این روزها که همه جا حرف کروناست برای ورود به منزل خرید و حضور در محل کار چه نکات ایمنی را باید رعایت کرد
توصیههای کوچک برای نبرد با ویروس بزرگ
تهران (پانا) - این روزها، همه میپرسند، لباسم کرونایی است؟ دستم ویروسی شده است؟ آیا میتوانم روی صندلی میز کارم بنشینم؟ آیا ویروس کرونا با من وارد خانه میشود؟ سوالاتی که البته کمتر کسی، جواب روشنی برایش دارد.
بهگزارش جامجم، این روزها، خیلیها که مجبور به تردد در شهر هستند، هر روز لباسهایشان را میشویند و خیلیهای دیگر، بیخیال شاخ به شاخ شدن با ویروس کرونا، روی صندلیهای مترو و اتوبوس مینشینند و خوراکیهایشان را با خوشحالی باز میکنند و انگشتان را هم لیس میزنند. محمدرضا محبوبفر، عضو انجمن علمی بهداشت محیط ایران و متخصص اپیدمیولوژی بیماریهای واگیر در گزارش امروز به این سوالات پاسخ میدهد و از نکات پیشگیرانهای میگوید که قبل و پس از ورود به خانه، حین خرید و در محل کار باید رعایت کنید.
ورود به خانه با ایمنی تمام
موضوع اینجاست که فرقی ندارد، چه کرونا باشد و چه نباشد، لباسهایی که بیرون از خانه میپوشید، همگی آلوده هستند. لباسهای شما، با صندلی خودروی شخصی، مترو و تاکسیها در تماساست و این یعنی آلودگی. آلودگی لباسهای شما اجتنابناپذیر است. حالا که ویروس کرونا هم شایع شده است، آلودگی لباسهای شما ممکن است بیشتر دردسرساز شود. پس شک نکنید، لباستان آلوده و ممکن است یکی از آن ویروسها کوچک تاجدار به آن چسبیده باشد، نباید بیمحابا به داخل خانه وارد شوید.
یک کمد یا یک قفسه مخصوص یا یک بقچه برای لباسهایی که با آن بیرون میروید، در نظر بگیرید. بهترین مکان برای نگهداری لباسهای آلوده شما، کمدها و قفسههای دربسته هستند.
- کاور نایلونی یا کاورهای پارچهای بهترین گزینه برای پوشش لباسهای آلوده شماست.
- لباسهایی را که با کاور پوشاندهاید، درون کمد مخصوص آویزان کنید و دستهایتان را بشویید.
- بهترین کار این است بعد از درآوردن لباسهایتان استحمام کنید.
یادآوری: با لباسهایی که با آن در سطح شهر و محیط کار حاضر میشوید وارد آشپزخانه نشوید و روی مبل خانه ننشینید.
- رعایت اصول ایمنی ورود به منزل برای همه اعضای خانواده باید انجام شود.
- از هر کسی که وارد منزل شما میشود، از دوستان و اقوام، بخواهید اصول ایمنی ورود به منزل را رعایت کنند. هرچند در شرایطی که ابتلا به شیوع کرونا، بهشدت شایع است، کمتر باید رفتوآمد کنید.
- در صورتی که جزو کادر درمان هستید یا به مراکز درمانی و بیمارستانی، رفتوآمد دارید، از یک گندزدای متوسط، با درصد الکل ۷۰ درصد برای شستوشوی لباسهایتان استفاده کنید. در این شرایط است که تنها، باید هر روز لباسهایتان را بشویید.
- هیچگاه کفشهایتان را بهداخل خانه نبرید. کفشها منبع آلودگی هستند. بهخصوص این که بدانید، عامل انتقال ویروس کرونا، مخاط و ترشحاتی است که در سطح شهر هم فراوانند. بهترین کار این است که کفشها را در جا کفشی قرار دهید.
- هر هفته یک بار، ته کفش تان را با یک مایع ضدعفونیکننده متوسط بشویید. البته مراقب باشید کفش تان از جنسی نباشد که به مواد ضدعفونیکننده حساس است و نتیجه شستوشوهای هفتگیتان یک کفش خراب بشود.
- قبل از ورود به منزل، قبل از این که پایتان را روی قالی خانه بگذارید، جورابتان را در بیاورید. جورابتان مدت زمان زیادی درون کفش بوده است و این یعنی منبع آلودگی.
- جورابتان را در روشویی دستشویی بشویید. یک مایع شستوشو که حاوی گندزداست، مانند پودر لباسشویی یا حتی مایع شستوشو میتواند برای شستن جوراب شما مناسب باشد. هر روز جورابتان را بشویید.
- بعد از ورود به منزل، سوئیچ خودرو، کیف پول و وسایل دیگرتان را ضدعفونی کنید.
- برای سوئیچ و کیف پولتان یک جای مناسب، کمد یا آویز در نظر بگیرید.
- اگر بعد از ورود به منزل به دستگیره در دست زدهاید، آنها را ضدعفونی کنید.
- بعد از درآوردن لباسها و قبل از شستوشوی دست، دستان خود را به چشمها، بینی، دهان و حتی سطح پوستتان نزنید. اینها راههای ورود ویروس کرونا به بدن هستند.
نه به خرید ویروس کرونا
درست است که شما در خانه قرنطینه شدهاید و نباید از خانه خارج شوید، اما اگر قادر به خرید آنلاین نیستند و نیاز به حضور در فروشگاهها دارید، باید نکاتی را رعایت کنید؛ زیرا فروشگاهها مراکزی هستند که احتمال حضور شخص مبتلا و انتشار ویروس در آنها بالاست. رعایت اصول اولیه ایمنی و بهداشتی است که در این مکانها حرف اول را میزند.
مسائلی که با رعایت آنها، هیچ ویروسی نمیتواند خود را در سبد خریدتان بیندازد.
از ماسک و دستکش استفاده کنید. اگر مجبور به خرید هستید، بهتر است با اصول ایمنی در مکانهای عمومی حاضر شوید.
از کیسههای پارچهای یا کاغذی استفاده کنید. کیسههای کاغذی را میتوانید در سطل زبالههای قابل بازیافت بیندازید. کیسههای پارچهای هم قابل شستوشو هستند.
خودتان کارت بکشید. کارت بانکیتان را به مسؤول صندوق ندهید. شاید یک ویروس کرونا، روی دستان او یا دستکش فروشنده نشسته و منتظر است حیاتش را روی کارت بانکی شما ادامه دهد. رمز کارتتان را هم خودتان باید بزنید اما بهتر است برای این کار از دستکش یا ابزاری مانند خودکار استفاده کنید.
اجناسی را که خریدهاید، درون یک کیسه مخصوص قرار دهید. یک کیسه برای نان، یک کیسه برای گوشت، یک کیسه برای سبزیجات و یک کیسه هم برای مواد خشکی که خریدهاید، درنظر بگیرید.
بعد از ورود به خانه، کیسههای خریدتان را روی سطوح کابینت و یا سرامیک آشپزخانه نگذارید. بهترین کار این است که کیسههای خرید را روی سفرههای نایلونی یک بار مصرف یا روی یک تکه پارچه بگذارید.
اقلامی را که خریدهاید، درون ظرفشویی آشپزخانه قرار دهید.
اقلام قابل شستوشو را بشویید یا پس از ضدعفونی کردن درون کابینت یا یخچال، بگذارید. مواد غیر قابل شستوشو را نیز باید با رعایت نکات ایمنی و در ظروف در بسته نگه داشت.
برخی اقلامی را که امکان شستوشو ندارد، میتوان زیر نور خورشید قرار داد.
در صورتی که از کیسههای پارچهای استفاده میکنید، بعد از خالی کردن اقلام، سریع آنها را با مواد گندزدای متوسط، بشویید.
کار کردن با کرونا
بهترین کار این است که در محل کارتان حاضر نشوید و دورکاری کنید، اما اگر مجبورید که پشت میز کارتان بنشینید و کار کنید، پس بهتر است اصول بهداشتی را رعایت کنید. محل کارتان، خانه دوم شماست و مدت زمان زیادی را آنجا میگذرانید.
پس با رعایت اصول بهداشتی، محیط کارتان را در شرایطی که ویروس کرونا در کمینتان است، ایمن کنید.
بهترین کار این است که با دستکش و ماسک به محل بروید اما زمانی که به محل کارتان رسیدید، لازم نیست ماسک به صورت بزنید یا دستکش به دست داشته باشید.
آسانسور و دکمههای آن، میتواند محل خوبی برای رشد ویروس کرونا باشد. با یک دستمال کاغذی یا با دستکش، دکمه آسانسور را بزنید. اگر با انگشتان دکمهها را لمس کردید، بعد از آن حتما دستانتان را بشویید.
قبل از این که پشت میز کارتان بنشینید، با دستمال و مواد ضدعفونیکننده، کیبورد، میز کار، تلفن، خودکار و همه اجسامی را که در طول روز، با آنها در تماس هستید، ضدعفونی کنید.
دستهای خود را بعد از ضدعفونی کردن سطوح و اجسام، با اصول بهداشتی و به مدت ۲۰ ثانیه بشویید.
پشت میز کارتان، غذا نخورید اما اگر مجبور شدید، قبل از آن دستها را بشویید و میز کارتان را دوباره ضدعفونی کنید.
بهتر است یک ژل ضدعفونی کنند یا اسپری الکل رقیق روی میز کار خود داشته باشید، تا در صورت نیاز، دستهایتان را ضدعفونی کنید.
در طول روز و با فواصل مشخص دستهای خود را با آب و صابون، بشویید. بهترین کار این است که ۲۵ تا ۳۰ بار، در روز، دستهایتان را با آب و صابون بشویید.
در طول روز، دستهایتان را به چشمها، بینی و دهانتان نزنید.
تلفن همراه و خودکار خود را ضدعفونی کنید. لیوان و وسایل شخصیتان را هم هر روز، با مواد گندزدایی متوسط، بشویید.
هر از چندگاهی، پنجره اتاق کارتان را باز کنید تا هوا در جریان باشد. این کار علاوهبر تهویه هوا و کاهش احتمال شیوع ویروس، بوی مواد ضدعفونیکننده را نیز کاهش میدهد.
ارسال دیدگاه