یادداشت/ ابوالفضل بمانی

ویروس کرونا و بمباران قم

قم(پانا)- اوج بمباران هوایی شهرهای میهن اسلامی توسط دشمن بعثی بود که مردم غیور و قهرمان پرور، دست به دست هم دادند و خشم و کینه دشمن را با ایثارگری ها و اقدامات تلافی جویانه فرزندان رشید خود در خطوط مقدم جبهه، به خودش بازگرداندند.

کد مطلب: ۱۰۲۸۷۴۶
لینک کوتاه کپی شد

«بحران» در علم پزشکی، وضعیتی است که اندام، دچار عدم تعادل شده و سلامت انسان در معرض خطر قرار می گیرد. این تعریف در اجتماعیات نیز مصداق دارد و زمانی که جامعه از حالت تعادل و نظم عادی خارج شده و دچار آشفتگی می شود، وضعیت بحرانی حاکم می شود. بنابراین بحران را می توان «شرایط غیرعادی» دانست که در آن، مشکلاتی ناگهانی و پیش بینی ناپذیر پدید می آیند و در چنین شرایطی، ضوابط، هنجارها و قوانین مرسوم، کارساز نخواهد بود.

واقعیت این است که هنگام وقوع بحران همه چیز را باید بر اساس آن برنامه ریزی و اجرا کرد، حتی دروازه بانی خبر هم در حدوث بحران تعریف ویژه ای دارد تا ضمن جلوگیری از بروز شایعات، مردم بتوانند بدون ترس و واهمه و استرس، به کمک راهنمایی ها و عملکردهای مسئولان و هوشمندی ژورنالیستی اصحاب رسانه، منطقی تصمیم بگیرند، عاقلانه عمل کنند و از آسیب های متن و حاشیه بحران زودگذر در امان بمانند.

شیوع ویروس کرونا حامل درس ها و پندهای مهمی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در آیین کاشت درخت، به آن موضوع و اینکه ملت ایران با شدیدتر از آن نیز در گذشته مواجه بوده است، اشاره فرمودند. طی سال های ۶۵ و ۶۶ در اوج بمباران هوایی مناطق مسکونی از سوی رژیم بعث صدام، مدتی مدارس برخی شهرها از جمله قم تعطیل شد و عده ای از مردم به پناهگاه ها پناه بردند؛ همان روزها بود که تلویزیون، به آموزش دروس دانش آموزان اقدام می کرد. درست همانند این چیزی که الان به سبب پیشگیری از شیوع کرونا و خانه نشینی طیف وسیعی از مردم و تعطیلی اجتماعات، صورت گرفته است. رزمندگان اسلام هم همانند جامعه پزشکی که امروز در صف مقدم نبرد قرار دارند، آن روز با ایثار جان خود، به دفاع از اسلام و میهن اسلامی می پرداختند.

آن زمان همه مردم خود را به اجرای دستورات موقع حمله هوایی ملزم می دانستند، وضعیت های زرد و قرمز و سفید آژیر حمله هوایی را می دانستند، شب ها چراغ های خودروها را در خیابان ها خاموش می کردند، شیشه های منازل و مغازه ها را می پوشاندند تا حتی روزنه نوری برای شناسایی شهر توسط هواپیماهای دشمن قابل رویت نباشد و همین همدلی ها باعث عبور موفق از آن وضعیت شد. اگر مکانی بمباران می شد، عده ای به کمک بازماندگان می شتافتند، برایشان غذا و سایر امکانات می بردند، آنها را اسکان داده و در مصیبت از دست دادن اعضای خانواده شان دلداری می دادند.

صداوسیما و روزنامه ها هم در انتشار اخبار افتخارات کشور و پیروزی های رزمندگان اسلام سنگ تمام می گذاشتند و اگر جایی هم نقصی بود، به پاس احترام امنیت و آرامش جامعه، نیمه پر آن را منتشر می کردند و خلاصه در یک عملیات روانی، آنچه را که دشمنان سعی می کردند با بوق های استعماری خود در جهت خالی کردن دل مردم و ناکارآمد نشان دادن نظام اسلامی و کمرنگ کردن دستاوردها و ارزش های انقلاب، به سرانجام برسانند، خنثی می کردند.

موضوع کرونا آزمون و موقعیتی است که باید به مثابه شرایط بمباران، همه دستورات بخصوص در حوزه رعایت بهداشت فردی و پرهیز از حضور غیر ضروری در اجتماعات لحاظ گردد تا به همراه مهربانی و محبت آحاد جامعه نسبت به یکدیگر، امید به آینده، صبر و استقامت، همراهی و همدلی و راهنمایی مسئولان و رعایت دستورات اعلام شده و به ویژه توکل و توجه به ذات اقدس باریتعالی و بهره گیری از ذخایر ارزشمند اعتقادات دینی و معنوی و توسل به اهل بیت(ع)، این ویروس منحوس همچون دیگر وقایع بحران خیز، از پیکره زیبای جامعه ما رخت بر بندد.

فعالیت ستون پنجم دشمن در دوران جنگ تحمیلی در دادن گرا به دشمن نیز ضربه هایی بر کشور وارد کرد و موجب شهادت جمع زیادی از هموطنان و آسیب دیدن نقاط حساسی از کشور شد؛ امروز هم احتکار لوازم مایحتاج کادر پزشکی و مراکز درمانی و عموم مردم بخصوص ماسک، مواد ضد عفونی و ... نیز همصدایی و همراهی مزدورانه با ستون پنجم دشمن است بخصوص در موضوع رسانه ای، دشمنان ما که ماسک دلسوزی بر چهره کشیده و از میان بیش از هشتاد کشور درگیر کرونا، روی این ویروس در کشور ما تمرکز کرده اند، به دنبال مقاصد شوم خود و ضربه زدن به معنویت، هیبت و ابهت شهرهای مذهبی از جمله قم، خاستگاه انقلاب هستند، تا از آب گل آلود کرونایی، به خیال خام خود، کام و بهره گیرند.

چند سال پیش خبر کشف چندین کامیون مشروبات الکلی در قم، دستاویزی شد برای رسانه های خارجی و برخی همپیاله های آنها در داخل که مغرضانه پایتخت تشیع را زیر سوال ببرند؛ در حالی که محموله فوق در جای دیگری تولید شده بود و کامیون های مزبور، برای رسیدن به مقصد نهایی خود در یکی از استان های مجاور پایتخت، مسافتی طولانی را از مرز گذرانده و پس از عبور از استان های مختلف، به قم رسیده بودند و این، جایگاه های ورودی شهر قم بود که هوشمندانه آنها را کشف و اعلام کرد و واکنش بجای ائمه محترم جمعه قم، دسیسه بیگانگان و مزدوران داخلی آنها را در وارونه نمایی موضوع کشف مشروبات الکلی در قم(نه تولید آنها) نقش بر آب کرد.

امروز هم خبر شیوع ویروس کرونا در قم از جمله موارد عجیبی است که از سوی برخی به یک باره در خروجی رسانه ها قرار گرفت و این شهر مذهبی و اماکن زیارتی آن، در کانون توجه ویروسی رسانه های معاند قرار گرفت. این در حالی است که گفته می شود مدتی پس از شیوع کرونا در چین، این ویروس همزمان در برخی شهرهای دیگری که پرواز بین المللی داشته اند، وجود و شیوع داشته و این پزشکان قمی بودند که برای نخستین بار وجود آن را کشف و اعلام کردند.

دین اسلام سرآمد پاکی و طهارت جسمانی و معنوی است و متولیان حرم های زیارتی همواره پیشتاز حفظ قداست و طهارت فضای فیزیکی بوده اند. ان شاءالله با اطلاع رسانی صحیح و دقیق و به اندازه و بکارگیری حداکثر ظرفیت های نهفته جامعه، با دور شدن از خط رسانه ای دشمنان انقلاب، ویروس های منفی نگری، احتکار، یاس و نومیدی، نادیده گرفتن ارزش ها، همسویی با دشمنان و ... همراه با ویروس کرونا از این جامعه انقلابی و پویا ریشه کن شود.

فعال فرهنگی و رسانه ای

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار