مصرف خودسرانه دارو برای پیشگیری از کرونا ممنوع

تهران (پانا) - به‌گفته یک فوق تخصص بیماری‌های ریه و با اشاره به عوارضی که بیماری کووید 19 بر روی ریه‌ها خواهد گذاشت، در عین حال نسبت به مصرف خودسرانه برخی داروها برای پیشگیری از ابتلا به کرونا مصرف خودسرانه دارو برای پیشگیری از ابتلا صحیح و تأیید شده نیست؛ چراکه ممکن است فرد دچار عوارض ناشی از مصرف بیهوده دارو شود.

کد مطلب: ۱۰۳۶۹۰۸
لینک کوتاه کپی شد
مصرف خودسرانه دارو برای پیشگیری از کرونا ممنوع

به‌گزارش ایسنا، ساسان توانا، با اشاره به اینکه اشکالی از کرونا از گذشته نیز وجود داشته است، گفت: اکنون ویروس جدید تحت عنوان کروناویروس جدید یا کووید ۱۹ شناسایی می‌شود. یکی از عوارض این بیماری ایجاد مشکلات در دستگاه تنفسی فوقانی است؛ البته در ۸۰ درصد موارد، بیماری بسیار خفیف گزارش می‌شود، اما ۲۰ درصد موارد، منجر به بستری در بیمارستان می‌شود که از این عدد ۱۵ درصد افراد به صورت شدید و ۵ درصد به صورت بحرانی خواهند بود.

وی با اشاره به نشانه‌های بیماری، ادامه داد: سرفه‌های خشک، گلودرد، تب، بدن درد، ایجاد تغییر در حس بویایی و چشایی و در برخی از مواقع، علائم گوارشی و پوستی از نشانه‌های بیماری است؛ اما آنچه مهم است و می‌تواند منجر به موارد شدید و بحرانی بیماری شود، هویدا شدن نشانه‌هایی است که بافت ریه را به شکل شدید درگیر کرده یا اصطلاحا بیمار دچار ذات‌الریه شده و به دنبال واکنش ریه فرد ممکن است دچار زجر تنفسی شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، افزود: به دنبال بروز سندروم زجر تفسی برخی عوامل التهابی و مایعی حاوی پروتئین وارد کیسه‌های هوایی شده و سبب پر شدن این کیسه‌های هوایی خواهد شد. این پاسخ التهابی زیاد از سوی ریه می‌تواند سبب شود اکسیژن نتواند وارد کیسه‌های هوایی شود و در نتیجه اکسیژن خون کاهش می‌یابد.

وی با تاکید بر این که سیستم ایمنی مصرف‌کنندگان دخانیات و کسانی که در معرض دود قرار می‌گیرند، در چنین شرایطی پاسخ مناسبی نخواهد داد، بیان کرد: حتی در شرایطی که شیوع بیماری کرونا وجود نداشته باشد نیز سلول‌های التهابی در بافت ریه این افراد وجود دارد و این افراد مستعد بسیاری از عفونت‌ها هستند که درصورت ابتلا به کرونا عوارض و علائم بیشتری نسبت به سایرین مشاهده خواهند کرد.

توانا با تاکید بر این که در ۸۰ درصد موارد، بیمار مبتلا به کروناویروس کم علامت بوده ونیاز به بستری نخواهد داشت، تصریح کرد: البته بیمارانی که دچار زجر تنفسی در سطوح بالا می‌شوند و شرایط بحرانی تری را تجربه می‌کنند، ممکن است پس از بهبودی با عوارض ناشی از بیماری همچنان دست‌وپنچه نرم کنند؛ اما این افراد درصد کمی را شامل می‌شوند و این موضوع درحالی مطرح می‌شود که همچنان این بیماری نوپدید بوده و اطلاعات و تجربیات پیرامون آن هنوز کامل نشده است.

وی افزود: عدم ابتلا به کروناویروس به شرط، پایبندی به نکات پیشگیری کننده همچون شستن دست‌ها، عدم تماس با مخاطات بدن فرد آلوده، رعایت بهداشت فردی و... مقدور خواهد بود. این درحالی است که اگر ویروس وارد بدن شود شرایط تغییر خواهد کرد.

این متخصص بیماری‌های ریه با بیان اینکه این روزها و در پی شیوع ویروس کرونا، سوالات و حواشی پیرامون مصرف ویتامین‌ها برای جلوگیری از بروز بیماری افزایش یافته است، اظهار کرد: از آنجایی که کمبود ویتامین D می‌تواند منجربه تحت‌تاثیر قراردادن سیستم ایمنی بدن شود بهتر است کسانی که از کمبود این ویتامین در بدن خود اطلاع دارند با نظر پزشک آن را به حد مطلوب برسانند.

وی در خصوص عوارض مصرف خودسرانه داروها و اسپری‌های تنفسی در پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹، تصریح کرد: متاسفانه یکی از مشکلات فعلی این است که برخی اقدام به مصرف خودسرانه داروهایی مانند "هیدروکسی کلروکین" برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ می‌کنند. این موضوع باید در نظر گرفته شود که حتی یک نوع خاصِ دارو برای تمام مبتلایان به کرونا تجویز نمی‌شود و هر بیمار بسته به سایر شرایط خود درمان دریافت می‌کند. به همین دلیل مصرف خودسرانه دارو برای پیشگیری از ابتلا صحیح و تأیید شده نیست؛ چراکه ممکن است فرد دچار عوارض ناشی از مصرف بیهوده دارو شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار