بازرسی و صدور گواهی، برچسبگذاری و بازاررسانی مواد غذایی ارگانیک، مورد تایید است.
ارسال دیدگاه