نسخه ارزشمند دیوان حافظ کتابت شده در ۸۷۸ قمری در کتابخانه ملی ایران نگهداری می شود
تهران (پانا) - مدیر کل کتاب های خطی و نادر سازمان اسناد و کتابخانه ملی از نگهداری دومین دیوان حافظ از لحاظ قدمت که در سال ۸۷۸ قمری کتابت شده و همچنین کلیات سعدی که متعلق به سال ۹۸۹ قمری است، خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، علی اوجبی مدیر کل کتاب های خطی و نادر این سازمان درباره برخی از نسخ با ارزشی که سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سال های اخیر خریداری کرده است، توضیح داد: خوشبختانه در چند سال اخیر با حمایت دولت و مسئولان سازمان و همدلی و تلاش کارشناسان کمیته فراهم آوری، نسخ کم نظیر و گاه بی نظیری در موضوعات مختلف خریداری شده است که به برخی از آنها اشاره می کنم.
وی ادامه داد: در حوزه پزشکی و داروشناسی جلد نخست کتاب «ادویه مفرده» نوشته ابن سمجون اندلسی از خانواده ای در تبریز خریداری شده است که این نسخه درجهان بی نظیر است. کتاب شناس برجسته زنده یاد «فواد سزگین» سال ها پیش جلدهای دوم تا پنجم این اثر جاودان داروشناسی را شناسایی و به صورت فاکسیمیله منتشر کرده و در مقدمه تصریح داشته بود که جلد نخست آن یافت نشده است. ابن سمجون از داروشناسان سده ۵ هجری است او در این کتاب تمام اندیشههای پزشکان قبل و معاصر خود را با رویکردی اتقادی گردآوری کرده است. این اثر به منزله مهمترین منبع و یک دایره المعارف داروشناسی سال ها مورد استناد و استفاده پزشکان نامی پس از وی بوده است.
اوجبی در ادامه درباره برخی دیگر از نسخ برجسته خریداری شده¬ در حوزه دین اشاره کرد و گفت: با کوشش خستگی ناپذیر کارشناسان و مسئولان ، کتابخانه این توفیق را یافت که نسخه خطی امالی شیخ صدوق به خط ابن سکون به همراه کتابهای چاپی کتابخانه مرحوم محدث قمی (که دست خط مبارک وی بر روی اکثر آنها به چشم می خورد) را از خاندان ایشان خریداری کند. همچنین یک جلد قرآن هشت ضلعی کوچک با قطر ۲/۳ کتابت شده در ۷۸۴ ق از دیگر آثار تهیه شده در این دوران است.
اوجبی در ادامه به برخی نسخ خریداری شده در حوزه ادبیات پرداخت و گفت: در حوزه ادبیات دومین دیوان حافظ از لحاظ قدمت و نیز کلیات سعدی ای که در سال ۹۸۹ ق کتابت شده خریداری شد. همچنین در آخرین روزهای سال گذشته شاهنامه کاملی مربوط به اوایل دوران صفوی خریداری شد.
ارسال دیدگاه