معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار البرز:
اطلاع رسانی صحیح ضامن بقا و ارتقای اعتماد اجتماعی است
کرج (پانا)- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار البرز با بیان اینکه شفافیت در اطلاع رسانی ضامن بقای اعتماد اجتماعی است، عنوان کرد مسائل اجتماعی جز با همفکری، همراهی و مشارکت آحاد جامعه قابل حل نیست.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری البرز، فردی با بیان این مطلب در پانزدهمین جلسه شورای اطلاع رسانی استان که در سالن معاونت سیاسی برگزار شد، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری به کرات توصیه کردند که مردم را از امورات آگاه سازید اظهار کرد: در واقع مسائل امروز جامعه ما آنچنان حاد و درهم پیچیده شده است که دولتمردان به تنهایی توان حل آنها را ندارند. اصولا مسائل اجتماعی جز با همفکری و همراهی و مشارکت آحاد جامعه قابل حل نیست.
فردی با بیان اینکه چه دستگاهی و چه موقع باید این آگاهی را به مردم اطلاع رسانی کند، افزود: برقراری ارتباط و اطلاع رسانی از کارهای بسیار مهمی است که جهت تنویر افکار عمومی موثر است و رسانه ها نیز در این میان نقش مهمی را در کنار روابط عمومی به عهده دارند.
وی افزود: در دوران معاصر که به عصر اطلاعات و جوامع اطلاعاتی و ارتباطات معروف است؛ بخش عمده ای از جامعه پذیری نسل ها از طریق رسانه ها انجام می شود.
معاون استاندار تصریح کرد: نفوذ و تاثیر پذیری رسانه ها تا جایی است که برخی از نظریه پردازان ارتباطی بر این باورند که رسانهها اولویت ذهنی و حتی رفتاری ما را تعیین می کنند.
وی افزود: اگر چگونه فکر کردن را به ما یاد نمیدهند و اینکه به چیزی فکر میکنیم را به ما می آموزند به تعبیری اطلاعرسانی از کارهای انجام شده به ذهن مخاطب القا میکند که این دستگاه در حال فعالیت است.
فردی با طرح پرسشی مبنی براینکه چرا برخی از ارگان ها فعالیت و اقداماتی را انجام می دهند اما به دلیل عدم اطلاع رسانی مناسب و به موقع فعالیتهای آنان مخفی و مغفول میماند، افزود: اطلاع رسانی صحیح و به موقع نقش بسیار مهمی در فرهنگ جامعه ایفا می کند.
وی افزود: گاهی اوقات در جامعه مسئله ای حساسیت برانگیز می گردد که در صورت توجه به آن و اطلاع رسانی صحیح و دقیق و آگاه کردن مردم نسبت به آن می تواند جلوی بسیاری از شایعه سازی ها، تشنجات و سوء استفاده های احتمالی را گرفت.
معاون استاندار تصریح کرد: اطلاع رسانی و آگاه کردن مردم نسبت به امور جامعه از نشانه های توجه مسئولان به افکار عمومی مردم است و اطلاع رسانی شفاف و به موقع از کارهای بسیار مهمی است که جهت تنویر افکار عمومی موثر است.
وی با بیان اینکه اولین فایده برای ایجاد شفافیت ایجاد افزایش اعتماد عمومی است، افزود: دومین فایده ایجاد شفافیت فعال کردن نظارت همگانی و پیشگیری از فساد است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار البرز گفت: در واقع وقتی رانتی و فساد آنچنان سیستماتیک می شود که بخش های مهمی از نهادهای نظارتی و قضایی را نیز در درون خود فرو می بلعد و یگانه راه برون رفت از شرایط فعال کردن نظارت همگانی است.
رئیس شورای اطلاع رسانی استان در ادامه به فایده سوم ایجاد شفافیت اشاره کرد و افزود: استفاد از توان محققان و بهره گیری از خرد جمعی در کشف راه حل های موثر است.
فردی گفت: محققان این مملکت نمی توانند در شرایط بحرانی راه حل های موثر و عملی تجربه شده در دیگر کشورها با شرایط مشابه ارائه دهند چون همواره از داده ها و اطلاعات لازم برای این ازمون عملی راه حل ههای پیشنهادی بی بهره بوده اند.
وی گفت: به اشتراک گذاشتن اطلاعات با کیفیت در حوزه های مختلف تصمیم گیری در سراسر کشور و در حوزه های متنوع تخصصی را فعال خواهد کرد تا بتواند مبتنی بر واقعیت شرایط دولت به ارائه راه حل و پیشنهاد سیاست گذاری موثر بپردازد.
فردی اضافه کرد: در دوران معاصر که به عصر اطلاعات و جوامع اطلاعاتی و ارتباطی معروف است بخش عمده ای از جامعه پذیری نسل ها از طریق رسانه ها انجام می شود.
در این نشست سند اطلاع رسانی البرز با حضور اعضای شورای اطلاع رسانی با اکثریت آرا تصویب شد.
اعضای شورای اطلاع رسانی البرز متشکل از اساتید دانشگاه، مدیران ستادی استانداری، خبرگزاری ایرنا، خانه مطبوعات و بررسی سند اطلاع رسانی را در دستور کار قرار دادند.
در این راستا سه کمیته تخصصی شامل کمیته های سیاسی، اجتماعی و امنیتی ، علمی و فضای مجازی و امور اقتصادی و زیر بنایی در زیر مجموعه شورای اطلاع رسانی شکل گرفت و مسئولیت هر یک از کمیته ها متناسب با تخصص به مدیران کل واگذار شد.
رویکرد شورای اطلاع رسانی از تدوین سند این است که فعالیت های حوزه اطلاع رسانی به صورت جامع، کامل، متمرکز و با برنامه باشد.
بر این اساس دبیرخانه این شورا در اداره کل فرهنگ و ارشاد استان می باشد تا بر روند اجرای مصوبات نظارت دقیق داشته باشد.
ارسال دیدگاه