تراژدی قتل دختر ۱۴ ساله‌ای که از خانه فرار کرد

قربانی خانه پدری

تهران (پانا) - مرد خشمگین که در اقدامی هولناک دختر ۱۴ ساله‌اش را به قتل رسانده در حالی بازداشت شده که مدعی است برای دفاع از ناموسش مرتکب این جنایت شده است.

کد مطلب: ۱۰۷۵۹۲۹
لینک کوتاه کپی شد
قربانی خانه پدری

به‌گزارش ایران، عصر یکم خرداد امسال در یکی از روستاهای سفید سنگان لمیر از بخش حویق شهرستان تالش جنایتی رخ داد که انعکاس آن بازتاب گسترده‌ای در کشور داشت. در این ماجرا مردی ۴۰ ساله دختر ۱۴ ساله‌اش را به‌خاطر اینکه با پسری ۳۵ ساله از خانه فرار کرده بود با داس به قتل رساند. پس از دستگیری متهم، این مرد مدعی شد دخترش به آن پسر علاقه‌مند شده بوده و قصد ازدواج داشته اما وی به‌خاطر تفاوت سنی زیاد و اینکه چنین ازدواجی را به صلاح دخترش نمی‌دانسته او را از این کار منع و با ازدواجشان مخالفت کرده بود تا اینکه پسر جوان با فریب دخترش او را وادار به فرار از خانه کرده بود.

پدر رومینا در اعتراف‌های خود گفت: دخترم درس می‌خواند وقت ازدواجش نبود آن هم با پسری که دو برابر سن خودش را داشت. روز حادثه من عصبانی شدم نمی‌توانستم تحمل کنم دخترم بازیچه دست پسری شود که قصدش فریب دخترم بود. آنقدر خشمگین بودم که یک لحظه دیوانه شدم و با داس دخترم را کشتم. نمی‌خواستم او را بکشم فقط می‌خواستم بترسانمش حالا هم بشدت پشیمانم و هرگز خودم را نمی‌بخشم. من خیلی عصبانی بودم و کنترلی بر رفتارم نداشتم.

اظهارات عموی رومینا
اسفندیار، عموی رومینا درباره این جنایت به یکی از رسانه‌های محلی گفت: بهمن از مدتی قبل عاشق رومینا شده و او را با حرف‌هایش فریب داده بود. او به پلیس گفته برادرزاده‌ام به خواست خودش با او فرار کرده بود اما او رومینا را با زور و تهدید به اینکه اگر همراهش نرود وی را می‌کشد ۶ روز با خودش برد. برادرم به پلیس شکایت کرد بعد هم به بهانه اینکه بزرگان فامیل وساطت کرده‌اند و اجازه ازدواج داده‌اند او را به محلی کشاندیم و پلیس دستگیرش کرد.
وی گفت: بهمن، رومینا را اغفال کرده بود او قصدش ازدواج نبود برادرم به خاطر رفتارها و مزاحمت‌های او به مرز جنون رسیده بود. بهمن مدام ما را تهدید و فحاشی می‌کرد. آخر هم با فرستادن یک عکس از رومینا برای برادرم او را به حدی رساند که دست به چنین کاری زد. اگر از رومینا عکسی نمی‌فرستاد این مسائل پیش نمی‌آمد. اصلاً کدام مردی وقتی بخواهد با یک دختر ازدواج کند، عکسش را در اینستاگرام می‌گذارد؟ برادرم غیر از رومینا یک پسر ۶ ساله هم دارد الان زندگی آنها نابود شده است و مادرش اصلاً حال خوبی ندارد.
این در حالی است که بهمن به پلیس گفته است که عاشق رومینا بوده و قصد ازدواج داشته اما خانواده رومینا به خاطر تفاوت مذهبی و اختلاف سنی زیاد با این ازدواج مخالفت کردند و آنها هم با هم فرار کردند اما وقتی از سوی پلیس دستگیر شدند رومینا اصرار داشت او را به خانواده‌اش تحویل ندهند اما به حرف‌های رومینا توجهی نکردند و این فاجعه به بار آمد.

ورود دادستانی و بهزیستی به پرونده قتل رومینا
رضا جعفری معاون امور اجتماعی بهزیستی گیلان دراین باره به ایرنا اعلام کرد: به‌دلیل ماهیت جرم، دادستان مطابق با ماده ۵ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان به‌عنوان مدعی‌العموم ورود پیدا کرده است و بهزیستی نیز به‌عنوان سازمان دولتی مدافع حقوق کودکان، تمام تلاش‌ خود را برای احقاق حقوق حقه این کودک انجام می‌دهد. بهزیستی از همه ظرفیت‌ها و امکانات برای تحقق این مهم استفاده خواهد کرد و در عین حال به‌دلیل ماهیت جرم و درگیری عاطفی و روانی و اجتماعی با هماهنگی دادستان به انجام حمایت‌های روانی_اجتماعی از سایر اعضای خانواده برای کاهش آسیب‌های روانی خواهد پرداخت. وی گفت: اورژانس اجتماعی شهرستان پس از وقوع قتل از طریق مراجع رسمی در جریان واقعه قرار گرفت و قبل از آن ما از این درگیری خانوادگی خبر نداشتیم اما چه بسا اگر با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی قبل از بروز این حادثه تماس می‌گرفتند می‌توانست سرنوشت بهتری را برای کودک و خانواده ایشان رقم بزند که این موضوع فرهنگ مسئولیت‌پذیری از سوی همه آحاد جامعه را یکبار دیگر به همگان گوشزد می‌کند.

قتل این دختر توسط پدرش نمونه‌ای از نقض آشکار حقوق کودک توسط فردی است که بیشترین انتظار حمایت و پشتیبانی از او برای رشد، تربیت و پرورش صحیح کودک می‌رفته است اما به‌دلیل فقر آگاهی و وجود باورهای متعصبانه مرتکب عملی شده که سبب جریحه‌دار شدن احساسات مردم شده است. وی اضافه کرد: کودک‌آزاری یکی از آسیب‌های شایع در همه جوامع اعم از توسعه یافته یا در حال رشد است و کودکان در همه خانواده‌ها، فارغ از ویژگی‌های طبقاتی، درآمدی، تحصیلاتی، قومی و مذهبی به‌دلیل وابستگی جسمی و مالی به سرپرستان، احساس تملک از سوی والدین نسبت به کودکان، نا‌آگاهی والدین از شیوه‌های تربیتی، مشکلات زمینه‌ای مانند وجود تنش‌ها و اختلافات خانوادگی، ابتلا به سوء مصرف مواد و اختلال روانی در معرض مخاطرات انواع کودک‌آزاری اعم از جسمی، روانی - عاطفی، جسمی، غفلت و بی‌توجهی جنسی هستند.

دستور معاون رئیس جمهوری برای پیگیری پرونده
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده نیز در پیامی خواستار رسیدگی و پیگیری ویژه در پرونده قتل رومینا شد و از مسئول حقوق شهروندی این معاونت خواست تا هرچه سریعتر موضوع را پیگیری کنند.

نگاه کارشناس
محمدرضا زمانی علویجه، حقوقدان درباره قتل رومینا گفت: ورود بهزیستی به پرونده قتل رومینا بی‌فایده است و در بحث حقوقی ورود بهزیستی هیچ تأثیری در روند پرونده ندارد فقط دادستان به‌عنوان مدعی العموم می‌تواند از پدر این دختر به‌عنوان قاتل شکایت کند.
زمانی در پاسخ به این سؤال که چه مجازاتی در انتظار پدر رومیناست تصریح کرد: به طور قطع حکم قصاص برای پدر این دختر نوجوان صادر نخواهد شد و تنها از جنبه عمومی جرم برای متهم پرونده حبس یا در مواردی تبعید در نظر گرفته می‌شود. چند سال پیش هم پرونده‌ای مشابه در خوی داشتیم که قاتل پدر خانواده بود و به حبس محکوم شد. به طور کلی در پرونده‌های اینچنینی پدر محکوم به قصاص نمی‌شود اما ممکن است به ۳ تا ۱۰ سال حبس که بستگی به نظر قاضی دارد و پرداخت دیه محکوم شود.
این وکیل دادگستری در جواب این پرسش که آیا دفاعیات متهم مبنی بر اینکه قتل ناموسی بوده تأثیری در حکم دارد، خاطرنشان کرد: در بحث صدور حکم فقط قاضی می‌تواند حد را مشخص کند که آن هم بر اساس ادله، مدارک و نظریه‌های کارشناسی است.

وی ادامه داد: از آنجایی که قاتل خود، ولی دم بوده است، دیگر حکم قصاص اینجا معنایی ندارد. اما حبس و دیه وجود دارد که بازهم تصمیم چگونگی آن با قاضی پرونده است. دیه هم ابتدا به مادر، سپس به خواهر و برادر تعلق می‌گیرد.»
سرهنگ اکرم حسین‌زاده، روانشناس نیز در این باره به «ایران» گفت: تفکرهای اشتباه که گاه از سوی فرزندان سر می‌زند، چالش‌های زیادی را در خانواده ایجاد می‌کند این تفکرها اشتباه هستند اما اشتباه بیشتر آن است که بخواهیم بدون توجیه درست ومنطقی و با اجبار این تفکر را از ذهن آنها جدا سازیم. در این پرونده نوجوانی در سن ۱۴ سالگی دلباخته مرد رؤیاهای خود شده است او درست در سنی که نیازبه محبت داشته است این نیاز را از فرد دیگری که خواستگارش بوده است گرفته درحالی که پدر مخالف این ازدواج است هرچند پدر منطقی تصمیم گرفته است اما با چوب خط کش و زور که نمی‌توان کسی را مجبور به اطاعت کرد.

این پدر اول باید نقش پدری خود را درست ایفا می‌کرد قطعاً این دختر از ابتدا رابطه عاطفی خوبی با پدر نداشته است. در بسیاری از پرونده‌هایی که ما شاهد فرار دختر از خانه هستیم اکثراً به‌خاطر فقر محبت و عاطفه دست به چنین اعمالی زده‌اند هیچ وقت کسی از جایی که احساس آرامش کند فرارنمی کند حتی اگر فرد بیگانه‌ای در صدد فریب او باشد.
از سوی دیگر پدر آنقدر اسیر طغیان وخشونت شده که اختیار از کف داده است. درست است نوجوان اشتباه تصمیم گرفته است اما چرا به جای اینکه او را راهنمایی کند از راه اجبار و خشونت وارد شده است او می‌توانست با استفاده از راهنمایی‌های مشاورانی که در این حوزه کار می‌کنند دخترش را با تصمیم درست روبه‌رو کند که در نهایت او با انتخاب درست خودش این تصمیم را نگیرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار