پیری زودرس چگونه میرسد؟
تهران (پانا) - روان درمانگر تحلیلی گفت سختی کار و انجام همزمان چند فعالیت نه تنها موجب فشار روانی و خستگی میشود، بلکه جسم را فرسوده و انسان را معرض پیری زودرس قرار میدهد.
به گزارش ایرنا، سارا اکبرزاده اظهار داشت: کم تحرکی، افکار منفی، افسردگی و تغذیه نامناسب از جمله دیگر عوامل مهم تاثیرگذار بر روند پیری زودرس به شمار می رود و در کنار این موارد چنانچه فردی زمان مناسب و معینی را برای خواب و استراحت خود در نظر نگیرد، فرسودگی به سرعت جسم را از کار خواهد انداخت.
وی ادامه داد: شکست روحی و تغییر چهره و از جمله سفید شدن مو نشانه های ظاهری علایم پیری زودرس هستند اما در این ارتباط به راحتی نمی شود از عوامل ژنتیکی و وراثتی گذشت زیرا پیری زودرس یک از مشکلاتی است که در هر سنی از زندگی میتواند رخ دهد و فشار روانی بسیار زیادی به وجود میآورد و از این رو نمی توان پیری زودرس و تبعات ناخوشایند آن را فقط به دوران سالمندی نسبت داد.
این روانشناس بالینی گفت: در کنار عوامل تاثیرگذار در پیری زودرس مواردی همچون سبک زندگی نامناسب و عدم رعایت اصول سلامت روان و بهداشت فردی را می توان به عنوان روند فرسایشی بدن محسوب کرد و از این رو افرادی که مشکل چاقی دارند و یا اینکه در مصرف سیگار و دخانیات و همچنین مشروبات الکلی تجدید نظر نمی کنند، نسبت به دیگران زودتر به سمت پیری زودرس حرکت می کنند.
اکبرزاده تصریح کرد: در زمانی که فرد یا افراد جامعه مدام به دنبال تامین نیازهای ضروری زندگی بیش از پیش فعالیت داشته و فکر و خیال، استرس و فشارهای عصبی در همه حال بخش جدایی ناپذیر از این موارد نیست، روند پیر شدن در اینگونه مواقع سرعت بیشتری خواهد داشت و خطر بروز اختلالات روانی و شیوع زوال عقل را در بین افراد بیشتر می توان مشاهده کرد.
وی افزود: سلامتی هر فردی به رعایت اصول بهداشتی و سبک زندگی آن باز می گردد به نحوی که فرد یا افرادی که در دوران حیات خود به مواردی همچون افکار منفی، استرس و اضطراب، خواب و تغذیه مناسب، قرار گرفتن در معرض انواع آلودگی ها، مصرف آب و بهره کشی بیش از حد جسم و مغز، توجه لازم نمی کنند، بطور حتمی در معرض پیری زودرس قرار دارند.
این متخصص روانپزشک با بیان اینکه پیری زودرس جنسیت نمی شناسد، گفت: برنامه ریزی برای کارهای روزانه و در کنار این موارد توجه به انجام فعالیت های ورزشی و تفریحی نه تنها می تواند از بروز بسیاری از آسیب ها بر جسم و روان فرد یا افراد جلوگیری کند بلکه مانعی بر سر راه پیری زودرس، که افراد بیشماری از جوامع امروز از این اختلال روان تنی غافل هستند، خواهد بود.
ارسال دیدگاه