افزایش نرخ ارز در سایه نوسانات بازارهای موازی و خودرو
تهران (پانا)- رییس کانون صرافان با اشاره به اینکه رشد قیمتها در بازار خودرو و سایر بازارهای جذاب سرمایهگذاری از عوامل تاثیرگذار در افزایش قیمتهای بازار ارز است، می گوید نباید همه توجه را روی ارز گذاشته و از مدیریت سایر بازارهای موازی غفلت کنیم.
به گزارش ایرنا، «کامران سلطانیزاده» درباره رشد قیمتها در بازار ارز، گـفت: همه فاکتورها و عوامل اقتصادی به هم مرتبط بوده و بازارهای مختلف از یکدیگر تاثیر می گیرند.
وی گفت: در هفته های اخیر، به دلیل رشد قیمتها، جذابیت خرید و فروش ارز بالا تر رفته و به تبع آن، میزان مراجعه به صرافیها برای خرید افزایش یافته است.
فرصت آربیتراژی در بازار ارز
رئیس کانون صرافان با اشاره به فرصت آربیتراژ در قیمت ارز (فاصله قیمتی میان نرخ صرافی و نرخ بازار آزاد)، گفت: در برخی موارد، عمده خریداران ارز افرادی هستند که ارز را از صرافیها خریده و برای فروش به بازار آزاد می برند که این گروه، دلالان و واسطه ها هستند.
سلطانیزاده خاطر نشان کرد: زمانی که قیمت ارز بالا می رود فعالیت های این گروه زیاد شده و اقدام به خرید ارز از صرافیهای میکنند؛ در صورت افت قیمت ارز، فعالیت آنها نیز کاهش می یابد.
وی گفت: هرچه که فاصله قیمتی بین ارز صرافی و ارز بازار آزاد کمتر باشد شلوغی جلوی صرافیها کمتر می شود.
تاثیر منفی نوسانات قیمتی بازارهای موازی و خودرو بر بازار ارز
سلطانیزاده درباره علت رشد قیمتها در بازار ارز گفت: در دوره های مختلف، بازارهای موازی تاثیر منفی بر بازار ارز داشته اند؛ به عنوان مثال افزایش قیمت خودرو در روزهای اخیر از عوامل تاثیرگذار بر بازار ارز بوده به طوری که قیمت ارز از این موضوع تاثیر گرفته است.
رئیس کانون صرافان گفـت: همه بازارها به هم وابسته و از یکدیگر تاثیر می پذیرند، بنابراین باید همه آنها را رصد و مدیریت کرد. در دو سال گذشته مدیریت همزمان و هدفمند و همچنین کنترل فضای مجازی در اکثر بازار هایی که فضای کاذب روانی داشتند، موجب کنترل خوبی شده بود.
وی افزود: در صورتی که یک بازار مانند ارز را تحت کنترل گرفته و مدیریت کنیم، اما سایر بازارها مانند خودرو را به حال خود رها کنیم، مشکل ساز خواهد شد و تحولات قیمتی و نوسان های شدید در آن بازار، بر سایر بازارها تاثیر منفی خواهد گذاشت.
سلطانیزاده اضافه کرد: این روزها بازار خودرو و رشد قیمتها در آن، باعث نوسان در سایر بازارها از جمله ارز شده و اثر منفی روانی بر سایر بازارها بر جای گذاشته است.
رئیس کانون صرافان تاکید کرد: نباید همه توجهات روی ارز باشد و از سایر بازارها مثلا خودرو غفلت کنیم.
تامین نیاز ارزی خریداران توسط صرافیها
سلطانیزاده درباره وضعیت عرضه ارز، گفت: صرافیهای مجاز با توجه به شبکه فروش در تامین و عرضه ارز مشکلی ندارند و با دریافت مدرک، ارز مورد نیاز متقاضیان را به آنها می فروشند.
وی درباره معاملات سامانه نیما نیز اظهار داشت: صادرکنندگان در حال عرضه ارز در نیما هستند، اما قیمتی که در نیما می گذارند گاهی به قیمت حواله آزاد نزدیک شده است.
برقراری ثبات و تعادل نسبی در بازار ارز
رئیس کانون صرافان گفت: باید توجه داشت که وضعیت تعادل بازار ارز نسبت به سال های گذشته بهتر و آرامتر شده است.
وی افزود: درسال ۹۷ قیمت دلار تا ۱۹ هزار تومان نیز بالا رفت، اما با مدیریت، کنترل و حذف دلالان، شرایط بهتر شد و ثبات نسبی در بازار ارز حاکم شد.
سلطانیزاده خاطر نشان کرد: حتی بررسی وضعیت بازارهای مختلف نشان می دهد که وضعیت مدیریت بازار ارز در دو سال اخیر نسبت به سایر بازارها (مانند خودرو و ملک) موفق تر بوده به طوری که بازار ارز در مقایسه با آنها ثبات بیشتری را تجربه کرده است.
ارسال دیدگاه