اطلاعیه دفتر معاون اول رییسجمهور در مورد واگذاری سهام عدالت
اهتمام جدی جهانگیری برای واگذاری دقیق و علمی سهام عدالت به مردم با هدف انتفاع هر چه بیشتر آنان
تهران (پانا) - دفتر معاون اول رییس جمهور ضمن مجعول دانستن مطلب منتشر شده در یکی از سایتهای خبری درباره مواضع دکتر جهانگیری در خصوص واگذاری سهام عدالت به مردم، هدف از انتشار این مطلب را ایجاد شبهه در اذهان عمومی دانست و اطلاعیهای را برای تنویر افکار عمومی و آگاهی مردم منتشر کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، متن اطلاعیه دفتر معاون اول رییس جمهور به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
بدنبال درج مطلبی مجعول در یکی از سایت های خبری که با هدف ایجاد شبهه در اذهان عمومی نسبت به مواضع جناب آقای دکتر جهانگیری معاون اول محترم رییس جمهور درخصوص واگذاری سهام عدالت به مردم منتشر گردیده است، نکات زیر برای تنویر افکار عمومی و آگاهی ملت شریف ایران اعلام می شود:
۱- پرواضح است که هدف اصلی از واگذاری سهام عدالت علاوه بر استقرار و گسترش عدالت در جامعه، مشارکت دادن هر چه بیشتر مردم در اقتصاد به منظور ایجاد و تقویت بخش خصوصی توانمند و واقعی در کشور است.
۲- سوابق فکری، مدیریتی و اجرایی جناب آقای دکتر جهانگیری معاون اول محترم رییس جمهور بیانگر این مهم است که ایشان همواره مدافع بخش خصوصی کشور بوده و این موضوع آنچنان روشن و بدون ابهام است که نیازی به شرح و بیان بیشتر نیست. عملکرد و مواضع شفاف ایشان بعنوان وزیر صنایع و معادن در دولت اصلاحات در خصوص ضرورت واگذاری سهام شرکت ها و کارخانجات بزرگ دولتی به طبقات متوسط و ضعیف جامعه نیزگویای این امر است.
۳- برگزاری جلسات متعدد شورای عالی اجرای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی به ریاست جناب آقای دکتر جهانگیری معاون اول محترم رییس جمهورکه یکی از دستور جلسات اصلی و مهم آن در طول سال های گذشته به نحوه واگذاری سهام عدالت به مردم و تدوین دستورالعمل های لازم برای آزاد سازی این سهام اختصاص داشته است، نمونه دیگری از این دست می باشد.
۴- حضور جناب آقای دکتر جهانگیری معاون اول محترم رییس جمهور در مراسم های مختلف مرتبط با واگذاری و رونمایی از سهام عدالت و مهمتر از آن اهتمام ایشان در حوزه گفتمان سازی سهام عدالت به نحوی که این واگذاری اولا دقیق و علمی باشد و ثانیا منجر به انتفاع هر چه بیشتر مردم شود، شاهدی دیگر بر این مدعاست. این گفتمان سازی نیز با موضع گیری و گفتگو با رسانه ها و بعضا بیان و تشریح جزئیات نحوه آزاد سازی سهام عدالت با هدف آگاهی بخشی و جلب مشارکت مردم برای اجرای موفقیت آمیز این طرح بزرگ ملی صورت گرفت.
در پایان لازم می دانیم به گزیده ای از مواضع و بیانات جناب آقای دکتر جهانگیری معاون اول محترم رییس جمهور که در طول سال های گذشته و در مناسبت های مختلف در خصوص سهام عدالت ایراد شده است، به شرح ذیل اشاره کنیم.
دفتر معاون اول رئیس جمهور
گزیده ای از اظهارات معاون اول رییس جمهور در خصوص سهام عدالت در دولت های یازدهم و دوازدهم
جلسه شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ( ۶/ ۷/ ۱۳۹۳)
دکتر اسحاق جهانگیری در این جلسه سیاستهای کلی اصل ۴۴ را از پراهمیتترین سیاستهای کشور برشمرد و گفت: تصویب و ابلاغ این سیاستها اقدامی مهم و بزرگ برای ورود بخش خصوصی به اقتصاد کشور بود و با توجه به رویکرد دولت یازدهم برای اجرای سیاستهای کلی مقام معظم رهبری، امیدوارم با آسیب شناسی اقدامات گذشته، شاهد تلاش و اهتمام جدی برای اجرای دقیق این سیاستها در آینده باشیم.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به گزارش رییس سازمان خصوصی سازی و واگذاریهای صورت گرفته که تا کنون در مجموع به ارزش ۱۳۳ هزار میلیارد تومان بوده است، گفت: لازم است تلاش مجدانه ای برای تداوم بخشی به روند واگذاریها البته با روش صحیح و بدون تکرار اشتباهات گذشته انجام شود.
در این جلسه دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ را یکی از جلسات مهم کشور برشمرد و گفت: مجلس شورای اسلامی وظایف خوبی را همچون کارآفرینی، بهبود فضای کسب و کار و مشارکت بخش خصوصی برای این شورا در نظر گرفته که باید تلاش گردد تا این وظایف به شکل درستی اجرا شود.
محسن رضایی همچنین بر لزوم نگاه جامع نسبت به سیاستهای کلی اصل ۴۴ تاکید کرد و افزود: موضوع واگذاری تنها یک بخش از این سیاستهاست و مسائل دیگری همچون آزادسازی اقتصاد و کنارگذاشتن انحصارات دولتی نیز در این سیاستها گنجانده شده که لازم است با نگاهی جامع به همه وظایف تعیین شده در این سیاستها عمل شود.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی دادستان کل کشور نیز در این نشست با اشاره به برخی انحرافات که در گذشته در اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ صورت گرفته گفت: فلسفه ابلاغ این سیاستها، کاهش تصدی گری دولت و جذب سرمایه از بخش خصوصی است و باید با پرهیز از تکرار خطاهای گذشته نسبت به تحقق خواسته های مقام معظم رهبری اقدام کنیم.
همچنین رحیمی رییس کل دیوان محاسبات کشور و فولادگر نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به حساسیت مجلس بر حسن اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴، بر لزوم نظارت و پیگیری دقیق اهداف قانون گذاران در تصویب این سیاستها تاکید کردند.
در این جلسه که وزرای امور اقتصادی و دارایی، دادگستری، تعاون و کار و رفاه اجتماعی، رئیس کل بانک مرکزی، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، رییس کل سازمان بازرسی کل کشور و شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، رئیس کل سازمان خصوصی سازی گزارشی در خصوص آخرین وضعیت واگذاریها، روند گذشته واگذاریها و آسیب شناسی آنها، دیدگاههای دولت جدید و اقدامات سازمان خصوصی سازی در دولت تدبیر و امید در یکسال اخیر ارایه کرد.
در این گزارش ضمن اشاره به خلاصه ای از عملکرد واگذاریها طی سالهای ۸۰ تا نیمه دوم سال ۹۲، میزان تحقق اهداف درآمدی حاصل از واگذاریها در این مدت و همچنین آسیبهای ناشی از واگذاریهای گذشته در قالب یک گزارش مطرح شد.
در گزارش سازمان خصوصی سازی همچنین ضمن اشاره به آسیبهای مربوط به طرح توزیع سهام عدالت، اعلام گردید که میزان واگذاریهای صورت گرفته در یک ساله اخیر در دولت تدبیر و امید برابر با ۳۵ درصد کل واگذاریها در دوره ۱۲ ساله ۱۳۸۰ تا ۹۲ بوده، ضمن آنکه "با توقف انتقال مستقیم سهام به نهادهای شبه دولتی و با تصویب شیوه نامه تشویق بخش خصوصی" بیش از ۹۰ درصد از واگذاریهای انجام شده در یک سال اخیر، واگذاری به بخش خصوصی واقعی بوده است.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی در ادامه این گزارش با اشاره به ارزش واگذاریهای صورت گرفته از سال ۸۰ تا نیمه دوم سال ۹۲، گفت: ارزش واگذاریها در این ۱۲ سال حدود ۹۸ هزار میلیارد تومان بوده است که حدود ۱۶ درصد از این واگذاریها به صورت انتقال مستقیم سهام و مربوط به رد دیون دولت، ۲۷ درصد مربوط به سهام عدالت و ۵۷ درصد مابقی به شکل فروش سهام یا دارایی به عموم متقاضیان بوده است.
وی افزود: البته از این ۵۷ درصد واگذاری که به شکل عرضه به عموم متقاضیان بوده، تنها ۱۲ درصد واگذاری به بخش خصوصی واقعی بوده و بقیه در قالب واگذاری به شرکتها و نهادهای شبه دولتی انجام شده است.
جلسه شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی (۹۳/۱۱/۲۱)
دکتر اسحاق جهانگیری در جلسه شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی اظهار داشت: سهام عدالت میتواند بعنوان یک دارایی ارزشمند و امکانی خوب برای مردم محسوب شود اما عدم تحقق اهداف این طرح، امکان آزاد سازی سهام عدالت را با مشکلاتی روبرو کرده بنابراین لازم است در پیش نویس "لایحه سامان دهی سهام عدالت" راهکارهای مناسبی برای رفع این مسائل ارائه شود تا بتواند پاسخگوی اشکالات فعلی باشد.
در این جلسه که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رییس کل بانک مرکزی و رییس دیوان محاسبات کشور و نیز شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی حضور داشتند، وزیر اموراقتصادی و دارایی گزارشی از تاریخچه طرح سهام عدالت و چالشها و مشکلات کنونی آن و سیر مراحل تهیه"لایحه سامان دهی سهام عدالت" ارایه کرد.
بر اساس این گزارش جلسات متعددی جهت تهیه بسته سیاستی ساماندهی سهام عدالت و الگوی پیشنهادی در کمیسیون تخصصی این شورا برگزار شده تا مسائلی چون مدیریت سهام واگذار شده، ابهامات موجود در شیوه شناسایی مشمولان بازمانده این طرح، قیمت گذاری سبد دارایی سهام عدالت و در نهایت امکان آزاد سازی این سهام برگزار شده و پیش نویس اولیه آن نهایی شده است .
در این نشست پس از بحث و تبادل نظر در باره اشکالات و چالشهای طرح سهام عدالت، پیشنهادات و راهکارهایی برای حل این مسائل و اجرای هرچه بهتر این طرح مطرح و پس از بررسی طرح پیشنهادی کمیسیون شورا، ادامه بررسی این طرح پیشنهادی به جلسه آتی موکول شد.
ارسال دیدگاه