مدیر کل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی در پاسخ به پانا

راه‌اندازی ۴۰۰ واحد تولیدی و اشتغال 5 هزار مددجوی بهزیستی در ایام کرونا

مددجویان بهزیستی برای تولید و توزیع محصولات بهداشتی کرونا در مترو و پایانه‌های مسافربری آمادگی دارند

تهران (پانا) - مدیر کل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی گفت در روزهای کرونا ۴۰۰ واحد تولیدی در ارتباط با تولید ماسک و ... ایجاد شد و ۵هزار نفر در این حوزه مشغول به فعالیت شدند.

کد مطلب: ۱۰۹۵۵۳۵
لینک کوتاه کپی شد
راه‌اندازی ۴۰۰ واحد تولیدی و اشتغال 5 هزار مددجوی بهزیستی در ایام کرونا

رضا دهقان مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: سازمان بهزیستی کشور از مهر سال ۹۸ با ابلاغ ریاست سازمان اداره کل اشتغال و کارآفرینی سازمان را ماموریت دادند که با ‏نگاه و ظرفیت سازی جدید بتوانیم در حوزه اشتغال جامعه‬ هدف بهزیستی و توسعه کارآفرینی برنامه هایی را تنظیم کنیم و منابع را ‏به صورت هدفمند به کار بگیریم و امیدواریم با روش جدید در سطح کشور و در سطح جامعه هدف بهزیستی گام های هدفمند تر را برای اشتغال و توانمندسازی ‏اشتغال آنها برداریم.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به پرسش پانا درباره اینکه در سال جاری با توجه به شیوع کرونا چقدر فرصت شغلی برای بهزیستی ایجاد شده است، توضیح داد: از همان ابتدا از کرونا به عنوان پاتک برای کرونا استفاده کنیم. در فضای مجازی پویشی راه اندازی کردیم و بر اساس اطلاعاتی که از سطح استان ها اعلام شد بالغ بر ۴۰۰ واحد تولیدی اشتغال ‏تولید‬ ماسک و محصولات ضدعفونی توسط واحدهای جامعه هدف راه اندازی شد و بالغ بر ۵ هزار نفر شاغل شدند. در شرایطی که کرونا باعث تعطیلی کسب و کار شده بود مثل برخی از هموطنان عزیز ما که جهادی وارد کار شدند، در جامعه ‏هدف بهزیستی هم واحدهای اشتغالی که فعال بودند یا ظرفیت فعال سازی مجدد را داشتند وارد میدان شدند و ۵ هزار نفر از جامعه هدف ‏و خانواده های آنها تولید محصولات در حوزه مبارزه با کرونا را صورت دادند. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که کرونا به صورت پاندمی شیوع پیدا کرد و امیدواریم زود بر طرف شود ولی با سناریوی وجود کرونا برای زمان‬ ‏محدود مواجه هستیم و باید رویکردمان را در‬ اشتغال با لحاظ کرونا تغییر دهیم.

دهقان تصریح کرد: البته برخی فرصت های شغلی ما برای مقابله با کرونا فعال هستند و برخی زمینه ها و برنامه های شغلی ما تحت الشعاع قرار گرفتند ‏ولی در حال رایزنی هستیم و با کارفرماهای بزرگ کشور وارد تعامل شدیم و با دستگاه‌های اجرایی مختلف در قسمت‌های مختلف ‏کشوری و استانی در حال تعامل هستیم و سعی می‌کنیم که بازار کسب و کار را در حوزه بهزیستی کمتر تحت تاثیر این بیماری داشته باشیم.

وی تاکید کرد: در موضوع توزیع ماسک در سطح مراکز عمومی مکاتبه‌ای با شهرداری داشتیم و واحدهای تولیدی ما کار کردند و الان هم فرصت ‏عرضه ماسک در مراکز حمل و نقل عمومی فراهم هست و‬ جامعه هدف ما این آمادگی را دارند که‬ این کار‬ را‬ انجام‬ دهند‬ و با مسئولان سازمان ‏اتوبوسرانی و حمل و نقل و پایانه ها مکاتبه انجام شد برای استقرار تحت پوشش بهزیستی برای عرضه ماسک در مراکز مربوط ‏به حمل و نقل عمومی همین روال را برای سایر استان ها و شهرهایی که جامعه هدف قرار‬ دادیم تا‬ از‬ این الگوی شهر تهران بهره‌مند شوند. امیدوارم حداقل آسیب را در فرصت های شغلی جامعه هدف بهزیستی داشته باشیم چرا که آنها از آسیب پذیری بالاتری برخوردار هستند‬ و امنیت شغلی کمتری ‏دارند و نگاه مثبت تر کارفرمایان را می‌طلبد و امیدوارم این اتفاق خوب بیفتد.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در حوزه مراکز غیردولتی که تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و درحوزه‌های سه گانه پیشگیری، اجتماعی و توانبخشی هستند مانند مراکز نگهداری روزانه و شبانه‌روزی معلولان، مراکز فعالیتی حوزه اجتماعی مانند مراکز نگهداری فرزندان بهزیستی و مهدهای کودک و مراکز ترک اعتیاد که مجوز فعالیت‌شان را از سازمان بهزیستی می‌گیرند و مراکز وابسته به سازمان بهزیستی هستند براساس مصوبات ستاد ملی کرونا اقداماتی که برای کمک به بنگاه‌های آسیب دیده در نظر گرفته شده در حال انجام است. البته دغدغه جدی ما برطرف کردن مشکلات این مراکز است و ابتکار عملی که می‌توانستیم مازاد تسهیلات دولتی در نظربگیریم این بود که تسهیلات حوزه اشتغال را با اولویت به سازمان‌های دارای پروانه از بهزیستی ارائه دهیم و این سازمان‌ها می‌توانند با همان ضوابط اعطای تسهیلات اشتغال درخواست وام کنند.

دهقان ادامه داد: این تسهیلات بانکی به میزان ۵۰ میلیون تومان و با سود ۴ درصد و مدت بازپرداخت ۷ ساله است. همچنین استفاده از مشوق‌های بیمه‌ای یکی دیگر از اقداماتی است که می‌توانیم برای کمک به این مراکز انجام هیم. همه مدیران سازمان مانند مدیران کل زنان و خانواده براساس ماموریت و تکالیفی که در قبال گروه‌های تحت پوشش خود دارند تلاش می‌کنند منابعی را برای جبران آسیب کرونا به موسسات غیردولتی وابسته بهزیستی کمک کنند و مبالغی به آنها پرداخت شود. همچنین تمامی افرادی که در این موسسات به دلیل کرونا از کار بیکار شده‌اند مانند بقیه بنگاه‌های آسیب دیده می‌تواند به سامانه کارا مراجعه کنند و از ظرفیتی که دولت در قالب مصوبه ستاد ملی کرونا برای عموم مشاغلی که در شرایط کرونا آسیب دیده‌اند در نظرگرفته است، استفاده کنند.

دهقان خاطرنشان کرد: در حوزه معلولیت‌های یک سری فعالیت‌ها به صورت تخصصی در دفتر معاونت توانبخشی در حال انجام است و تفکیک شدت معلولیت‌ها در درجات دارای معلولیت شدید و خیلی شدید و متوسط و خفیف تقسیم بندی شده‌اند. قاعدتا مبنای تقسیم بندی در اشتغال بر مبنای کمیسیون توانبخشی حرفه‌ای سازمان بهزیستی است که در حوزه توانبخشی مستقر است و ما در این شرایط نیز با همان رویکرد درجه و شدت معلولیت فعالیت‌مان را در حوزه اشتغال ادامه می‌دهیم.

وی درباره صندوق فرصت‌های شغلی معلولان گفت: اساسنامه این صندوق به تصویب دولت رسیده و یکی از ابتکار عمل‌های دولت تصویب و تعیین تکلیف صندوق فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت است. اساسنامه این صندوق ابلاغ شده و کارگروهی برای راه‌اندازی صندوق تشکیل شده تا امور جاری این صندوق در اولین فرصت براساس ضوابطی که در اساسنامه به تصویب رسیده اجرایی کنیم و این صندوق راه‌اندازی شود.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: این صندوق می‌تواند فرآیند اعطای تهسیلات را به همراه داشته باشد کارکرد دیگری که برای آن درحال طراحی هستیم این است که صدور گواهی ضمانت برای اخذ تسهیلات اشتغال که از محل تبصره ماده ۱۶ بودجه برای بهزیستی لحاظ می‌شود و این صندوق می‌تواند ضمانت برای مددجویان برای دریافت وام از بانک‌ها باشد. همانطور که گفتم بهره‌برداری از این صندوق در آینده نزدیک عملیاتی شود و دغدغه در حوزه تسهیلات و ضمانت اجرایی جامعه هدف بهزیستی را برطرف کند.

دهقان درباره مشاغل آسیب دیده در ایام کرونا نیز گفت: در حوزه معلولان به دلیل شرایط خاصی که معلولان از بُعد محدودیت‌هایی که برای فعالیت جسمانی دارند، بیشتر از بقیه تحت تاثیر کرونا هستند. البته ما مطالعه آماری مشخصی در این خصوص انجام نداده‌یم اما آنچه که بارز است این است که معلولان آسیب‌پذیر بوده‌اند و از همین رو پرداخت تسهیلات با اولویت حوزه معلولان و زنان و فرزندان بهزیستی و آسیب‌دیدگان اجتماعی بوده است و امیدوایم بتوانیم بخشی از این خسارت‌ها را جبران کنیم. کرونا در کشور همه را درگیر کرده است.

وی ادامه داد: فرصت‌‌های شغلی در حوزه جامعه هدف سازمان بهزیستی اینگونه نیست که بگوییم به طور مثال با هزار بنگاه اقتصادی مواجه هستیم. افراد جامعه تحت پوشش بهزیستی در بسیاری از بنگاه‌های کسب و کار در حال فعالیت هستند و امکان محاسبه آن کار غیرممکنی است و آنچه که ما لحاظ می‌کنیم، میزان آسیب‌پذیری است که برای این افراد در شرایطی عادی جامعه حاکم است.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور درباره برنامه این معاونت برای اشتغال بیماران خاص گفت: یکی از بحث‌های پرچالش این است که آیا مراکزی را به عنوان مراکز کسب و کار به صورت انحصاری قرار دهیم یا نه؟ این بحث بسیار پرچالش است و حتی در سطح شرکای کاری سازمان نیز پرچالش است. اینکه واحدهایی را داشته باشیم که برای گروه‌های خاص سازمان به ویژه معلولان و به ویژه معلولان غیرجسمی باشد و این افراد در در این فضاها کار داشته باشند باعث قرنطینه شدن افراد می‌شود و در نهایت باعث افت مهارت‌های اجتماعی افراد دارای معلولیت است و کارشناسان این را به عنوان اولویت توصیه نمی‌کنند و بحث اشتغال در سازمان بهزیستی این است که جامعه هدف باید با مردم عادی و عموم مردم و در بدنه مردم در فضاهای اجتماعی و کسب و کار حضور داشته باشند تا مهارت‌های اجتماعی شان کاهش پیدا نکرده و افزایش پیدا کند. بنابراین چنین نگاهی برای ما باعث پرهیز از ورود به کسب و کارهایی می شود که حالت قرنطینه برای افراد دارای معلولیت ایجاد می‌کند.

وی درباره اقدامات این سازمان به معلولانی که به صورت دستفروشی ارتزاق می‌کردند، گفت: در حوزه دستفروشی دولت تسهیلات قابل قبولی براساس وضعیت منابع کشور تعیین کرده است. این تسهیلات برای دستفروشان شامل افراد دارای معلولیت و دیگر افراد می‌شود و سازمان بهزیستی در حوزه معلولان با وزارت تعاون تعاملاتی انجام داده است و افراد تحت پوشش این منابع را به صورت کمک بلاعوض و تسهیلات دریافت کرده‌اند.

وی درباره پرداخت تسهیلات به جامعه هدف تحت پوشش بهزیستی گفت: به تمامی جامعه هدف از جمله افراد دارای معلولیت، زنان و فرزندان بی سرپرست و آسیب دیدگان اجتماعی که گروه‌های هدف سازمان بهزیستی هستند پرداخت تسهیلات بالقوه قابل پرداخت است. نکته‌ای که وجود دارد این است که این یکی از تسهیلاتی است که برای جامعه هدف در نظر گرفته شده است و تسهیلات دیگری مانند مشوق‌های بیمه‌ای در ازای اشتغال معلولان نیز ارائه می شود. تا سال گذشته بحث بازپرداخت ۲۰ درصد بیمه کارفرمایی و خویش‌فرمایی تامین اجتماعی داشتیم. براساس ماده ۱۳ در قانون سال ۹۹ بحث معافیت ۲۰ درصد کارفرمایی و خویش‌فرمایی در حال انجام است و این منابع به صورت سه ماه و شش ماه به صورت گلوبال پرداخت می‌شود.

دهقان با بیان اینکه در بحث بودجه اشتغال دو مقوله وجود دارد، گفت: اعتبارای که در اختیار داریم بانکی و بیمه‌ای است در سال ۹۹ طبق بند ب تبصره ۱۶ تعاملی که مدیران ارشد سازمان با نمایندگان مجلس داشتند و هیات دولت آنچه که مصوب شده‌است. ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای سال ۹۹ در نظر گرفته شده است که شامل وام ۵۰ میلیونی است این اعتبار در سال ۹۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود یعنی در قانون بودجه سال ۹۹ شرایط خاصتری ایجاد شد اعتبارات بانکی دیگر در حوزه تسهیلات روستایی نیز داریم از محل منابع ارزی صندوق توسعه ملی است. همچنین کمک هزینه برای شرایط خاص و کمک هزینه اشتغال برای افراد دارای معلولیت، کمک هزینه برای گروه‌های همیار زنان سرپرست خانوار و پرداخت تسهیلات خویش فرمایی با داشتن مدرک شغلی و مدرک مهارتی نیز وجود دارد.

وی گفت: درباره موضوع قانون سه درصد سهمیه استخدامی دستگاه‌های اجرایی به افراد دارای معلولیت در سال گذشته همکاری خوبی از برخی از دستگاه‌ها مانند وزارت آموزش و پرورش داشتیم و که ظرفیت قابل توجهی در نظر گرفتند. به کارگیری این ظرفیت قانونی نیازمند فرهنگ سازی در کشور است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار