مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت
از مصرف خودسرانه مکملها خودداری کنید
تهران (پانا) - مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت در مورد بیماری ویروس کرونا کووید 19 که اکنون در کشورهای جهان و ایران شایع شده است، با توجه به ناشناخته بودن ویروس کووید 19 ، تاکنون مستندات و شواهدی علمی دال بر موثر بودن مکمل های ویتامینی در پیشگیری و کنترل کرونا ویروس کووید 19 وجود ندارد.
به گزارش وبدا، زهرا عبدالهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مکملهای ویتامینی، دستهای از ترکیبات شیمیایی ویتامینها و املاح معدنی مثل آهن، روی، کلسیم و منیزیوم و .... هستند که بطور سنتیک تولید شده و در موارد خاصی در کنترل و درمان بیماریها زیر نظر پزشک و متخصصین تغذیه ممکن است موثر واقع شوند.
وی افزود: متاسفانه انتقال اطلاعات غیرعلمی و اثبات نشده در مورد مصرف مکملهای ویتامینی برای پیشگیری از این بیماری توسط افراد، گروهها و انجمنهای مختلف علاوه بر سردرگمی مردم عواقب جبران ناپذیری را بدنبال خواهد داشت. مصرف خودسرانه مکملها علاوه بر بروز مسمومیت ناشی از مصرف زیاد، موجب تضعیف سیستم دفاعی بدن میشود زیرا سیستم ایمنی و دفاعی بدن در صورتی میتواند در مقابل بیماری از بدن دفاع کند که تمام ویتامینها و املاح معدنی یعنی ریزمغذیها در یک حالت تعادل و تناسب در بدن وجود داشته باشند. طبعا با زیادی مصرف یک نوع خاص از ویتامینها مثل ویتامین ث، ویتامین د، ویتامین آ و یا مصرف یک نوع از املاح معدنی مثل کلسیم، روی یا منیزیوم به تنهایی موجب برهم خوردن تعادل بین ریزمغذی ها در بدن شده و این خود موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.
عبدالهی تاکید کرد: اکنون فقط مصرف مکملهایی که در قالب برنامههای ملی نظام سلامت از طریق شبکههای بهداشتی درمانی کشور توسط کارکنان بهداشتی و کارشناسان تغذیه توصیه میشود باید مطابق با دستور العملهای وزارت بهداشت توسط گروههای آسیب پذیر تغذیهای مصرف شوند و مردم فقط به توصیه های دفتر بهبود تغذیه جامعه در وزارت بهداشت عمل کنند و در دام عده ایی سود جو که به توصیه و فروش مکمل های ویتامینی با قیمتهای گزاف پرداختهاند نیفتند. هرگونه توصیه توسط متخصصین و کارشناسان خارج از بخش بهداشت هم فقط در صورت هماهنگی و تایید این دفتر قابل استفاده است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: اکنون تنها راه موثر پیشگیری از ابتلا به این بیماری رعایت کامل اصول بهداشت فردی به خصوص شستن مکرر دستها با آب و صابون و یا استفاده از محلولهای ضدعفونی، خودداری از حضور در معابر و اماکن عمومی و ماندن در منزل و رعایت یک برنامه غذایی متنوع و متعادل، خودداری از مصرف فست فودها و غذاهای خیابانی و پختن کامل مواد غذایی به خصوص گوشت ها و تخم مرغ است.
دفتر بهبود تغذیه جامعه با تدوین یک راهنمای غذایی ساده و کاربردی و ابلاغ آن توسط معاون بهداشت وزیر به کلیه معاونت های بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی کشور از کلیه کارکنان بهداشتی و بویژه کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز جامع خدمات سلامت خواسته است که آموزشهای لازم را از طروق مناسب به مردم ارائه دهند.
ارسال دیدگاه