در گفتوگوی پانا با سرپرست معاونت بازاریابی شرکت سهامی فرش:
رونق بازار داخلی فرش در شرایط رکود فروش خارجی
تهران ( پانا) - سرپرست معاونت بازاریابی شرکت سهامی فرش با بیان اینکه صادرات فرش به دلیل وضعیت کرونا و سایر مشکلات صادراتی کاهش یافته است، میگوید با وجود رکود فروش خارجی در بازار داخل با رونق خرید مواجه هستیم.
پویان ملکی، سرپرست معاونت بازاریابی شرکت سهامی فرش در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا اظهارکرد: «وقتی قیمت دلار بالا میرود سایر مولفههای تولید نیز افزایش مییابد، در صنعت فرش نیز به این گونه است و قیمت ابریشم، کرک و پشم و حتی دستمزدها نیز بالا میرود که در قیمت تمامشده فرش هم تاثیرگذار است.»
فرش از کالایی مصرفی به سرمایهای بدل شده است
وی افزود: «نوع فرشها با هم متفاوت است و جنس تار و پود به کار رفته در آنها نیز متفاوت است به همین دلیل درصد تغییرات و افزایش قیمت تمامشده فرشها متناسب با نرخ دلار نیز متفاوت است. این وضعیت موجب شده است مردم رغبت به خرید داشته باشند و در بازار داخلی فرش به عنوان کالایی سرمایهای مطرح باشد.»
ملکی با بیان اینکه بروز کرونا و شرایطی که در انتهای سال گذشته وجود داشت، موجب شد تا خریدهای مردم به تعویق بیفتد تصریح کرد: « کسانی که مسافرت خارجی یا داخلی میرفتند امکان سفر تفریحی ندارند و نقدینگی لازم را برای خرید در اختیار دارند؛ به همین دلیل به خرید فرش اقدام میکنند و میتوان گفت با وجود رکود فروش داخلی در بازار داخل با رونق خرید مواجه هستیم.»
سرپرست معاونت بازاریابی شرکت سهامی فرش خاطرنشان کرد: « ارزش پول ملی در حال کاهش است و این تمایل را در دارندگان نقدینگی به وجود آورده است که از خرید هر کالایی مانند فرش، خودرو، ارز و طلا استقبال کنند.»
بخشی از کرک موردنیاز تولید فرش از خارج وارد میشود
وی با بیان اینکه ابریشم و کرک مورد نیاز فرش از جمله مواد اولیهای هستند که بخشی از آن از بازار خارجی تامین میشود، عنوان کرد: « کرک خارجی در فرشهای ۴۰ تا ۵۵ رج و نسبتا ریزبافت مورد استفاده قرار میگیرد. پشم قیمت کمتر و کرک و ابریشم قیمت بالاتری دارند.»
ملکی تصریح کرد: « استرالیا،نیوزلند و کره کشورهایی هستند که مواد اولیه مورد نیاز از آنها وارد میشود و طبیعی است که نوسانهای نرخ ارز میتواند مشکلاتی را در واردات مواد اولیه به همراه داشته باشد.»
وی درباره وضعیت نیروی انسانی شاغل درصنعت فرش کشور اظهار کرد: « مشاغل وابسته به صنعت فرش حدود ۱۵ شغل است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم به صنعت فرش وابسته است. هرچه صنعت فرش با رونق بیشتری در فروش مواجه باشد، طبیعی است که مشاغل وابسته به این صنعت نیز با رشد همراه هستند. »
ملکی با بیان اینکه در شرکت سهامی فرش ایران میزان تولید حدود ۶۰ درصد نسبت به سال ۹۷ افزایش وجود داشته است، اظهار کرد: «در بازاریابی و فروش فرش در شرکت سهامی فرش ایران نیز مشکلی وجود ندارد و بازار داخلی محصولات تولید داخل را جذب کرده است. بر صفر تا صد تولید در این مجموعه نظارت میشود و در زمینه فروش نیز مشکی نداریم.»
ارسال دیدگاه