رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران اعلام کرد
نحوه تامین آب در بوستان جنگلی «یاس فاطمی»
تهران (پانا) - رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران درباره چگونگی تامین آب در بوستان جنگلی یاس فاطمی گفت تامین آب مساله مهمی در پارکهای جنگلی است و با تدابیر اندیشیده شده درحدود ۵۰ لیتر در ثانیه آب از رودخانه زردبند انتقال میدهند و منابع آب دیگری نیز وجود دارد.
آرش حسینی میلانی در بازدیدی که از فضای سبز بوستان یاس فاطمی انجام شد در جمع خبرنگاران گفت: این بوستان به عنوان یکی از ستونهای فقرات کمربند سبز شرق تهران نقش بسیار کلیدی دارد، به ویژه که در سالهای اخیر سعی شد کمربند سبز قسمت شرقی با عنایات مقام معطم رهبری تکمیل شود.
میلانی گفت: بوستان یاس فاطمی مجموعهای است که خیال ما را از توسعه قسمت شمال شرق تهران راحت میکند.
او با بیان اینکه تسهیلاتی که برای مردم در بوستانهای جنگلی در نظر گرفته میشود یکی از موارد مهم و قابل توجه است، گفت: سیستم مبلمان و تسهیلات لازم حتیالمقدور ایجاد شده که قابل تقدیر است، البته نیازمند تکمیل و افزایش بهرهوری از این فضاها هستیم.
میلانی با اشاره به چگونگی تامین آب در این پارک جنگلی گفت: تامین آب مساله مهمی در پارکهای جنگلی است و با تدابیر اندیشیده شده درحدود ۵۰ لیتر در ثانیه آب از رودخانه زردبند انتقال میدهند و منابع آب دیگری نیز وجود دارد.
او تاکید کرد: باید تلاش کرد تا با تغییر الگوی کشت به سمت ترویج و کاشت کاشت گونههای بومی و کم مصرف رفت.
میلانی در پاسخ به این سوال که یکی از گونههایی که در این منطقه اخیرا نیز مبادرت به کاشت آن شده اقاقیا است که گونه بومی نیست، گفت: در قسمتهای مختلف پارک کاربریهای مختلفی وجود دارد. اقاقیا گونه پهن برگی است که نزدیک به ۸۰ سال است در کشور کاشته میشود و به لحاظ مصرف آب عملکرد خوبی داشته و کم مصرف است و کاشت آن منعی ندارد.
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه برای سوزنی برگها محدودیت کاشت ایجاد کردند، افزود: گرایش به سمت کاشت گونههای پهن برگ از جمله بادام است که مصرف آب آن بسیار کم است و باید متناسب با کاربری گونهها کاشته شود.
میلانی در پاسخ به این سوال که با توجه به آتش سوزیهای اخیر به نظر میرسد علف زنی در این بوستان انجام نشده و مسئولان میگویند چرا که نگهبانی در اینجا زیاد است، گفت: از ابتدای امسال سازمان بوستانها پیگیر بحث کنترل آتش بوده است البته اجازه دادند تا علفها رشد کامل کند و بعد علف روبی را شروع کنند چرا که با توجه به رشد گونههای بومی به نفع تنوع زیستی شهر است.
میلانی ادامه داد: علف روبی در بخشهایی از پارک انجام شده و در باقی قسمتها در حال انجام است.
او با بیان اینکه کنترل و دیدهبانی در این ببوستان مناسب است، گفت: آتشنشانی در این منطقه مستقر است و حدود ۲۰ گشت در منطقه وجود دارند و کنترل منطقه را برعهده دارند.
این عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که مدیریت بوستانهای جنگلی به صورت متمرکز به سازمان بوستانها واگذار شود و از مدیریت مناطق خارج شود، گفت: این پیشنهادی بود که در حدود یک سال در شهرداری مطرح است و معاونت برنامهریزی در حال بررسی آن است، چرا که مدیریت مناطق مختلف در خصوص پارکها متفاوت است. منتظر مشخص شدن نتیجه بررسی کارشناسی هستم تا تصمیمگیری بهینه در این مورد را انجام دهیم.
ارسال دیدگاه