سخنگوی دولت در نشست خبری؛
چیزی به اسم عادی شدن شرایط نداریم، مردم رعایت کنند
آمریکا مسیر نادرست خود را تصحیح کند، در فشار و سختی کرونا هم مذاکره نمیکنیم
تهران (پانا) - سخنگوی دولت با اعلام اینکه چیزی به نام عادیشدن شرایط نداریم و باید کماکان رعایت کنیم، از غربالگری بیش از 72 میلیون نفر در راستای مقابله با ویروس کرونا خبر داد.
علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود با تبریک هفته سلامت به خانواده بزرگ تامین سلامت کشور به ویژه کادر درمانی که در حوزه سلامت جان و روان فعالیت دارند، گفت: امسال این هفته برای ما بار معنایی بیشتری دارد. ما هیچ سالی مثل امسال درک غنی از سلامت نداشتیم. جامعه توامان به سلامت تن و روان نیاز دارد که این دو عامل پیشرفت جامعه خواهد بود، در نگاه دولت، سلامت و کرامت، سلامت و عدالت و کیفیت زندگی مفاهیم به هم پیوسته هستند که در کنار هم معنا دارند، این بار قهرمانان و حماسهسازان از کف بیمارستانها، آزمایشگاهها و مجموعه عرصه پزشکی و پرستاری و بهیاری و کارگران که به خدمات مشغول هستند سر برکشیدند.
سخنگوی دولت ادامه داد: همگان از جمله دولت، نخبگان، جامعه و مردم همه باید به درک مشترکی از ارکان سلامت و وظایف همگان در مقابل آن برسند، دولت باید با پیامدهای مستقیم و غیرمستقیم کرونا مثل فقر، رکود، بیکاری مبارزه کند و از سویی دیگر اثر تحریمها این موضوع را پیچیدهتر کرده است.
وی اضافه کرد: امروز در دنیا هیچ جامعه کرونا زدهای را نداریم که با چنین شرایط ظالمانه و غیرانسانی روبهرو شده باشد. بنابراین اتخاذ سیاست فاصلهگذاری فیزیکی هوشمند، راهحلی برای پاسخگویی به این معضل جهانی چندجانبه بوده است که ضمن پاسداری از سلامت جان و روان جامعه، مانع از به خطر افتادن سایر شئونات زندگی و زیست اجتماعی شود.
ربیعی گفت: دولت یازدهم دولت تحریمزدا و سلامتمحور بود که طرح تحول سلامت را بنیاد گذاشت. در دولت دوازدهم نیز مبارزه با کرونا، محور اصلی قرار گرفته و به تعبیری این دولت، دولت سلامتمحور شده است حتی تلاشها و مبارزات بیوقفه دولت برای رفع تحریمها هم در راستای حفظ سلامت معیشت و اقتصاد کشور است. به این معنا این دولت به دنبال این است که هم تحریمها را به عقب براند و هم جامعه را در برابر همه اشکال بیماری و از جمله کرونا محفوظ و سالم نگاه دارد.
علی ربیعی در ادامه اعلام کرد: مایلم به استحضار ملت ایران برسانم که این دولت همزمان با مبارزه و تلاش برای رفع تحریمها و برغم همه دشواریهای پیش گفته دست روی دست نگذاشته و با اتکا به ظرفیتهای داخلی توانست در کمترین زمان ممکن نیازمندیهای مردم در حوزه سلامت را برطرف کند.
سخنگوی دولت خبر داد در حالیکه تولیدات ماسک در ابتدای شیوع کرونا ۴۰۰ هزار عدد بوده اکنون تولید صنعتی ماسک در کشور به به ۴ میلیون تولید در روز رسیده است. او همچنین از توانایی کشورمان برای صادرات تولیدات مواد بهداشتی و ضد عفونی خبر داد و گفت: امروز فروشگاه های ما در سراسر کشور کلیه اقلام مورد نیاز بهداشتی مردم را عرضه میکنند. حوزه دانشبنیان ما، اقدامات حائز اهمیت و بسیار مهمی در بخش سلامت انجام داده است، از جمله ساخت ونتیلاتور و کیتهای تشخیص بیماری کوید۱۹ که پس از تامین نیازهای داخل، امکان صادرات آن از هم اینک موجود است.
ربیعی با بیان اینکه مطابق آخرین آمار اعلام شده در ستاد ملی و دولت هم در ابتلا و هم در فوت روندها کاهشی هستند، افزود غربالگری ما از مرز ۷۲ میلیون نفر گذشت و وارد مرحله دوم از طریق تست هدفمند و رسیدن به افراد در تماس با مبتلایان شدهایم. لازم است یادآور شوم که ما اساسا چیزی به نام عادی شدن شرایط نداریم و همچنان باید رعایت کنیم. در این دوره ناگزیر از زندگی همراه با فاصلهگذاری و رعایت پروتکلهای بهداشتی و سلامت هستیم.
وی توصیه کرد همه ایرانیان از اپلیکیشن ماسک که مورد حمایت دولت و وزارت بهداشت است و به فاصلهگذاری هوشمند کمک میکند، استفاده کنند. ربیعی گفت: از همین فرصت استفاده میکنم و پیشاپیش حلول ماه مبارک رمضان را به همه مومنین تبریک عرض میکنم. ماه رمضان برای ما ماه برکت و رحمت و مغفرت بوده است. از خداوند متعال خواستارم به برکت این ماه بر این ویروس و بیماری که گریبانگیر جامعه ما و بشریت شده پیروز شویم. همانگونه که مقام معظم رهبری مطرح کردند در این ماه مبارک بسیار پسندیده است که همه ما و ملت شریف ایران در پویش خیر جمعی شرکت کنند و دست یاری به سمت اقشار نیازمند و اسیب دیده از کرونا دراز کنند.
اختصاص ۱۲ هزار میلیارد تومان برای مقابله با کرونا
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری درباره جزییات موافقت رهبری با درخواست دولت برای برداشت از صندوق توسعه ملی برای مقابله با کرونا هم اظهار داشت: این پول از تبدیل به نرخ نیمایی به دو امر اختصاص پیدا میکند؛ حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان برای وزارت بهداشت با اولویت تقویت و ساماندهی تولید دارو یا درصورت لزوم، واردات دارو، تجهیز تختهای بیمارستانی و افزایش آیسییو برای مقابله با بیماری کرونا.
ربیعی با بیان اینکه تاکید دیگر آن است که شرکتهای دانشبنیان در هر دو نیاز وزارت بهداشت تقویت آنها اولویت قرار گیرد، تصریح کرد: هر چقدر از این پول در مابهالتفاوت تبدیل به نرخ ارز نیمایی، باقی بماند آن پول به حمایت از کارگران شاغل در حوزههایی که از بیماری کرونا آسیب دیدند و دچار بیکاری شدند، در اختیار صندوق بیمه بیکاری قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: صندوق بیمه بیکاری به شکل شفاف همه خدمتگیرندگانش را مشخص کرده و میکند. وامی هم که تصمیم گرفتیم در اختیار بنگاهها قرار گیرد، ضمن آنکه به شکل سادهای پرداخت میشود، در سایت اطلاعرسانی شده و منوط به حفظ کارگر خواهد بود و هر مرحله که پول پرداخت شود، در سایت اعلام میشود.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه اقلام بهداشتی تحریم هستند یا خیر، گفت: اخیرا همانطور که ترامپ رییس جمهوری آمریکا موضع گرفت و آنرا را به خط امنیت روانی تبدیل کرد و گفت که پولهای ما را آزاد نمیکند و بعد اتهام می زند اگر پولها را بدهیم جور دیگر هزینه میکنند. این اظهارات درحالی است که تصمیم داریم هزینه کرد پول برداشت شده از صندوق ملی را طور دقیق و با جزییات اعلام کنیم.
حفظ جان در برابر بیکاری و بیماری در مقابل فقر وظیفه ماست
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره تاکید دولت بر در خانه ماندن و اصرار کارفرمایان به بازگشت کارمندان به محل کار، اظهار داشت: نباید در اینجا یک تعارض ببینیم. یک سیاست و یک استراتژی که دو پایه دارد. و باید به طور همزمان آن را دنبال کنیم. به سمت تعارض بردن اینها ما را با شکست مواجه میکند.
سخنگوی دولت افزود: ما باید در خانه بمانیم، سالخوردگان، زنانی که کار ندارند در خانه بمانند، پاساژ گردی نباید داشته باشیم، کودکان هم باید در خانه بمانند چرا مدارس و دانشگاهها تعطیل است که اینها در خانه بمانند. یعنی بنای ما بر این است که افرادی که باید در خانه بمانند، حتما این کار را انجام دهند. در کنار این مساله توامان حفظ جان در برابر بیکاری و بیماری و در مقابل فقر وظیفه ما است.
نیازمند بینش در سلامت درازمدت هستیم
ربیعی خاطرنشان کرد: ما باید به شکلی برنامهریزی کنیم که بتوانیم با رعایت پروتکل، اشتغالمان را داشته باشیم، بتوانیم با پروتکلهای بهداشتی زندگی کنیم و گرنه در درازمدت جامعه قابل تحمل نمیشود. بسیاری از سیاستگذاران حوزه سلامت که تاکید اصلی آنها بر سلامت است، امروز بر سلامت درازمدت تاکید میکنند.
سخنگوی دولت ادامه داد: ما نیاز به یک بینش در سلامت درازمدت داریم. سلامت دراز مدت ممکن است فقط ناشی از ویروس کرونا آسیب نبیند. آسیبپذیری خانواده فقیر بیکار شده، در مقابل کرونا هم زیاد است.
میخواهیم جان را در مقابل مقابل کرونا و آثار اقتصادی آن حفظ کنیم
ربیعی در ادامه با قدردانی از صداو سیما به دلیل همراهی با دولت در موضوع مقابله با کرونا، گفت: سعی میکنیم این را نه با یک استراتژی دوگانه بلکه با استراتژی واحد جلو ببریم. ما هم میخواهیم جان افراد را در مقابل بیماری حفظ کنیم و هم جان را در مقابل آثار اقتصادی ناشی از بیماری و تحریم حفظ میکنیم.
سخنگوی دولت بیان داشت: بنابر این اصل بر خانه ماندن است. بیرون آمدن از خانه استثنا دارد و بر حسب ضرورت باید صورت بگیرد. به اعتقاد من نباید فراموش کنیم که هنوز بخشهای بزرگی از اجتماع ما در خانه هستند. شما هم کمک کنید تا ما بتوانیم این سیاست را دنبال کنیم. ما در آن روز قادر خواهیم بود که بگوییم هم زندگی مردم را حفظ و هم بر بیماری غلبه کردهایم.
ربیعی عنوان کرد: اگر امروز این استراتژی که ۲ ستون دارد را دنبال نکنیم در روزگاری نهچندان دور، در ماههای آتی با جامعهای بحرانزده از ابعاد دیگر روبرو خواهیم بود.
وی در پاسخ به سوالی دیگری درباره اینکه چرا وقتی افرادی با علایم مشابه کرونا با شماره ۴۰۳۰ تماس میگیرند و درخواست میکنند که مرکزی برای انجام تست کرونا به آنها معرفی شود، اصرار میشود که لازم به گرفتن تست نیست، اظهار داشت: این تستها به گونهای نیست که بخواهیم از همه افراد تست بگیریم. مگر اینکه تست پادتن که اگر به تولید برسد و مورد قبول واقع شود و نهایتا وزارت بهداشت این تست پادتن را عرضه کند. این تست را همه کارخانهها میتوانند بگیرند و ببیند که چه کسی پادتن بدنش بالا است و میتواند علامتی برای حضور راحتتر باشد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در سامانه ۴۰۳۰ افرادی که تماس میگیرند به مراکز منتخب و پایگاههای سلامت ارجاع میشوند. در این مراکز پزشک آنها را ویزیت میکند و در صورت داشتن علایم و نیاز به انجام آزمایش، حتما نمونهگیری انجام میشود.
ربیعی ادامه داد: در هیچ جای دنیا اینطور نیست که افراد تماس بگیرید و درخواست انجام تست کنند. البته ممکن است که در کشوری انجام تست اینچنین باشد که ممکن است این مساله نقیض هم باشد ولی در قالب کشورهای دنیا اینطور نیست که از همه ۸۰ میلیون جمعیت کشور تست بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: تستهای ما براساس علایم است و همین هوشمند بودن غربالگری نوع دوم، اتفاقا در آنجا سراغ افرادی میرویم که ممکن است تمایلی به انجام تست نداشته باشند. بهطور مثال، فردی از جایی حرکت کرده و الان در ردیابیهای اینترنتی که صورت میگیرد مشخص است که به چند فروشگاه مراجعه کرده باشد، ممکن است خود ما به سراغ این فرد برویم و از وی بخواهیم که معاینه شود و در صورت لزوم تست هم بدهد.
ربیعی درباره نقش سپاه پاسداران در حفظ امنیت مرزها و همزمان کمک به مردم در مواقع بحرانی از جمله شیوع کرونا در کشور با تبریک سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (۲ اردیبهشت) به سپاهیان و فعالان در بسیج مستضعفین گفت: ما همه پاسدار هستیم؛ پاسدار ارزشها و جان و معیشت مردم هستیم و باید به نوعی پاسداری را تجربه کنیم و حرمت جامعه و زندگی مردم و این مفهوم را گسترده ببینیم.
سخنگوی دولت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مولود انقلاب دانست و امروز با دیدن مسائلی که در جامعه در جریان است شاید نتوان امروز ادراک چگونه سپاه، انقلاب و جامعه را در برابر توطئهها حفظ کرد را با همان متن گفتمانی آن دوران وصف کرد.
ربیعی گفت: از ابتدای انقلاب سپاه حافظ کشور بود در جنگ هم اگر رشادتهای سپاه در کنار ارتش نبود و اگر روحیه بسیجی مردم نبود به تعبیر ارتشبد فردوس «وقتی عراق بک حرکت به کرمانشاه آغاز کرد ما نگرانی سقوط در تهران را هم داشتیم». این روحیه آن زمان سپاه است.
سخنگوی با بیان این که دولت امروز هم سپاه در کنار مردم است افزود: از حمایتها رهبر معظم انقلاب برای به صحنه آوردن همه نهادهای اتقلابی برای مبارزه با کرونا تشکر می کنم.
ربیعی با اشاره به جلسهای که با حضور سپاه و بسیج و بنیاد مستضعفان ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و هلال احمر و بهزیستی و سایر نهادها برگزار شد، گفت: خوشبختانه ستاد اجرایی، سپاه و بنیاد در کنار سازمان های مردم نهاد قرار گرفته اند، امروز مثلث دولت و سمنها (سازمانهای مردم نهاد) و سازمان های زیر نظر دفتر رهبر انقلاب تشکیل شده است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری ابراز امیدواری کرد که با بانک اطلاعاتی که وزارت رفاه و دولت در اختیار قرار دارد همپوشانی نداشته باشیم و هدفمند بر اساس تقسیم جغرافیایی و اقشاری فعالیت ها و با مداخله هوشمندانه بتوانیم از همه ظرفیتهای نظام استفاده کنیم، سپاه در این زمینه هم فعال شده است.
واردات دارو بدون انتقال پول ممکن نیست
ربیعی خاطرنشان کرد: ساده ترین راه برای روشن شدن واقعیت و مشاهده موانعی است که تحریم برای دارو و حتی کمکهای مواد غذایی ایجاد کرده است. تلاش برای سر انجام رساندن یکی از این اقدامات از طریق سیستم بین المللی است. دولت امریکا پاسخ دهد کدام سیستم بین المللی را از تحت فشار خود خارج کرده است او میگوید میتوان دارو تامین کرد اما چگونه پول آن را میتوان انتقال داد؟ این موضوع نوعی فریبکاری بیشتر نیست. این اتفاق برای ایرانیان امروز با ادراک کامل ملموس است.
سخنگوی دولت ادامه داد: اگر یک شهروند عادی بخواهد اقدامی برای صادرات دارو به ایران در هر کشوری انجام دهد به شکست کامل میانجامد. حتی انتقال پول ایرانیها برای اعضای خانواده شان که در خارج از کشور زندگی می کنند با هزار زحمت انجام میشود و از نقل و انتقال بانکی و ابتدایی ترین خدمات محروم هستند و بارها و بارها دچار این مشکل شدهاند و به راحتی میتوان گزارشهای متعددی در فضای رسانهای با یک جستجوی ساده درباره این موانع بدست آورد.
ربیعی تصریح کرد: آنانی که با وجود شواهد روشن همچنان به انکار غیرانسانی و نابخشودنی خود نسبت به تاثیرات تحریم بر دارو تاکید می کنند به نظرم باید به این سوال جواب دهند که چرا برای واردات داروهای خریداری شده به ایران به کانالهای ویژه مانند کانال سوییس و اینستکس که به زحمت توانست یک مبادله دارو انجام دهد با مانع روبرو میشویم.
وی ادامه داد: از ایرانیانی تعجب میکنم که در برخی رسانههای فارسی زبان مروج این دروغ میشوند. تکلیف صاحبان این رسانهها مشخص است این شبکهها برای ناامن کردن روانی جامعه ما ایجاد شدهاند. اخیرا هم یادداشتی نوشتم و بارها گفتم برای مخالف مستقل و بدون وابستگی احترام قائل هستم و این نظر شخصی خودم است. البته این را هم بگویم که حق سلامتی ایرانیان نمیتواند به یک موضوع مخالفت تبدیل شود. دلم می خواهد یک شعر قدیمی آذری برای افرادی که در این شبکه ها کار میکنند بگویم که به فارسی میشود «از پلی که نامردی ساخته عبور نکن، بگذار سیل تو را ببرد/ زیر سایه روباه نخواب، بگذار شیر تو را بخورد.» همچنان بحث سلامت ایران ناشی از تحریم های امریکا کاملا روشن است.
ربیعی درباره سخنان اخیر رییسجمهوری آمریکا درباره تمایل تهران برای مذاکره با واشنگتن، گفت: اظهار نظر ترامپ شخصی است و نمیدانیم بر چه اساسی آن را اعلام کرده است، بارها هم اعلام کردیم که ساکنان کاخ سفید برای ما هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.
سخنگوی دولت گفت: البته ترامپ مشکلات و فقدان مهارت خود در ارتباط با دنیا و درک نادرست از تحولات منطقه وحتی از مسائل داخلی آمریکا را فرافکنی میکند و به نوعی اتهامزنیهای داخلی خود را دنبال میکند و این اظهارات بهانهای برای سرپوش گذاشتن بر شکست دولت وی در به حرکت در آوردن دیپلماسی سازنده است.
وی گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران از اصول معینی پیروی میکند که بر «احترام متقابل چند جانبه گرایی و مقاومت برابر زورگویی و اینکه همه باید به آشکارترین مقررات بین المللی تن دهند»، مبتنی است.
ربیعی گفت: هررییسجمهوری، چه جمهوری خواه و چه دموکرات در آینده در کاخ سفید حضور داشته باشد و به قدرت برسد تا زمانی که سیاستهای شکست خورده آمریکا ادامه دارد و بخواهند ما را تحقیر و زورگویی کنند و تحریم و ترور را ادامه دهند ما هیچ گفتوگویی با آنها نخواهیم داشت.
آمریکا مسیر نادرست خود را تصحیح کند/ در فشار و سختی کرونا هم مذاکره نمیکنیم
ربیعی افزود: به رییس جمهوری آمریکا توصیه میکنم به جای پیدا کردن مقصرهای خیالی مسیر نادرست خود را تصحیح کند و سپس شاهد وزیدن بادهای تغییر باشد؛ بارها گفتهایم تحریمها را بردارید به میز گروه ۱+۵ برگردد.
سخنگوی دولت گفت: کسی که برای رسیدن به اهداف خود به ترور و ارعاب و تهدید متوسل میشود، یک نوع از ناتوانی و عجز در دیپلماسی را با سخنان فرافکنانه خود انجام میدهد.
ربیعی، ایران را صلحطلب و صلحجو عنوان کرد و گفت: در چارچوبهای معین خود زور گفتن را نمیپذیریم و حتی در سختیهای بیماری کرونا به مذاکره وادار نمیشویم.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهور درباره واکنشهای دولت نسبت به گزارش دیوان محاسبات درباره تفریغ بودجه و ادعای عادل آذر مبنی بر دادن نامهای محرمانه به روحانی گفت: اظهارات عادل آذر متناقض با آنچه بیان شد، نیست. وی توضیح داد که نامهای داده و درست هم گفته است. دولت کنونی از نظارتپذیرترین دولتها بوده است. در هیچ دورهای سراغ نداریم که دولت در اتاق شیشهای باشد.
ما هیچ اقدامی برای محدودسازی فضای مجازی نکردیم، در کدام دوران، فضای مجازی دولت را این گونه نقد کرده باشد؟
ربیعی اضافه کرد: نمیخواهم بگویم بسیار عالی هستیم اما در کدام دوران، فضای مجازی دولت را این گونه نقد کرده باشد؟ نامه اداری که میان دو دستگاه تا حقوق و مزایا در فضای مجازی و روزنامهها منتشر میشود. ما هیچ اقدامی هم برای محدودسازی فضای مجازی نکردیم. بیشترین نظارت و نقد به دولت انجام میشود. بیشترین نظارت دستگاههای نظارتی به اعتقاد من در این دولت شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه در این دوره نهادینه شدن نظارت بر دولت بیش از دولتها و دورانهای دیگر سامان گرفته است، اظهار داشت: ضمن احترام به رئیس و کارکنان دیوان محاسبات، بحث ما این بود که نوع انتشار منجر به اتهام جدید به ایران شد. نمیگویم در نامه دیوان این بوده که پولی گم شده اما شکل بیان به گونهای بود که افکارعمومی برداشت کرد که این پول گمشده است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه دوستان میگویند ما ننوشتم پولی گمشده است اما هر کسی آن را میخواند فکر میکرد پول گم شده است، تصریح کرد: رسانههای خارجی نوشتهاند اگر به ایران پول بدهید، دچار همین سرنوشت میشود و گم میشود. یک نفر دیگری گفت بجای وام سراغ همین پولها بروید. فکر میکنیم این گزارش میتوانست غیرعجولانه و همراه با توضیح باشد.
ربیعی با بیان اینکه نامه به رئیسجمهور ارسال شده و در همان زمان هم وی به محض رویت گزارش، دستور لازم برای بررسی را صادر کردند، خاطرنشان کرد: گزارش مربوط به آذرماه بوده است و بهتر آن بود که از دولت سوال میشد که در پی آن چه اتفاقی افتاده است و این دو مسئله با هم منتشر میشد تا منجر به روشن شدن افکارعمومی میشد. شائبهای هم در افکارعمومی ایجاد نمیشد.
وی ادامه داد: قسمت قابل توجهی از تعهدات ارزی این کار انجام شده و از چهار و خردهای به سه رسیده بود. در دوران پس از آذرماه این رقم کاهش یافته بود. یک تعداد از کالاها به کشور داخل شدند یا سفارش شدند که به دلیل تحریم نتوانستند وارد کشور شوند. خوب بود این موارد در گزارش منعکس میشد.
این مقام مسئول در دولت دوازدهم با بیان اینکه هر پولی که بتواند فاصله ایجاد کند عدهای هم سواستفاده میکنند، ابراز داشت: عدهای نمیآورند و فکر میکنند موضوع فراموش میشود. عدهای ارز را میگیرند اما کالای دیگر را وارد میکنند. حجم بزرگی که وارد بازار شده، از این دست است. ای کاش اشاره میشد دولت تخلفات را مشخص کرده و به افراد مهلت داده اگر تا یک تاریخی کالا را وارد نکنید، پروندهتان در تعزیرات است. تعدادی را هم به قوه قضاییه معرفی کرده است که منتظر صدور حکم هستند.
ربیعی اشکال گزارش دیوان محاسبات را فقدان همهجانبهگرایی دانست و عنوان کرد: مردم مطمئن باشند که دولت حتی یک دلار از ارز اختصاص داده را دنبال خواهد کرد. این ارز یا کالایش باید وارد بازار شود یا به دادگاه برود و همراه با ارزش روز هم باید آن ارز را برگرداند.
معدومسازی جوجهها تخلف و غیراخلاقی بود
ربیعی درباره معدومسازی جوجههای یکروزه گفت: از واحدهای تولیدی که در کشور وجود دارد فقط یک واحد تولیدی این کار را انجام داده؛ که شکل کار غیراخلاقی بوده است و اگر هیچ کس نباید برای این که حرف خخود را بزند به شیوه غیراخاقی متوسل شود.
سخنگوی با تاکید بر اینکه با واحدی تولیدی که تخلف و به شیوه غیراخلاقی جوجهها را معدوم کرده است برخورد می شود، گفت: سنت مرغداریها این بوده نه در این شرایط، بلکه اگر جوجهها و طیور بیمار شدهاند این اقدامات را انجام میدهند. در یک مقطعی تولید جوجه مقرون به صرفه نبود، اما توجیه نمیکند که این کار غیراخلاقی انجام شود.
ربیعی با بیان اینکه مشکلات تامین نهادههای مورد نیاز مرغداریها حل شده است، افزود: یکی از مباحث در مورد قیمتها و خریداری از پیش صورت گرفته بود، که نیاز بازار امروز نبود؛ با وجود تحریم تامین نهادهها جبران شد.
سخنگوی دولت افزود: ما حدود ۱۸هزارواحد تولیدی مرغ گوشتی داریم که فقط یک واحد تولیدی آن هم به تصور و ترس از بازار فروش و افت قیمت وعدم تامین نهاده و ذرت، جوجهها را معدومسازی کرده است؛ این واحد میتوانست نه به این روش، بلکه در مرحله تخممرغ تحویل نگیرند.
در ماه رمضان بازار مرغ هیچ مشکلی ندارد
ربیعی با بیان این که تاکنون ۷۰هزار تن نهاده برای نیاز جامعه خریده شده است، گفت: هنوزهم این روند ادامه دارد و میزان مورد نیاز بازار در ماه رمضان هیچ مشکلی نخواهد داشت. سخنگوی دولت گفت: تولید گندم مورد نیاز کشور ۱۴ میلیون تن است که ۱۰ و نیم میلیون تن مورد نیاز مصرف است؛ برای سایر تولیدات داخلی تا پایان سال برنامهریزی صورت گرفته است.
پرداخت مابه التفاوت مستمری بازنشستگان در اردیبهشت و خرداد
ربیعی در پاسخ به این پرسش که چرا مستمری فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی بر اساس سال ۹۸ پرداخت شد و دولت چرا برای اجرای قانون همانندسازی برای پرداخت مستمریبگیرها به سازمان تامین اجتماعی کمک نمیکند، گفت خودم وقتی در وزارتخانه ذیربط بودم همینطور بود و معمولا پرداختی از فروردین محاسبه و در اردیبهشت و خرداد ما به التفاوت پرداخت میشود.
وی گفت: امسال هم اتفاق خاصی نیفتاده است، بر مبنای سال ۹۷، مستمری فروردین ۹۸ و بر مبنای ۹۸ هم مستمری بازنشستگان در فروردین ۹۹ پرداخت شد. چون حقوق بازنشستگان نیازمند تعیین مزد شورای عالی کار است و براساس تعیین مزد در شورای عالی کار، پیشنهاد به هیات وزیران می آید و هیات وزیران میزان حقوق بازنشستگان را تعیین می کند، این امر یک فرایند زمانی دارد.
سخنگوی دولت با اشاره به بخش دوم سوال این خبرنگار تصریح کرد: دولت بخشی از بدهی خود به تامین اجتماعی را معادل حدود سه سال طرح همسانسازی از طریق واگذاری سهام شرکتهای دولتی و دارایی و اصناف ها باید بپردازد و این تفاهمی است که صورت گرفت و این برنامه ریزی اولیه توسط وزارت اقتصاد و سازمان امور دارایی انجام شده است که در قالب اینها به شکلی که منجر به بنگاه داری نباشد، انجام خواهد شد.
وی افزود: در بحث خصوصیسازی در این دولت بیشترین تلاش شد تا مرحله دوم هم انجام شود. فقط ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان متعلق به صندوق فولاد بود که قانون خود مجلس بود. سازمان با تبدیل این دارایی ها به نقدینگی، یا توثیق آنها به بانک ها و یا انتشار اوراق این کار را انجام می دهد و این منجر به بنگاه داری نخواهد شد.
ربیعی ابراز امیدواری کرد که از محل وصول مطالبات، متناسبسازی حقوق بازنشستگان اجرا شود و این وظیفه ماست و افراد که سالها کار سخت کردند امروز به نوعی بازنشسته شدند و فاصله بین بازنشستگان جدید و قدیم باید به نحوی جبران شود.
کرونا در بسیاری از کشورها بیکاری را تحمیل کرد، ما بعد از کرونا نیازمند ایجاد شغل هستیم
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره اینکه دولت چه برنامهای برای تحقق شعار سال دارد، گفت: سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور مسئولیت پیدا کرد و ستادی به همین منظور شکل گرفت با دستگاههایی که نقش اصلی در این زمینه دارند تفاهم نامههای متقابلی امضاء شد و نقش هر دستگاهی را امسال تصمیم گرفتیم که در مجموع به یکباره اعلام خواهد شد.
وی افزود: آنچه که مهم است ما نیازمند این هستیم اگر بخواهیم سال جهش تولید داشته باشیم اقتصاد ما به شکل طولانیمدت نخوابد. استراتژی که برای مبارزه با کرونا اتخاذ کردیم بخشی ناشی از این بود که اگر اقتصاد بخوابد بیدار شدن و به حرکت در آوردن مجدد، به طور مثال اگر از شغل بیکار بشوند متوسط یک شغل با قیمتی که دارد، هزینههای زیادی میبرد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: مجموع اقداماتی در این دوره برای سرپا نگهداشتن اقتصاد داریم و انجام میدهیم تا بعد از کرونا بتوانیم جهشهایی را در این زمینه داشته باشیم. ما نیازمند ایجاد شغل هستیم قطعا اگر هم نگران بودیم برای اینکه با بیکاری عظیمی رو به رو نشویم به خاطر این بود کرونا در بسیاری از کشورها بیکاری را تحمیل کرد. ما بعد از کرونا نیازمند ایجاد شغل هستیم.
ربیعی اظهار داشت: تکیه ما به زنجیره کردن شرکتهای کوچک و متوسط خواهد بود. امیدوار هستیم که در پایین دستیها و شرکتهای کوچک و متوسط بتوانیم رشد اقتصادی قابل توجهی داشته باشیم. واگذاری سهامهای بورسی در راستای جهش تولید، منابع جدید برای سرمایهگذاری به سازمانها و نهادها ایجاد میکند. نیاز به منابع جدید برای سرمایه گذاری و مولدسازی داشتیم.
سهام شرکت آریا ساسول در بورس عرضه میشود
ربیعی خاطرنشان کرد: بعد از شستا، سهام شرکت آریا ساسول که یکی از نهادهایی عمومی است عرضه میشود که حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است که قبلا ۶۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان بوده است. قبلا تندگویان و سوا تامین هم به بورس رفته بودند. امروز صبح آخرین رقم را میگرفتم مجموعا ۱۳۰ هزار میلیارد تومان در بازار عرضه شده و عرضه خواهد شد. اینها عرضههایی هستند که به ما ظرفیت میدهند تا بتوانیم مولدسازی کنیم و اینها هم در این راستا کمک خواهند کرد.
سخنگوی دولت افزود: عرضههای اولیه همیشه موفق هستند و دولت تدابیری اندیشیده تا کنترل ریسک شود تا بازار تداوم داشته و سودآوری داشته باشد. تصمیمی هم دولت روی صندوقهای قابل معامله در بورس گرفته که دولت ۲۰ تا ۲۵ درصد تخفیف خواهد داد. همین تخفیف تضمین خرید را خواهد داشت و خریداران می توانند این تضمین را داشته باشند و پول به گردش تولید بیاید بخشی از تامین منابع در شرایط تحریم هم برای نشاط بازار و جهش تولید این عرضههای سهام شرکتهای دولتی بوده است که به نهادهای عمومی و غیردولتی مرتبط بودند.
ربیعی تاکید کرد: برنامهریزی دقیقی انجام گرفته است که بتوانیم اینها را به جلو ببریم به تدریج در بورس عرضه میشوند عرضه ایمیدرو نهایی شده اتفاقات بزرگی است در حقیقت خصوصیسازی واقعی را تجربه میکنیم. برخی از اقتصادانان ممکن است نسبت به بورس و مسائل دیگر نقد داشته باشند طبیعی است باید مراقبت های خودمان را کنیم یکی از نقدهایی که می خواندم میگفتند این موارد به واگذاری مدیریت و اصطلاحا به صندلی منجر نمیشود. برنامهای که هست به سمت واگذاری صندلی و عضو هیات مدیره خواهد بود.
وی تصریح کرد: در گام اول نه ظرفیت بازار در این حد بود که شما در گام اول بخواهید چنین واگذاریهایی را صورت بدهید. ما به تدریج این برنامهها را دنبال خواهیم کرد و سازگاری صندوقهای سرمایهگذاری با نیازهای سرمایه گذاری جدید بدون داشتن کرسیهای جدید یا مدیریت برای سرمایهگذاری یکی از برنامههایی است که میتواند به ما در جهش تولید کمک کند.
تا پایان دولت ۴۰۰هزار واحد طرح مسکن ملی بهرهبرداری میشود
سخنگوی دولت درباره اقدامات درباره طرح مسکن ملی، گفت: واگذاری زمین توسط وزارتخانهها کار و سخت و پیچیده ای است و در برخی موارد در سطوح کارشناسی در این وزارتخانهها مقاومت هم صورت میگیرد. البته براساس گزارشها دستگاههای بسیاری هم هستند که همکاری میکنند.
ربیعی با بیان این که واگذاری زمینهای دولتی برای طرح مسکن ملی کاری بسیار خوب و تصمیم دولت است، افزود: این تصمیم و اقدام میتواند در جهش تولید در بخش مسکن میتواند تاثیر گذار باشد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: روز گذشته در جلسه دولت این موضوع به بحث گذاشته شد و رییسجمهوری مجدد تاکید کرد که بتوانیم علاوه بر پرداخت تسهیلات بانکی، تمهیداتی اندیشیده شود که سرمایهگذاری در بخش مسکن مقرون به صرفه شود همچنین درباره قیمت خدماتی که دولت میتواند به افرادی که وارد بخش مسکن میشود نیز بحث شد.
ربیعی گفت: ۴۰۰ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن با نقشآفرینی مردم در این طرح قابل بهرهبردای خواهد بود و اولین واحدهای مسکونی این طرح از اوایل تابستان ۱۳۹۹ تحویل میشود.
ارسال دیدگاه