دیابتی ها هنگام افطار مواد غذایی را در یک وعده کامل مصرف نکنند

خبرگزاری پانا: بیماران دیابتی قبل از آنکه اقدام به گرفتن روزه و قطع یا تغییر زمان مصرف داروهایشان بکنند با پزشک معالجشان مشورت کنند.

کد مطلب: ۱۰۶۵۹۵
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، مدیر دارو و مقابله با مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: با شروع ماه مبارک رمضان و روزه داری سوالاتی برای بیماران مزمن درخصوص باید و نبایدهای دارویی و روزه داری مطرح می شود.

صفورا محبی در باره روزه داری در بیماران دیابتی گفت: روزه داری در بیماران دیابتی که بیماری آنها کنترل شده نیست، بیمارانی که به رژیم دارویی خود عمل نمی کنند و بیمارانی که سابقه کمای دیابتی دارند توصیه نمی شود.

وی ادامه داد: همچنین روزه برای بیماران دیابتی که باردار می شوند یا بیمارانی که حین بارداری دچار دیابت می شوند، بیمارانی که به طور همزمان دچار عفونت در جایی از بدن هستند و بیمارانی که علاوه بر دیابت دچار بیماری یا عارضه جدی دیگری مثل فشار خون کنترل نشده یا بیماری قلبی هستند و همچنین بیماران دیابتی مسنی که اختلال تمرکز و حواس دارند ممنوع است.

وی چند نکته به بیماران دیابتی که با اجازه پزشک معالجشان روزه می گیرند را متذکر شد و گفت: میزان قند خون بیماران دیابتی روزه دار باید قبل از سحر حداکثر ۱۲۰میلی گرم درصد باشد و دو تا ساعت بعد از سحر حداکثر به ۱۶۰ میلی گرم درصد برسد.

محبی گفت: قند خون این بیماران قبل از افطار حداکثر ۱۲۰ میلی گرم درصد و دو ساعت پس از افطار حداکثر ۱۶۰ میلی گرم درصد باشد ، اگر بیمار دچار افت قند خون کمتر از ۶۰ میلی گرم درصد شد و یا قند خونش به بیش از ۳۰۰ میلی گرم درصد رسید باید بلافاصله به روزه اش خاتمه دهد.

وی همچنین به بیماران دیابتی که روزه می گیرند یادآور شد: هنگام افطار مواد غذایی در یک وعده کامل مصرف نشود و غذای سحر تا آنجا که ممکن است به قبل از شروع اذان صبح منتقل شود و حداقل فاصله زمانی را با اذان صبح داشته باشد همچنین بیماران دیابتی باید از مصرف مقادیر بالای غذاهای غنی از کربوهیدرات و چربی در هنگام افطار و سحر پرهیز کنند.

محبی در خصوص داروهای مصرفی بیماران دیابتی در ایام ماه مبارک رمضان گفت: بیمارانی که منحصرا تحت درمان با داروی متفورمین هستند می توانند بدون خطر خاصی روزه بگیرند با این حال زمان مصرف دارو باید با نظر پزشک تغییر کند.

وی افزود: بیماران تحت درمان با پیوگلیتازون و روزیگلیتازون در معرض خطر کمی برای افت قند قرار دارند و می توانند روزه خود را بگیرند ومعمولا نیازی به تغییر مقدار دارو ندارند.

مدیر دارو و موادمخدر دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: بیماران تحت درمان با گلی بن کلامید از آنجا که از عوارض این دارو ایجاد افت قند خون است به همین دلیل از این دارو در روزه داری باید بسته به فرد و با احتیاط انجام شود.

محبی در باره بیماران تحت درمان با انسولین گفت: از آنجا که به دنبال تزریق انسولین به دفعات باید غذا میل شود بنابراین توصیه نمی شود این بیماران روزه بگیرند ولی در صورت تمایل به روزه داری این افراد در موارد خاص و آن هم تحت نظر پزشک معالج خود می توانند روزه بگیرند.

وی نداشتن نوسانات شدید قند خون و نیز نداشتن عوارض پیشرفته دیابت مانند عوارض چشمی، کلیوی، عصبی، قلبی و عروقی را از شرایط روزه داری این گروه از بیماران دانست.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار