اختلاف دمای سردترین و گرمترین نقاط سیستان و بلوچستان ۷۴ درجه سلسیوس است

زاهدان (پانا) - مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان خبر داد اختلاف دمای رکوردهای دمایی استان که سردترین آن با دمای منفی ۲۲ درجه سلسیوس در زاهدان و گرمترین آن با دمای ۵۱.۷ درجه سلسیوس در راسک روی داده حدود ۷۴ درجه سلسیوس است که خود این موضوع نشان دهنده تفاوت های آشکار وضعیت اقلیمی نقاط مختلف استان است.

کد مطلب: ۱۱۲۱۴۸۸
لینک کوتاه کپی شد
اختلاف دمای سردترین و گرمترین نقاط سیستان و بلوچستان 74 درجه سلسیوس است

به گزارش روابط عمومی هواشناسی سیستان و بلوچستان، محسن حیدری در دیدار با فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت هواشناسی در توسعه پایدار اظهار کرد: ویژگی های اقلیمی و شرایط جغرافیایی متفاوت شهرستان های مختلف استان نیازمند الگوهای توسعه ای متفاوت است به نحوی که بیشترین سازگاری اقلیمی را داشته باشد.

وی با بیان اینکه فرایند توسعه پایدار در میان تفاوت های اقلیمی تنها با سازگاری اقلیمی میسر می شود، افزود: پیوست های اقلیمی ضامن توسعه پایدار است.

حیدری در بخش دیگری به وضعیت دریافت نزولات جوی استان اشاره کرد و گفت: امسال دومین سال زراعی متوالی است که مجموع بارش استان بیش از میانگین بلندمدت ۳۰ ساله است اما این بارندگی ها نتوانسته کم بارشی انباشته بلندمدت استان را جبران کند.

وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان ۲۱ سال است که درگیر خشکسالی است، افزود: بررسی های ما نشان می دهد که میزان بارش استان از ابتدای سال ۱۳۶۷ تا پایان سال ۱۳۹۶ با روند کاهش حدود ۲۰ میلی متر در هر دهه مواجه شده است‌.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: اگر حدود ۱۵ سال متوالی جمع بارش سالانه استان بیش از ۱۵ درصد از نرمال باشد، آن موقع می توان گفت شرایط ما به حالت نرمال بازگشته است.

حیدری در ادامه به تشریح انواع خشکسالی در استان پرداخت و گفت: اگرچه امسال میزان بارش های استان به بیش از نرمال رسیده است اما هنوز سیستان و بلوچستان با هر چهار خشکسالی هواشناسی، کشاورزی، هیدرولوژی و اقتصادی-اجتماعی درگیر است.

وی تصریح کرد: اکنون سطح آب بسیاری از سفره های آب زیرزمینی استان کاهش یافته که جبران این کاهش نیازمند سال ها بارش نرمال است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری به وضعیت زیرساختی هواشناسی استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۱۲ ایستگاه سینوپتیک و ۸ ایستگاه خودکار هواشناسی در استان فعال است که برای رسیدن به استاندارد‌ها باید بیش از ۶۰ ایستگاه جدید در استان احداث شود.

حیدری در ادامه با اشاره بر اهمیت حمایت مجلس شورای اسلامی برای توسعه هواشناسی کشور گفت: امیدواریم با حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی بتوانیم بسیاری از عقب افتادگی های زیرساختی هواشناسی را جبران کنیم.

در ادامه این نشست فداحسین مالکی نماینده مردم زاهدان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تأیید اهمیت هواشناسی در توسعه گفت: از توسعه هواشناسی به ویژه هواشناسی استان استقبال کرده و برای این موضوع تلاش می کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار