استاندار آذربایجان شرقی:
هیچ چارهای جز رعایت پروتکلهای بهداشتی نداریم
تبریز(پانا) - استاندار آذربایجان شرقی با قدردانی از اهتمام مردم استان نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی، بر عزم و جدیت همه بخشها برای ریشهکن کردن بیماری کرونا تأکید کرد و گفت با توجه به اینکه زمان ریشهکن شدن بیماری کرونا هنوز مشخص نیست، بنابراین در این شرایط هیچ چارهای جز رعایت موارد بهداشتی نداریم.
به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، محمدرضا پورمحمدی در بیست و سومین جلسه ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونا، اظهار کرد: در روزهای گذشته شاهد ارتقای میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم هستیم و همه به این آگاهی رسیدهاند که چارهای جز رعایت این پروتکلها نداریم.
وی، عادیانگاری شرایط و شروع فعالیتهای اجتماعی پس از یک دوره محدودیت را مهمترین عامل افزایش آمار مبتلایان به کرونا در هفتههای اخیر دانست و گفت: خوشبختانه ما در قسمت سختافزاری کار یعنی بخش درمان و تأمین اقلام بهداشتی، مشکل خاصی نداریم و با همت بخشهای مختلف، توان مواجهه و مقابله با بیماری افزایش یافته است.
پورمحمدی ادامه داد: در حال حاضر روزانه ۵۰۰ هزار ماسک سهلایه، ۲۰۰ هزار ماسک N۹۵ و ۶.۵ میلیون لیتر مواد ضدعفونیکننده در استان تولید میشود و بخش درمان هم تمامقد مشغول به خدمترسانی است.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی در قسمت نرمافزاری است که طی یکی دو هفته اخیر با ازسرگیری برخی فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی ایجاد شده است، افزود: رسانهها و تشکلهای اجتماعی باید ارتقای آگاهی مردم و فرهنگسازی را جدی بگیرند و اطلاعات لازم را در این خصوص به جامعه منتقل کنند.
پورمحمدی در عین حال از انتشار برخی اخبار غیرواقعی در رسانهها و شبکههای مجازی انتقاد کرد و گفت: همواره از انعکاس شفاف اخبار و اطلاعات استقبال میکنیم، اما در شرایطی که جامعه نیاز به آرامش دارد، انتشار اخبار کذب شایسته نیست.
وی تأکید کرد: اطلاعاتی که مسئولان درباره بیماری کرونا ارائه میکنند به هیچ وجه دارای ملاحظات سیاسی نیست، چرا که این موضوع با سلامت مردم در ارتباط است.
پورمحمدی گفت: دستگاههای مسئول وظایف خود را به خوبی انجام دادهاند و بیشتر مردم هم انصافاً همکاری خوبی دارند؛ اما باید بر این نکته تأکید کنیم که در حال حاضر ابتکار عمل به دست خود شهروندان است.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود از همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی استان در برخورد با تخلفات بهداشتی قدردانی کرد و گفت: در حال حاضر برخوردها نسبت به روزهای ابتدایی شیوع کرونا سختتر است و اعمال قانون باید با در نظر گرفتن ملاحظات اجتماعی انجام شود.
وی در عین حال بر تشدید نظارتها در حوزه رعایت پروتکلهای بهداشتی تأکید کرد و گفت: محدودیتها باید صریح و روشن به گروههای هدف اعلام شود و در برخورد با کسانی که سلامت مردم را به خطر میاندازند اقدام قانونی صورت گیرد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین بر نظارت جدی دستگاههای مسئول بر تولید و توزیع اقلام بهداشتی، رعایت پروتکلهای بهداشتی و صرفهجویی در مصرف آب و برق در ادارات و ممنوعیت تشکیل هرگونه تجمع تحت عناوینی مثل عزا و عروسی تأکید کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی هم در این جلسه از اعمال برخی محدودیتها در شهرستانهای قرمز استان خبر داد و گفت: این محدودیتها از شنبه هفته جاری در این شهرستانها اعمال شده است.
علیار راستگو گفت: این محدودیتها از سوی کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا به ۱۱ استان ابلاغ شده است که در استان ما نیز فعلاً ۷ شهرستان مشمول این ابلاغیه هستند.
وی، مدت زمان اعمال این محدودیتها را یک هفته اعلام کرد و گفت: در صورت ادامه وضعیت قرمز در هر یک از شهرستانها، ستاد استانی کرونا میتواند تمدید محدودیتها را به ستاد ملی پیشنهاد کند.
راستگو با اشاره به مصادیق محدودیتها، گفت: هر مجموعهای که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکند با هماهنگی دستگاه قضایی و نیروی انتظامی تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم از کاهش تعداد تستهای روزانه کرونا در استان خبر داد و گفت: کاهش تعداد مبتلایان در یکی دو روز اخیر ناشی از کاهش نمونهبرداری است و هیچ تغییری در نسبت تعداد مبتلایان به تعداد تستهای انجامشده که بین ۴۰ تا ۵۰ درصد است، اتفاق نیفتاده است.
محمدحسین صومی افزود: از نظر تعداد بیماران بستریشده نیز در حال حاضر به بیشترین آمار در اواخر فروردین یعنی ۱۵۰ بستری در روز رسیدهایم، اما تعداد فوتیها نسبت به آن زمان افزایش یافته است.
وی، تعداد افراد بستری در بیمارستانهای استان را ۷۵۳ نفر و تعداد افرادی که زیر دستگاه ونتیلاتور هستند را ۱۲۷ نفر اعلام کرد و گفت: تعداد افرادی که نیاز به این دستگاه دارند به روزانه ۲۵ نفر افزایش یافته است.
صومی با بیان اینکه روزانه هزار مورد مشکوک به کرونا در استان شناسایی میشود و نسبت R۰ به ۱.۳ رسیده است، افزود: با ادامه وضعیت فعلی پیشبینی میکنیم که در دو هفته آینده، یک وضعیت غیرعادی را تجربه کنیم که بدترین وضعیت از ابتدای شیوع بیماری کرونا خواهد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه ۱۲ شهرستان استان (شامل تبریز، مراغه، مرند، میانه، اهر، بناب، چاراویماق، سراب، هشترود، هریس، جلفا و هوراند) از نظر ما در وضعیت قرمز هستند، افزود: در حال حاضر هیچ شهری با وضعیت سفید نداریم و با وجود اینکه استان ما از نظر تعداد مبتلایان در رتبه ۱۴ کشور است و به طور کلی جزو استانهای پاک هستیم، اما به احتمال قوی در روزهای آینده به سمت آلودگی بیشتر حرکت خواهیم کرد.
وی تأکید کرد: در این شرایط همه باید وارد میدان شوند؛ کمپینهای مردمی برای پیشگیری و نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و اهتمام فعالان بخش تولید برای تولید اقلام بهداشتی ضروری است.
صومی افزود: اگر در دو هفته آتی، اهتمام و جدیت در همه بخشها وجود داشته باشد روزهای خوبی را پیش رو خواهیم داشت.
فرمانداران اهر، مرند، میانه، چاراویماق، مراغه و بناب هم در ارتباط تصویری با این جلسه، گزارشی از آخرین وضعیت این شهرستانها و اقدامات انجام شده برای مقابله با بیماری کرونا ارائه کردند.
در این جلسه مقرر شد اعمال محدودیتها در ۱۲ شهرستان استان که در وضعیت قرمز هستند (۷ شهرستان در ابلاغیه قبلی و ۵ شهرستان جدید)، به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد شود.
همچنین استمرار ممنوعیت برگزاری هرگونه مراسم فرهنگی، اجتماعی و تشکیل تجمعات و نظارت جدی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی مورد تأکید قرار گرفت.
ارسال دیدگاه