اسرار فاش شده توسط سرباز جدا شده؛ رشوه، فساد، گرسنگی در ارتش کرهشمالی!
تهران (پانا) - طی سالهای گذشته ۳۳ هزار تبعه کره شمالی به کره جنوبی گریختهاند که در میان آنها تجار، افسران، زنان خانهدار حتی برخی دیپلماتها هستند که از چین به کره جنوبی رفتهاند. از سال ۱۹۹۶، تنها ۲۰ تن از منطقه غیرنظامی شده به شدت محافظت شده از خدمت گریختهاند که روه چول مین سرباز داستان ما یکی از آنهاست.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، سرباز جدا شده از ارتش کره شمالی اسراری خاص از نیروی نظامی این کشور پیچیده و پر راز و رمز آسیاسی منتشر کرده است.
روه چول مین، سرباز کره شمالی که قرار بود نماینده نیروهای جنگجوی نخبه در ارتش کره شمالی باشد حدود سه سال پیش به منطقه غیرنظامی شده بین دو کره فرستاده و در صفوف خطوط مقدم جذب شد.
در این گزارش آمده است، سرباز مذکور در پایان سال ۲۰۱۷ در سایه مهارت خوب و قدش که در مقایسه با دیگر همقطارانش در کره شمالی بلندتر بود، به هدفش رسید اما زمانی که در اولین تمرین عملی حضور یافت، شوکه شد، هیچ یک از رقیبانش حضور نداشتند آنها بعد از پرداخت رشوههایی به مسؤولان برجسته از حضور در مانور معاف شده بودند.
این روزنامه تاکید میکند، آنچه نهایتا او را به جدایی از کره شمالی واداشت ظلم و تبعیضی بود که به او میشد به اضافه گرسنگی و بیپولی که در جریان خدمت نظامی با آن روبهرو بود او دیگر مطمئن شده بود آیندهای در ارتش ندارد. طبق این گزارش، داشتن شرایط بهتر، ترفیع سریعتر و راحتتر و غذای کافی همه منوط به داشتن پول بود.
به رغم اینکه کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی بر ارتش کشورش تسلط کافی دارد اما کارشناسان نظامی آمریکایی و آسیایی از ماهها پیش میگویند، نیروهای مسلح در پیونگ یانگ از داخل گندیدهاند و از فساد و تصمیمات استراتژیک رنج میبرند که پولهای این کشور را صرف سلاحهای هستهای و آزمایشهای موشکی به جای توجه به نیروهایش میکند.
این روزنامه طبق سند دولتی کره جنوبی میافزاید، طی سالهای گذشته حدود ۳۳ هزار تن از کره شمالی از این کشور از طریق چین به کره جنوبی گریختهاند و از میان آنها پیمانکاران، تجار و تعداد اندکی دیپلماتها بودند که اکثرشان به کره جنوبی گریختند در حالیکه تنها ۲۰ تن از خدمت ارتش از طریق منطقه غیرنظامی شدیدا کنترل شده جدا شدند.
به نوشته این روزنامه، کره شمالی یکی از بزرگترین ارتشهای جهان را داراست به طوریکه ارتش آن شامل ۱.۲ نیروی فعال است. طبق سند وزارت خارجه آمریکا، پیونگ یانگ حدود یک چهارم تولید داخلی خود را صرف تجهیزات نظامی میکند این بالاترین میانگین در جهان در بین ۱۷۰ کشور است در حالیکه آمریکا تنها سه درصد تولید داخلی خود را صرف امور دفاعی میکند.
طبق این گزارش، اندکی از این مبالغ به سربازان خطوط مقدم اختصاص مییابند، طبق تاکید سرباز جدا شده که در مرزهای مشترک با نیروهای آمریکایی و کره جنوبی خدمت کرده، او پیشبینی میکرد منطقه غیرنظامی شده شامل غذای بسیار، فرماندهی منظم و آموزش متمرکز و بابرنامه خواهد بود اما او شاهد بوده که افسران برجسته غذاها را میدزدیدند.
این سرباز میگوید: یکی از افسران گفت: "نمیخواهی ترفیع بگیری"؟ او قصد داشت از من پولی به دست بیاورد اما من پولی برای پرداخت کردن نداشتم.
وی تاکید میکند: شهروندان کره شمالی چیزی از بسیاری از امور متداول در رسانههای خارجی در راس آنها وضعیت جسمانی کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی نمیدانند که از ماه گذشته میلادی ناپدید شده و شایعات را درباره مرگش داغ کرده است.
این سرباز جدا شده به برخی رنجهایی که طی هفتههای آخر قبل از گریختن از ارتش کشیده اشاره میکند به طوریکه روزهای طولانی در هنگام نگهبانی در منطقه غیرنظامی شده نخوابیده بود. پیامهایی به صورت مستمر از فرماندهاش دریافت میکرده مبنی براینکه بیدار باشد و نخوابد. او همچنین بعدا متهم به دزدیدن برنج شد؛ جرمی که اصلا مرتکب نشده بود و توسط فرماندهاش کتک خورد به اضافه اینکه جلساتی توبیخی هم داشت.
وال استریت ژورنال اشاره کرد، سرباز جدا شده در حال حاضر در سئول پایتخت کره جنوبی زندگی میکند و در سایه شیوع کرونا احساس امنیت میکند اما در عین حال به دلیل کرونا نگران خانوادهاش در کره شمالی است چراکه دولت کره شمالی تدابیر پیشگیرانه را در مواجهه با این بیماری کشنده در نظر نمیگیرد و متذکر میشود شهروند کره شمالی هیچ ارزشی در نزد نظام حاکم این کشور ندارد؛ کشوری ممکن است آنها را رها کند تا بدون هیچ توجهی با مرگ روبهرو شوند.
وال استریت ژورنال در خاتمه مینویسد: روه چول مین بسیار نگران خانوادهاش است نه فقط به خاطر کرونا بلکه به دلیل احتمال تحت پیگرد قرار گرفتن خانوادهاش در پی جداییاش از ارتش.
ارسال دیدگاه