در جلسه کمیسیون معدن اتاق بازرگانی زنجان مطرح شد:
پیگیری تعیین قیمت جدید شن و ماسه در استان و مشکلات بهر برداران معدنی جهت اکتشافات جدید
زنجان (پانا) - رضا کشاورز دبیر کمیسیون معدن اتاق بازرگانی زنجان در این جلسه با بیان اینکه تورمی که از ابتدای سال ۹۹ آغاز شده و آنالیز های صورت گرفته در سال ۹۸ متفاوت بوده که پایین بودن قیمت شن و ماسه را در استان رقم زده است، اظهار کرد: نیاز به بازنگری قیمت ها در این بخش احساس میشود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، جلسه کمیسیون معدن اتاق بازرگانی، با حضور اعضا در محل سالن جلسات شهید شهریاری اتاق بازرگانی زنجان برگزار شد.
در این جلسه مشکلات مربوط به بهره برداران شن و ماسه در خصوص بررسی نرخ مصوب قیمت شن و ماسه و مشکلات مربوط به بهره برداری معادن در استان زنجان با حضور نمایندگان دستگاه های دولتی چون سازمان صنعت، معدن و تجارت و اداره کل منابع طبیعی استان مورد بحث و تبادل نظر اعضا قرار گرفت.
رضا کشاورز با تاکید بر اینکه این صنعت برای بقا و ادامه روند خود نیاز به حمایت دارد، تصریح کرد: تفاوت ملموس قیمت زنجان نسبت به سایر استان های همجوار مورد قبول نیست در حالی که هزینه های صورت گرفته در استان ها همگی یکسان میباشد.
در پایان این جلسه مقرر شد تا ظرف مدت یک هفته با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با انجمن شن و ماسه جلساتی برای بازنگری قیمتها برگزار شود.
کشاورز دبیر کمیسیون معدن اتاق بازرگانی زنجان در ادامه جلسه این کمیسیون با اشاره به مشکل محدوده ها برای کشف و بهره برداری معدنی در استان زنجان، ابراز کرد: در طرح کاداستر محدوده های بلوکی زیادی وجود دارد و در حال حاضر در بسیاری از موارد از کار اکتشاف معدنی در استان جلوگیری شده است.
وی با بیان اینکه اکتشافات میتواند در رونق تولید، اشتغال و افزایش ذخایر معدنی و همچنین تولید ثروت در کشور مفید باشد، ابراز کرد: افزایش سهم معدن در کشور می تواند بهترین جایگزین برای نفت باشد.
کشاورز با تاکید بر اینکه با تعاملات باید مشکلات حل شود، خاطرنشان کرد: تعدد بخشنامه هایی که هم پوشانی نیز با هم ندارند مشکلات بخش خصوصی را افزایش می دهد.
سلسانی رئیس خانه معدن استان زنجان نیز با تاکید بر اینکه ما باید قانون را سرلوحه خود قرار دهیم ولی اختلاف بین سازمانها قابلیت بررسی بیشتری دارد و نباید مشکلات را متوجه بهرهبرداری و بخش خصوصی کرد، گفت: معادن گرفتار قوانین خلق الساعه ای شده که بدون در نظر گرفتن جوانب صادر می شوند و ادامه این روند معادن را به تعطیلی میکشاند.
در ادامه سلطان نژاد معاون سازمان منابع طبیعی استان زنجان با اشاره به این که نمیتوان قانون را اجرا نکرد، اما سازمان منابع طبیعی به دنبال رفع ابهام از برخی قوانین برای حمایت از بهره برداران است، تصریح کرد: قانون «گون» را باید از سوی مجمع نمایندگان استان زنجان در مجلس شورای اسلامی مورد پیگیری قرار داد.
وی با بیان اینکه سازمان منابع طبیعی در راستای عملیاتی کردن جهش تولید برای کمک به معدنکاران و بهرهبرداری طرحهای مختلفی در دستور کار دارد، خاطرنشان کرد: به روز رسانی در طرح های مرتعداری کمک شایانی به بهره برداران خواهد کرد.
سلطان نژاد با بیان اینکه معدنکاران به حفظ محیط زیست کمک کنند و ما نیز در مقابل توسعه معادن را مدنظر قرار خواهیم داد، خاطرنشان کرد: مذاکره با دامداران و تعیین تکلیف طرح های دامداری یکی از اقدامات در راستای حمایت از بهره بردارن معدنی است.
ارسال دیدگاه