شهرستان نی ریز دومین تولید کننده انجیر استان فارس
نی ریز (پانا )- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز خبر داد استان فارس نخستین تولید کننده انجیر در ایران است و شهرستان نیریز بعد از استهبان رتبه دوم تولید و سطح زیر کشت انجیر را داراست.
به گزارش اداره جهاد کشاورزی نی ریز، علیرضا بصیری با بیان این مطلب از شروع برداشت انجیر نیریز خبرداد و افزود: همه ساله از اواسط مردادماه عملیات برداشت این محصول در باغهای دیم شهرستان شروع میشود و تا نیمه مهرماه ادامه مییابد.
او با اشاره به اینکه انجیرستانهای دیم نیریز از نظر کیفیت، کمیت و سالم بودن محصول در جهان دارای جایگاه ویژهای است ابراز کرد: قریب به ۵ هزار هکتار از اراضی این شهرستان به کشت این محصول اختصاص دارد که ۴ هزار هکتار آن مثمر است و به دو صورت تر (تازه خوری) و خشک به بازار عرضه میشود.
او افزود: با توجه به بارندگیهای مطلوب سال زراعی جاری پیش بینی می شود ۴ هزار تُن انجیر در شهرستان نیریز تولید و برداشت شود.
بصیری تاکید کرد: عواملی چون طغیان آفت کنه تارتن، نوسانات حرارتی، وزش بادهای شدید و ایجاد اختلال در فعالیت زنبورهای گرده افشان در عملکرد نهایی محصول تاثیرگذار است.
اوبا اشاره به اینکه انجیر نیریز به کشورهای هند، چین، اروپای شرقی و حوزه خلیج فارس صادر میشود، تصریح کرد: نبود سرمایهگذاری مناسب و صنایع تبدیلی در این بخش، باعث شده است که این محصول توسط دلالان خریداری و بدون فرآوری یا بسته بندی مناسب از منطقه خارج شود.
ارسال دیدگاه