آموزش عشایر به روایت آمار
تهران (پانا) - بهگفته مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش و با اشاره به اهتمام جدی برای بهبود شرایط فیزیکی تحصیل دانشآموزان عشایری مدارس چادری کاهش پیدا کرده است. در سال ۹۴ تعداد مدارس کانتینری ۷۷۴ عدد بود و امسال به ۱۳۳۵ مدرسه افزایش یافت و اکنون ۸۰۰ مدرسه چادری با توجه به مقتضیات جغرافیایی و عدم دسترسی به جاده داریم.
بهگزارش ایسنا، محمدرضا سیفی به اعلام آخرین آمار آموزش عشایری پرداخت و اظهار کرد: در حالحاضر ۱۸۵ هزار و ۲۸۰ دانشآموز در مدارس ثابت، سیار و نیمه سیار عشایری مشغول به تحصیل هستند.
او افزود: از این تعداد ۱۳۰ هزار و ۷۵۸ دانشآموز در دبستانها و ۳۸ هزار و ۲۳۴ دانشآموز در متوسطه اول و ۱۶ هزار و ۲۳۴ دانش آموز در متوسطه دوم تحصیل میکنند.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ۱۲ هزار و ۵۲۷ کلاس در مدارس عشایری تشکیل شده که بیش از ۱۰۰ مدرسه یک کلاسه با یک دانشآموز هستند گفت: تعداد مدارس عشایری ۶۱۳۲ مدرسه است که از این تعداد ۵۲۲۶ مدرسه چندپایه دبستانی است.
سیفی ادامه داد: براساس آمار احصاء شده ۴۳۹ کلاس عشایری با جمعیتی بیش از ۴۵ نفر و ۱۲۱۷ کلاس درس با جمعیت دانشآموزی یک تا پنج نفر تشکیل شده است. ۲۲۴۹ کلاس درس شش تا ۱۰ دانش آموزه هستند. ۲۶۵۳ کلاس درس ۱۱ تا ۱۵ نفره، ۲۴۷۱ کلاس عشایری ۱۶ تا ۲۰ نفره، ۱۷۴۲ کلاس درس ۲۱ تا ۲۵ نفره، ۹۳۹ کلاس درس ۲۶ تا ۳۰ نفره و ۴۴۴ کلاس درس بین ۳۰ تا ۴۰ نفره هستند.
او با بیان اینکه ۴۶.۹۲ درصد از کل دانشآموزان عشایری را دختران تشکیل میدهند و از سال گذشته تا کنون تعداد دختران شاغل به تحصیل ۲/۵۰ درصد افزایش داشته است عنوان کرد: همچنین بیش از ۴۱۶۷ هنرآموز عشایری در ۷۹ هنرستان کارودانش و ۱۱ هنرستان فنی و حرفهای مهارتآموزی میکنند.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش به توانمندسازی ۱۲۵۰ معلم عشایری چندپایه از طریق دوره آموزش ضمن خدمت اشاره کرد و گفت: ۱۷۶۰ معلم کلاس چند پایه در دوره افزایش مهارتهای علمی با کمک سازمانهای فرهنگی شرکت کرده و در حالحاضر ۷۲ درصد معلمان عشایری دارای مدرک کارشناسی هستند.
سیفی ادامه داد: تا امسال ۲۰ دوره اردوی سراسری با شرکت ۳۰ هزار دانشآموز دختر و پسر برگزار و آنها در اردوهای زیارت اولیها شرکت کردند.
او با بیان اینکه طی پنج سال گذشته تعداد مدارس شبانهروزی عشایری ۳۰ درصد افزایش داشته است اظهار کرد: در سال ۹۴ تعداد مدارس شبانهروزی ۱۸۱ بوده که امسال به ۲۳۵ مورد افزایش پیدا کرده است.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش افزود: ۹۰۸ دانشآموز دختر و پسر عشایری امسال وارد دانشگاه و مراکز آموزشعالی شدند که ۲۰ درصد کل فارغالتحصیلان پیش دانشگاهی مدارس عشایری کشور را تشکیل میدهند.
سیفی افزود: اهتمام جدی صورت گرفته تا شرایط فیزیکی تحصیل دانشآموزان عشایری تغییر کند، بههمین منظور مدارس چادری کاهش پیدا کرد. در سال ۹۴ تعداد مدارس کانتینری ۷۷۴ عدد بود و امسال به ۱۳۳۵ مدرسه افزایش یافت. در حالحاضر ۸۰۰ مدرسه چادری با توجه به مقتضیات جغرافیایی و عدمدسترسی به جاده داریم.
ارسال دیدگاه