درپاسخ به پانا تشریح شد؛
جزییات پرداخت «تسهیلات اشتغال» به «زنان سرپرست خانوار»
قبادی دانا: ۲۰ نفر از فرزندان بهزیستی به کرونا مبتلا شدهاند
تهران (پانا) - رئیس سازمان بهزیستی کشور اقدامات این سازمان را برای جامعه هدف خود تشریح کرد.
وحید قبادی دانا در نشستی خبری به مناسبت آغاز هفته بهزیستی و گرامیداشت چهلمین سال تاسیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه ۲۱ هزار نفر در سراسر کشور در سازمان بهزیستی مشغول فعالیت هستند، گفت: میدانید در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی با صدرو بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری وارد مرحله جدیدی در کشور شدیم و امیدواریم در این چارچوب سازمان بهزیستی منشا خدمت باشد.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات ما شفافیت است سامانه شفافیت راهاندازی شد ستاد شفافیت نیز آغاز به کار کرده است و فعالیتهایی در این زمینه صورت گرفته است. بیش از ۲۸۰۰ ملک سازمان بهزیستی بر روی این سامانه قرار گرفته است و همچنین سامانه مشارکتهای مردمی که کلیه تفاهمنامهها، قرارداها و... در این سامانه قرار گرفته است و تمامی مددجویان به تمام پرداختیهایی که از سال ۹۱ به آنها انجام شده است دسترسی دارند و میتوانند وضعیت پرداختها را در این سامانه مشاهده کنند همچنین عملکرد مالی سال ۹۸ برای اولین بار بر روی این سامانه قرار گرفته است.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: در سال ۹۸ که در ردیف اصلی سازمان بهزیستی ۲۸۰۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده بود ۲۱۰۰ میلیارد یعنی ۷۶ درصد تخصیص پیدا کرده است همچنین اعتباراتی از تبصره ۱۴ قانون برنامه و بودحه که ۲۷۶۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود ۲۷۲۵ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده است در سال ۹۸ شاهد بودیم که برای اولین بار بودجه قانون حمایت از افراد دارای معلولیت تخصیص پیدا کرده است.
قبادی دانا با بیان اینکه شعار امسال، تاسیس بهزیستی، بهزیستی در گام دوم، شفافیت، تحول خدمت و سلامت اجتماعی در بستر خانواده است توضیح داد: ۷۵درصد اعتبارات بودجه سال ۹۸ تخصیص پیدا کرده است، در سال گذشته ۴۵۸ میلیارد تومان به صورت الکترونیکی به صورت مستمری مددجویان سازمان بهزیستی از محل اعتبارات پرداخت میشود این مبلغ برای یک میلیون و ۶۹ هزار خانوار بوده است. همچنین بعد از تصویب قانون حمایت از افراد دارای معلولیت برای شروع ماده ۲۷ این قانون کمک هزینه معیشت معلولان شدید و خیلی شدید که در دهک درآمدی ۱.۲.۳ هستند ۲۸۰ میلیارد تومان در سال گذشته پرداخت شد به این صورت که هر سه ماه برای ۱۹۱ هزار خانوار این کمک هزینه پرداخت میشود. همچنین کمک هزینه برای خانوارهای دارای فرزند سه قلو به بالا و همچنین خانوارهای دارای دو قلو که در دهک ۱.۲.۳ درآمدی هستد و شامل ۹۲۶۶ خانوار میشوند ۴۷ میلیارد تومان سالانه پرداخت میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: برای حق پرستاری افراد دارای معلولیت ضایع نخاعی که شامل ۲۶۱۸۵ خانوار هستند در سال ۱۷۴ میلیارد تومان پرداخت شده است در گذشته قبل از اینکه این افزایش صورت بگیرد مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به عنوان حق پرستاری پرداخت میشد که در حال حاضر این مبلغ تقریبا دو و نیم برابر شده و به مبلغ ۵۵۴ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. همچنین برای حق پرستاری و مددکاری برای خانوادهها افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید غیر از ضایع نخاعی نیز ۳۶ میلیارد تومان پرداخت شده است.
قبادیدانا درباره کمک به خانوادههایی که از فرزندان دارای سرپرست غیرموثر که توسط سازمان بهزیستی نگهداری میشوند، گفت: کمک هزینه نگهداری کودکان و نوجوانان در خانواده که شامل ۱۷ هزار خانوار است که از کودکان دارای سرپرست غیرموثر نگهداری میکنند مبلغ ۱۳۲ میلیارد تومان پرداخت شده است که این میزان در انتهای سال برای هر فرزند به ۶۵۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. برای ۵۵۱ مرکز شبه خانواده نیز ۷۱ میلیارد تومان اختصاص داه شده است که برای کودکان تا ۱۳ سال برای هر نفر ۶۵۰ هزار تومان و کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال برای هر نفر ۷۵۰ هزار تومان پرداخت شده است. همچنین اگر فرزندی دارای معلولیت در این مراکز باشد مبلغ ۹۲۵ هزار تومان پرداخت میشود که این مبلغ به صورت الکترونیک ومتمرکز بروی کارت بانکی خیریهای که متولی خانه فرزندان است شارژ میشود برای کمک به نگهداری معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن در مراکز شبانهروزی مبلغ ۴۸۵ میلیارد تومان پرداخت شده است به این صورت که برای مراکز درجه یک ۹۲۴ هزار تومان برای هر نفر در ماه و برای مراکز درجه دو ۸۴۰ تومان برای هر نفر درماه پرداخت شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: درباره کمک به امور مددکاری زنان سرپرست خانواده نیز مبلغ ۳۸ میلیارد تومان، برای ارائه خدمات تخصصی توانبخشی مبلغ ۴۵ میلیارد تومان و همچنین به مراکز غیردولتی توانبخشی روزانه مبلغ ۲۳۳ میلیارد تومان برای مراکز درجه ۱ به ازای هر فرد ۶۲۷ هزار تومان در ماه و برای مراکز درجه ۲، مبلغ ۵۶۲ هزار تومان برای هزار و ۳۱۴ مرکز انجام شده است. همچنین برای تامین وسایل بهداشتی برای معلولان نخاعی از ماه جاری کمک هزینهها به دو برابر افزایش پیدا میکند یعنی از ۸۰ و ۱۰۰ هزار تومان به ۱۶۰ و ۲۰۰ هزار تومان افزایش مییابد.
میزان کمک هزینه پرداختی به ازای نگهداری هر کودک بیسرپرست، بدسرپرست و معلول
رئیس سازمان بهزیستی کشوردر ادامه با اشاره به بودجه ۳۶ میلیاردی حق پرستاری و مددکاری خانوادههای افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید هم گفت: برای ۱۷ هزار خانوار که از کودکان بیسرپرست یا دارای سرپرستان غیر موثر نگهداری میکنند ۱۳۲ میلیارد تومان در سال اختصاص یافته است که سرانه هر کودک از ۳۷۰ هزار تومان به ۶۵۰ هزار تومان رسید.
به گفته وی در خصوص مراکز شبه خانواده نیز ۷۰ میلیارد تومان تخصیص یافت که برای کودکان تا ۱۳ سال ۶۵۰ هزار تومان، کودکان ۱۲ تا ۱۸ هر نفر ۷۵۰ تومان و برای فرزندان معلول سرانه ۹۲۵ هزار تومانی در ماه پرداخت میشد که به شکل الکترونیکی و متمرکز روی کارت بانکی آنها قرار میگیرد.
وی افزود: در خصوص بیماران روانی نیز ۴۸۵ میلیارد تومان به مراکز غیر دولتی پرداخت شده است که برای مراکز درجه یک سرانه هر نفر ۹۲۴ هزار تومان در ماه و برای مراکز درجه دو ۸۴۰ هزار تومان برای هر فرد پرداخت میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه برای امور مددکاری زنان سرپرست خانوار نیز ۳۸ میلیارد تومان در نظر گرفت شده است، اظهارکرد: در مورد وسایل توانبخشی معلولان ضایعه نخاعی علاوه بر حق پرستاری، سرانهای در نظر گرفته شده است از ماه جاری به دو برابر یعنی به ۱۶۰ هزار تومان برای ۲۷ هزار خانوار افزایش مییابد.
۱۵ هزار مهدکودک تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند
قبادی دانا با بیان اینکه ۱۵ هزار مهدکودک تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که از این تعداد ۷۰۰۰ مورد روستا مهد برای نگهداری از فرزندان مناطق محروم هستند، گفت: در این مراکز یک وعده غذای گرم توزیع میشود و در این بخش ۷۵ میلیارد تومان بودجه صرف شده است.
وی در مورد هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش بهزیستی نیز اظهارکرد: کمکهزینه تحصیلی به دانشجویانی پرداخت میشود که در مراکز غیردولتی تحصیل میکنند همچنین برای دانشجویان مراکز دولتی هم کمک هزینه تحصیلی در نظر گرفته شده است که ۶ میلیارد تومان برای ۲۹۱۹ نفر پرداخت میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه بودجه مراکز اورژانس اجتماعی ۱۶۶ میلیارد تومان است، گفت: به این ترتیب در مجموع بودجه بهزیستی ۴۸۵۰ میلیارد تومان است که به شکل الکترونیک براساس کد ملی اشخاص حقیقی و حقوقی پرداخت شده است همچنین با توجه به اینکه مجموع اعتبارات بهزیستی ۵۶۰۰ میلیارد تومان است ۸۲ درصد کل بودجه و اعتبارات بهزیستی به شکل شفاف و الکترونیک برای جامعه هدف پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه از سال ۷۴ تاکنون ۴۱ میلیون کودک غربالگری بینایی شدهاند، گفت: با کمک این طرح از تنبلی چشم ۴۰۰ هزار کودک پیشگیری شده است. یکی از وظایف بهزیستی پیشگیری از وقوع معلولیتهاست که با این کار پیشگیری شایان توجهی از کمبینایی و نابینایی شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص غربالگری شنوایی نوزادان نیز گفت: در این طرح از سال ۸۴ تاکنون ۱۱ میلیون نوزاد مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتهاند که از کم شنوایی و ناشنوایی ۳۱ هزار نفر پیشگیری شده است.
قبادی دانا در مورد مشاورههای ژنتیک هم توضیح داد: از سال ۷۷ این فعالیت شروع شده است و ۱ میلیون ۸۰۰ هزار نفر از مشاوره ژنتیک برای پیشگیری از معلولیتها بهرهمند شدهاند.
وی با اشاره به اینکه استراتژی بهزیستی این است که فعالیتها را در بستر خانواده جستجو کند، اظهار کرد: از سال ۹۰ تا الان سرپرستی۱۰ هزار کودک به خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی سپرده شده است که اگر این کار انجام نمیشد این کودکان باید در مراکز زندگی میکردند. همچنین ۱۰ هزار نفر نیز در مراکز شبه خانواده وشیرخوارگاه هستند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه سامانه ملی فرزندخواندگی رونمایی شده و قابل دسترسی برای همه افراد است، گفت: یکی از فعالیتهای پیشگیری سازمان بهزیستی مشاورههای خانواده و آموزشهای پیش از ازدواج از سال ۸۱ تا کنون است که برای ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اجرا شده است.
قبادی دانا با بیان اینکه یکی از اهداف بهزیستی توانمندسازی جامعه هدف است، توضیح داد: این افراد باید شرایطی داشته باشند که به لحاظ جسمی و روحی روانی توانمند شوند. یکی از مواردی که به توانمندی افراد کمک میکند، تامین مسکن مددجویان است. تاکنون ۱۲۶ هزار واحد واگذار شده است که ۹۰ هزار واحد آن از ابتدای دولت یازدهم بوده است. به این برنامه در یک سال اخیر شتاب بیشتری داده و این طرح برای۲۵ هزار واحد مسکونی در ۱۸ ماه اخیر تسهیل شده است.
رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: با بسیج سازندگی نیز برای احداث ۵۰۰۰ واحد تفاهم شده که تاسیس ۲۰۰۰ واحد آغاز شده است. طی تفاهمنامه با بنیاد مسکن هم احداث ۲۰ هزار واحد در دستور کار قرار گرفته که ۱۴ هزار واحد تاکنون شروع شده ۷۰۰۰ واحد نیز تحویل داده شده است. واگذاری ۲۱۰۰ واحد هم در هفته بهزیستی انجام میشود.
وضع مراکز بهزیستی در ایام کرونا
قبادی دانا در ادامه درباره وضع مراکز بهزیستی در ایام شیوع کرونا در کشور گفت: یکی از گروههای در معرض آسیب در بیماری کرونا سالمندان، افراد دارای معلولیت و بیماران خاص است و از همین رو توجه ما به مراکز نگهداری شبانهروزی دو چندان شد و ما از ۵ بهمن ماه اولین بخشنامه برای همه مراکز اعلام کردیم. گرچه بخشنامه وزارت بهداشت با تاخیر بود، اما شروع زودهنگام و ابلاغ بیش از ۸۰ دستورالعمل تخصصی به تفکیک مراکز مختلف صورت پذیرفت و مهدهای کودک و مراکز روزانه تعطیلی شد و طبق مصوبه ستاد ملی کرونا پس از بازگشایی پذیرش با محدودیت انجام شد.
وی ادامه داد: قرنطینه بیماران مشکوک را پیگیری کردیم. همچنین در ارتباط با مراکز سعی کردیم که اتاقهای ایزوله ایجاد شود و از پذیرش توانخواهان جدید پیشگیری کردیم همچنین ممنوعیت ملاقات نیز پیشبینی شد.
رییس سازمان بهزیستی با اشاره به کل مبتلایان به بیماری کرونا در کشور تصریح کرد: در مراکز نگهداری شبانهروزی و دیگر مراکز بهزیستی هزار و ۳۳۳ نفر مبتلا به بیماری کرونا شناسایی شدند که از این تعداد ۴۵۶ نفر در حال درمان هستند و همچنین از ابتدای کرونا تاکنون ۱۳۳ نفر از این افراد جان خود را از دست دادهاند و اگر بخواهیم به نسبت فوتیهای کشور بررسی کنیم از حدود ۱۲ هزار و ۴۴۷ نفر که فوت شدهاند رقم ۱۳۳ نفر حدود یک درصد از کل فوتیها را تشکیل میدهد.
به گفته وی، تاکنون ۲۰ نفر از فرزندان بهزیستی به کرونا مبتلا شدهاند و تاکنون موارد فوتی در بین فرزندان بهزیستی نداشتیم و ۱۴ نفر در حال درمان هستند و ۶ نفر نیز که ابتلای قبلی داشتند و بهبود یافتهاند.
توضیح درباره پرداخت تسهیلات اشتغال به زنان سرپرست خانوار
رئیس سازمان بهزیستی در ادامه در پاسخ به سوال پانا درباره اقدامات این سازمان در زمینه حمایت از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی اظهار کرد: در مجموع ۲۵۰ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که با خانوادههایشان ۵۸۱ هزار نفر را شامل میشود. بخشی از این افراد مستمری بگیر سازمان بهزیستی هستند که مبلغ ۱۰۸ هزار تومان تا ۴۱۶ هزار تومان و همچنین ۶۳ هزار تا ۱۳۰ هزار تومان مستمری دریافت میکنند.
قبادی دانا با تاکید بر سیاست سازمان بهزیستی بر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش گفت: در این راستا دو طرح اصلی تأمین مالی خُرد و آمادهسازی شغلی در سازمان بهزیستی دنبال میشود. مبلغ کمک هزینه برای راهاندازی شغل این گروه در نظر گرفته میشود و مددجویان بهزیستی ۵۰ میلیون تومان وام اشتغال کم بهره با بهره ۶ درصد میگیرند ضمن اینکه برای فرزندان بهزیستی هم در تلاش هستیم برای مسکن آنها تمهیداتی اتخاذ شود چون ۲۰۰ هزار نفر پشت نوبت دریافت تسهیلات مسکن هستند.
وی ادامه داد: اکنون در قالب مشاغل خانگی مختلف مشغول فعالیت هستند از جمله خیاطی، قالیبافی، تهیه مواد غذایی داخل خانه و آشپزخانه، آرایشگری و شغلهای خدماتی دیگر فعال هستند که امیدواریم تعداد بیشتری از این افراد در طرح تامین مالی خرد و آمادهسازی شغل قرار بگیرند. همچنین با سازمان برنامه و بودجه نیز رایزنی شده است تا ضریب نفوذ شمولیت این طرح برای تعداد زیادی از مددجویان در نظر گرفته شود.
فعالیت ۱۵۰۰۰ مهدکودک در کشور
رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص وضعیت مهدهای کودک نیز گفت: مهدهای کودک مجموعههایی هستند که برای رشد کودکان در سن پیش از دبستان نیاز هستند و نباید فقط به عنوان مرکز نگهداری از کودکان باشند بلکه باید تبدیل به مراکز تقویت و استعداد یابی کودکان شوند. ۱۵ هزار مهدکودک در کل کشور مشغول فعالیت هستند که ۱۸۰۰ مهد در حاشیه شهرها و سکونتگاه های غیررسمی است. ۷۰۰۰ روستا مهد در حال فعالیت هستند. متأسفانه نگاه برخی افراد فقط به مهدهای کودک در مناطق برخوردار است، گرچه این مهدها نیز مهم هستند و البته مشکلات خاص خودشان را دارند.
قبادی دانا با بیان اینکه این مراکز توسط بخش غیردولتی اداره می شوند و از محل شهریهای که خانوادهها پرداخت می کنند، مخارجشان را می پردازند، گفت: برای قطع زنجیره انتقال کرونا، مهدها کنار مدارس تعطیل شدهاند و طبیعتاً اداره آنها دچار مشکل شد. به دنبال درخواست جامعه، مهدها و کارمندان برخی از این مهدها باز شدند که با ظرفیت محدود و رعایت پروتکل های بهداشتی شروع به کار کردند، اما همچنان بسیاری از خانواده ها از حضور بچهها در مهدها امتناع می کنند و نگرانیهایی بابت ابتلای آنها به کرونا دارند.
وی با اشاره به اینکه بنابراین وضعیت مهدهای کودک ابعاد مختلفی دارد، گفت: کاری که سازمان کرد این بود که آسیب به مهدها را به حداقل برساند. با کانون توسعه مهدها در کشور جلسهای داشتیم و سعی کردیم با همفکری خودشان آسیب ها را به حداقل برسانیم. با وزارت رفاه، معاونت اشتغال وزارت تعاون و با رئیس سازمان برنامه و بودجه جلسات متعددی داشتیم و در کمیتهای که برای مشاغل آسیب دیده تشکیل شد، مقرر شد مهدهای کودک جزو مشاغل آسیب دیده از کرونا قرار بگیرند و تسهیلات لازم به آنها داده شود.
قبادی دانا ادامه داد: نکته دیگر این است که مهدهای کودک دو متولی دارند، صدور مجوز و برنامه ها با بهزیستی است و بحث های آموزشی و پرورشی و نظارت بر آنها به عهده آموزش و پرورش گذاشته شده است. این دوگانگی کار را سخت کرده اما ما به سمتی می رویم که طرحی جامع داشته باشیم تا وظایف هر کدام مشخص باشد.
افزایش تماسهای مرتبط با کرونا با سامانه مشاورهای ۱۴۸۰
وی در ادامه به سامانه مشاروه تلفنی ۱۴۸۰ متشکل از مشاوران و روانشناسان نیز اشاره کرد گفت: این شماره تلفن در حوزه روانشناسی ازدواج، خانواده رفتار با کودکان و نوجوانان و... فعال است. در موضوع کرونا هم خط جداگانهای فعال شد که ۴۰۰ نفر مشاور کارشناسی ارشد و دکترا در ۳۱ استان فعال هستند. در سه ماه نخست امسال ۶۱۶ هزار تماس و مشاروه تلفنی انجام شده که ۵۰ هزار مورد درخصوص اختلالات مرتبط با کرونا بوده است. سامانه خود ارزیابی وضعیت روانشناسی هم تاسیس شده که سه اختلال افسردگی، وسواس و اضطراب را پایش میکند.
رئیس سازمان بهزیستی همچنین درباره بیمه اجتماعی ۱۱۳ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار شهری و روستایی نیز گفـت: در مجموع هیچ محدودیتی برای صدور دفترچه بیمه مددجویان وجود ندارد و پوشش ۱۰۰ درصدی خواهیم داشت. بیمه افراد تحت پوشش مجهول الهویه برای ۵۰۰۰ نفر طی تفاهم نامه ۳ ساله منعقد شده است.
تسهیل فرآیند فرزندخواندگی
قبادی دانا درباره تسهیل فرایند فرزندخواندگی برای پیشگیری از وقوع جرمهایی مانند فروش نوزاد گفت: باند اخیر فروش نوزادان توسط حراست بهزیستی شناسایی و با همکاری پلیس اقدام شد که البته باید با تسهیل فرایند فرزندخواندگی زمینه وقوع جرم را به حدقل برسانیم. همچنین باید با باندها برخورد قانونی شود. با این وجود همین که تعداد فرزندان نگهداری شده درمراکز در ۱۵ سال اخیر افزایش نیافته است یعنی درسالهای اخیر تعداد زیادی به فرزندخواندگی رفتهاند و حدود ۱۰ هزارنفر از فرزندی که به خانوادهها سپرده شده اند این را نشان میدهد.
رئیس سازمان بهزیستی کشورادامه داد: متقاضیان در سامانه ثبت نام میکنند و روند فرزندخواندگی و ثبت درخواست مثل سابق فقط مختص هر شهر نیست، بلکه بحث کشوری می شود و افراد در استانهای مختلف میتوانند به فرزخواندگی انتخاب شوند. البته نباید خیلی سهل انگارانه نگاه کنیم و هر یک از فرزندان عزیز به سادگی به هرکسی داده شوند، چراکه ممکن است آسیب ببینند. بنابراین می باییست شرایط به شکل قانونی با حکم دستگاه قضایی صورت بگیرد و با در نظر گرفتن شرایط لازم انجام شود. برخی تصور میکنند برای پذیرش یک کودک نیاز به تمکن مالی بالا وجود دارد که باید تاکید کنیم افراد صاحب صلاحیت الزاما پولدار نیستد بلکه شرایط اقتصادی عادی اداره فرزند را باید داشته باشند.
رئیس سازمان بهزیستی درباره موضوع ساماندهی معتادان متجاهر گفت: این مسئولیت در یک مقطع زمانی به عهده بهزیستی گذاشته شد، اما طبق قانون افرادی که برای درمان مراجعه می کنند مجرم نیستند اما افرادی که به عنوان معتادان غیرتمایلی هستند مجرم هستند. طبیعتا نگهداری مراقبت از این افراد باید توسط مجموعههای دارای ضابط قضایی صورت بگیرد. براین اساس ریاست وقت ستاد مبارزه با مواد مخدر بر این شدند که حمایت از این بخش مطابق برنامه ششم توسعه توسط نهادهای دیگر از جمله نیروی انتظامی، بسیج و سپاه صورت بگیرد.
وی درباره تامین هزینه نگهداری از معتادان گفت: تامین هزینه از ابتدا با ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده است. ستاد مبلغی را به شکل متمرکز به استانها میهد و سپس به مراکز بهزستی داده میشود. رقم دقیق بودجه این بخش که سال گذشته توسط ستاد پرداخت نشده است ۱۹.۷ میلیارد برای مراکز ماده ۱۶ در سال ۹۸ است . در سه ماهه نخست سال ۹۹ هم ۱۶ میلیارد تومان از بدهی پرداخت نشده است. با پیگیریهای صورت گرفته در سازمان برنامه و بودجه و ستاد برای تخصیص بودجه در مجموع مبلغ ۴۱ میلیارد تومان در این هفته به استانها داده میشود.
ارسال دیدگاه