به بهانه هفته تکریم خیرین مدرسه‌ساز؛

سلوک خالصانه »حافظی» باعث بیداری دل و تحول در عمل به هنگام بی‌‌وفایی‌‌های روزگار شد

تهران (پانا) - هر کسی که کار مدرسه‌سازی را بفهمد و بشناسد ماجرای زندگی »حافظی» را می‌داند؛ از سابقه کاری و زندگی این مرد بزرگ تا ماجرای خیر شدنش. محمدرضا حافظی، رئیس انجمن خیرین مدرسه‌ساز ایران بود، 20 سال ریاست مجمع خیرین مدرسه‌ساز را برعهده داشت و با دوستان خیرخواه با عزم و اراده در یک مسیر معنویی گام برداشت و در جای جای ایران مدرسه ساخت.

کد مطلب: ۱۰۷۲۴۰۸
لینک کوتاه کپی شد
سلوک خالصانه »حافظی» باعث بیداری دل و تحول در عمل به هنگام بی‌‌وفایی‌‌های روزگار شد

محمدرضا حافظی ثروتمند بود اما قلب او بیش از دارایی‌اش وسعت داشت. حساب بانکی را به خوش قلبی‌اش گره زده بود، هرجا گوشه ایران کم و کاستی بود، با سرمایه‌اش و دوستان خیر خود جبران می‌کرد و برای دانش‌آموزان و آینده‌سازان کشور، خانه دانش و فضیلت می‌ساخت.

محمدرضا حافظی متولد سال ۱۳۱۰، رئیس انجمن خیرین مدرسه‌ساز ایران بود. او بیش از ۱۴ مدرسه در کشور ساخته بود. حافظی از سال ۱۳۷۸ به ریاست جامعه خیرین مدرسه ساز کشور انتخاب شد و حدود ۲۰ سال در این سمت به فعالیت پرداخت. او دارای مدرک دکترای مدیریت از دانشگاه نیوپورت کالیفرنیا بود. حافظی در روز سه شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ در سن ۸۸ سالگی در تهران درگذشت و اکنون از حافظی به عنوان پدر مدرسه‌سازی ایران یاد می‌شود.

حافظی همواره به کار مقدس مدرسه‌سازی توجه داشت و از ۲۳ سال گذشته تا به امروز در مسیر مدرسه‌سازی گام‌های بزرگی برداشت و در کنار ساخت ۱۴ مدرسه در کشور، در مجمع خیرین مدرسه‌ساز نیز کمک‌های خیران را برای مدرسه‌سازی در نقاط مختلف کشور جمع‌آوری و ساماندهی می‌کرد.

از جمله اقدامات حافظی می‌توان به ریاست جامعه خیرین مدرسه ساز و مشارکت در ساخت بیش از ۵۰ درصد مدارس کشور، ساخت و نوسازی ۱۴ مدرسه در کشور با هزینه شخصی، ساخت و نوسازی مدارس ایرانیان خارج از کشور خیرسازی و تشویق به مشارکت در امر خیر و مدرسه سازی، کمک به صندوق نیکوکاری دانشگاه تهران و بنیاد حامیان دانشگاه تهران اشاره کرد.

آن گونه که خود او گفته بود:‌ مبنای اصلی این کارم، مرگ پسر جوانم "امیر حافظی" بود.

حافظی درباره آغاز فعالیت خود در امر مدرسه‌سازی گفت: فوت پسرم باعث تنبهی در زندگی من شد، من در زمان حیات پسرم از او حمایت‌های مالی می‌کردم و تصورم این بود که او پول‌ها را در مسیر نادرستی هزینه می‌کند، اما بعد از فوتش دیدم در جوانی کار خیر انجام می‌داده و به نیازمندان کمک می‌کرده است. او بود که به من یاد داد عبادت به جز خدمت خلق نیست و من هیچگاه نمی‌توانم این خاطره را فراموش کنم. بعد از فوت پسرم منزلی را که در منطقه جردن برای زندگی این دو جوان خریده بودم، فروختم و اولین دبیرستان را در زادگاهم به نام پسرم ساختم.

هفته جاری، هفته تکریم خیرین مدرسه‌ساز است جا دارد از مردی که فوت او فضای رسانه‌ای کشور را تحت تاثیر قرار داد و عشق به مدرسه‌سازی را به معنای واقعی کلمه تعریف کرد، یاد کنیم.

محمدرضا حافظی پس از سال‌ها تلاش در عرصه مدرسه‌ساز و درست یک روز پس از برگزاری آئین نکوداشتی با عنوان «مهر خوبان» که از سوی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس و با حضور محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه و سید جواد حسینی سرپرست پیشین وزارت آموزش و پرورش در باغ موزه هنر ایرانی دار فانی را وداع گفت.

در این مراسم بود که از کتاب حافظی رونمایی شد، آئینی که به دلیل کسالتش، بدون حضور او برگزار شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار