معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران:
گردشگری دانشآموزی در مسیر توسعه گردشگری شهری است
ساری (پانا) - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران اقدامات سازمان دانشآموزی در راهاندازی گردشگری دانشآموزی را در مسیر توسعه گردشگری شهری و گامی مؤثر برای اغنای روحی و پرورش روان دانشآموزان برشمرد.
طرح گردشگری دانشآموزی که چندین سال است در سازمان دانشآموزی کشور شروع شده است، با پیشتازی سازمان دانشآموزی مازندران به صورت ویژه در مناطق دارای جاذبههای گردشگری برای دانشآموزان داخل و خارج استان به اجرا درمیآید. سازمان دانشآموزی مرکز، کشور را به پنج قطب تقسیم کرده و با توجه به ویژگیهای استان مازندران و ظرفیتها و موفقیتهای آن، دبیرخانه دائمی گردشگری قطب دو کشور به مازندران داده است.
در این طرح، برخی از مدارس شبانهروزی خالی از دانشآموز، مانند مدرسه راهنمایی شبانهروزی حضرت زینب ورسک تبدیل به مجتمع گردشگری آموزشی برای حضور و اقامت دانشآموزان برای هدفدار کردن اوقات فراغت دانشآموزان و در عین حال آگاهیبخشی به آنان پیرامون مسائلی همچون احترام به محیط زیست، تعامل با دیگران، کار گروهی، مسئولیتپذیری، آشنایی با جاذبههای کمتر شناختهشده گردشگری و آشنایی با زندگی گذشتگان و نیاکان است.
بخشی از مدرسه ورسک که کنار ریل راهآهن واقع شده، به موزه مدرسه تبدیل خواهد شد تا دانشآموزان حال و هوای مدارس قدیمی را نیز تجربه کنند.
مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران برای در جریان قرار گرفتن روند بازسازی این مدرسه با حضور مدیر سازمان دانشآموزی استان و مدیرکل نوسازی استان از آن بازدید کرد. او در حاشیه این بازدید به پانا گفت: «در سالهایی که از نظر اقتصادی با مشکل مواجه هستیم ظرفیتهای خفته را باید بیدار و از آنها استفاده کرد که یکی از آنها مدارس شبانهروزی خالی از دانشآموز به دلیل کاهش جمعیت روستایی است و چه بهتر که این بهرهمندی در خود آموزش و پرورش رخ دهد.»
او بهرهمندی از فضاهای در اختیار آموزش و پرورش در مسیر پرورش دانشآموزان را مهمتر از حیطه آموزش و گامی مؤثر برای اغنای روحی دانشآموزان برشمرد.
رازجویان با تأکید بر اینکه گردشگری شهری فقط احداث پارک و بوستان نیست و به معنای استفاده از تمام ظرفیتهای موجود است، گفت: «گردشگری شهری نیاز به احداث فضای بازی کودکان، فضای آموزشی و ورزشی، بازسازی اماکن تاریخی که هویت شهر محسوب میشوند، فروش صنایع دستی، فعالیت موزهها و برخورداری از محل اقامت مناسب، سیستم حمل و نقل روانسازی ترافیک دارد.»
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران ضمن اشاره به اینکه گردشگری صنعتی است برای ایجاد درآمد که در دولتهای موفق به آن توجه شده است و با اشاره به تحریمها و مضیقههای فعلی کشور، بر توسعه گردشگری داخلی تأکید کرد و گفت: «اقدامات سازمان دانشآموزی در راهاندازی گردشگری دانشآموزی، در مسیر توسعه گردشگری شهری و توجه به پرورش روان دانشآموزان است.»
رازجویان در پاسخ به سوالی مبنی بر طولانی بودن روند بروکراسی در اقدامات این چنینی، گفت: «کاهش بروکراسی در نظام اداری که همه هم از آن شکایت دارند، اولین مقولهای بود استاندار مازندران به آن پرداخت و دستگاههای اجرایی را به کاهش آن مکلف کرد، سازمان اقتصاد دارایی استان موارد را احصا کرد و در شورای برنامهریزی استان مطرح شد، صنعت و معدن برای صدور موافقتنامه اصولی زمان ده روزه را به یک روز و نیم کاهش داد که البته این هم باید به ساعت تبدیل شود. مردم و کارمندان به بروکراسی خو گرفتند و تغییر آن به زمان نیاز دارد اما برای تغییر آن استان عزم خود را جزم کرده است.»
ارسال دیدگاه